Potvrđeno: Savo Milošević je novi trener Partizana!

Klub iz Humske potvrdio da će nekadašnji napadač crno-belih biti novi šef stručnog štaba. Predstavljanje u četvrtak u 11 časova.

Fudbal 27.03.2019 | 12:30
Potvrđeno: Savo Milošević je novi trener Partizana!
Potvrđeno – Milošević preuzima Partizan! Spekulacije su dobile potvrdu – Savo Milošević će u četvrtak od 11.00 na stadionu u Humskoj 1 biti predstavljen kao novi šef stručnog štaba "crno-belih".

Dugogodišnji funkcioner Fudbalskog saveza Srbije će tako dobiti prvi samostalni trenerski posao, a jedino slično iskustvo je imao samo u nacionalnoj selekciji Crne Gore, gde je obavljao funkciju pomoćnika tadašnjeg selektora Branka Brnovića.

Uprava Partizana je grčevito tražila prvog trenera, posle odlaska Zorana Mirkovića.

Kao vršilac dužnosti ekipu je na poslednje dve utakmice vodio Žarko Lazetić, ali kako je po pravilima to maksimalan broj mečeva, "crno-beli" su morali da nađu hitno "trajno rešenje".

U medijima se spekulisalo da je ponovo opcija Ilija Stolica, govorilo se da uprava želi da vrati Marka Nikolića, navodno je Saša Ilić predlagao Milana Ristića iz Teleoptika, ali se priča završila šokantnom vešću, koja je prvo objavljena u Večernjim novostima, listu čiji je glavni i odgovorni urednik Milorad Vučelić, predsednik FK Partizan.

Bivši reprezentativac je u tri navrata pominjan kao mogući predsednik FK Partizan, a bio je aktivan i u pokušaju da na tu poziciju dođe nekadašnji funkcioner kluba, a sada potpredsednik FSS Nenad Bjeković.



Pregovori su trajali kratko i bili su uspešni.

Savo Milošević (45), igračka legenda srpskog fudbala, postaće novi trener Partizana!

Klub iz Humske potvrdio je njegovo imenovanje u sredu, najavom zvanične promocije za četvrtak na stadionu na kojem je Milošević početkom devedesetih započeo profesionalnu karijeru.

Kao i kada je bio igrač, Partizan će biti njegova polazna tačka i u trenerskom poslu, kome će se posvetiti nakon rastanka sa Fudbalskim savezom Srbije, gde je do danas bio potpredsednik. 

Milošević će naslediti ekipu od vršioca dužnosti trenera Žarka Lazetića i s obzirom na veliki zaostatak crno-belih za Crvenom zvezdom i Radničkim u Superligi, takmičarski akcenat u radu staviće na Kup, u kojem Partizan brani trofej treću sezonu zaredom.

U četvrtak, na žrebu za polufinalne dvomeče, biće poznato protiv koga će Milošević voditi ekipu u utakmicama sezone za klub iz Humske.

Milošević nikada do sada nije samostalno vodio neki tim. Bio je jedno vreme pomoćnik Branku Brnoviću u selekciji Crne Gore.

Savo Milošević je 2017. godine upisao kurs u FSS za sticanje UEFA "A" licence, dok je nedavno dobio i "pro" licencu. Tokom prošle godine je navodno imao ponudu iz inostranstva (Indija), ali je ostao u Fudbalskom savezu Srbije. 

Zanimljivo je da je Milošević svojevremeno rekao da ga je legendarni trener Mančester junajteda, ser Aleks Ferguson, motivisao da se okrene trenerskom poslu u jednom neformalnom razgovoru tokom UEFA seminara, kada je bio član tehničke komisije tog tela.

Savo Milošević je jedno vreme bio opozicija sadašnjoj vladajućoj garnituri u Partizanu.

Pre tri godine, na Skupštini FK Partizan (24. maja 2016. godine), Milošević je bio uz tadašnjeg kandidata za predsednika kluba Nenada Bjekovića i bio je jedan od najratobornijih na toj sednici, koja je prekinuta.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar