Мале шансе за Додикову понуду

Из врха највеће опозиционе политичке партије у Републици Српској истичу да су минималне шансе да највиши органи СДС-а прихвате понуду Милорада Додика да Вукота Говедарица добије министрарску фотељу у новом Савјету министара БиХ.

Република Српска 27.03.2019 | 11:23
Мале шансе за Додикову понуду
Како сазнаје портал Инсајдер, сједнице Предсједништва и Главног одбора СДС-а на којима би требало да буде усаглашен одговор те странке на понуду СНСД-а о заједничком учешћу у власти на нивоу БиХ биће одржане у недјељу у Источном Сарајеву.

Извори тог портала, из врха највеће опозиционе политичке партије у Републици Српској, истичу да су минималне шансе да највиши органи СДС-а прихвате понуду Милорада Додика да Вукота Говедарица добије министрарску фотељу у новом Савјету министара БиХ.

- У недјељу ће прво бити одржана сједница Предсједништва СДС-а, а затим би сат времена касније требало да се састане и Главни одбор. Скоро је извјесно да ће понуда СНСД-а бити одбијена, што не значи да СДС није спреман да заједно са осталим српским странкама потпише неку врсту протокола о сарадњи на заштити виталних интереса РС у заједничким институцијама БиХ - кажу наши извори.

Они, између осталог, откривају и то да је на јучерашњем састанку страначких делегација у Бањалуци високи функционер СДС-а Дарко Бабаљ питао лидера СНСД-а Милорада Додика да ли би евентуална сарадња двије странке на бх. нивоу била пренијета и на ниво Републике Српске.

- На то питање, Додик и остали чланови делегације СНСД-а нису дали одговор. С обзиром да се понуда СНСД-а очигледно своди само на једно министарско мјесто у Савјету министара БиХ, не постоји скоро ни теоретска шанса да је руководство СДС-а прихвати - тврде наши саговорници.

(БН) 

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

реално стање

27.03.2019 10:29

Најздравији за друство и најкоректнији према градјанима је однос позиција-опозиција са јасним границама али са властитом одговорносцу коју свако за себе треба да преузме. Позиција би радо дала дио власти али за узврат трази пребацивање дијела неодговорности за властите пропусте, сто је недопустиво!

ОДГОВОРИТЕ
Name

акси

27.03.2019 11:22

Гдје ће понудити Вукоти министарство кад се зна да се у СДС-у Мирко Шаровић пита . Гдје Мирка да прескочите и да очекујете да прихвати СДС. Не мере то преко Мирка

Name

ПРИНЦИП

27.03.2019 17:08

Да ли је могуће да они уопште разматрају те непристојне понуде.А одговор на питање КО ЈЕ УБИО ДАВИДА да чека до сљедећих избора.

Name

ЗАМКА

27.03.2019 10:34

Све да Додик пристане да формира власт на свим нивоима са СДС и ПДП, неће проћи ни пола године а они ће бити избачени из свих структура. Њему је сад важно да они пристану за Сарајево, да увију причу и наставе МАП уз неко сувисло објашњење глупом народу. После тога СДС и ПДП губе све адуте, у народу ће бити проказани као издајници и слуге Милорада........ Зато никако и никакав договор. Сумњив ми је Бореновић са оним око изборног закона, па како фол РТРС, закона о поријеклу имовине.На све ће Миле пристати, али прво савјет министара и заједничка превара народа око МАПА. Да се зна, могу наши договорити све око измјене изборног закона, од електронског гласања, до затворених листи, то ће бити само патка за народ. Не овиси одлука о измјени од нас, него од СДА, закон проћи неће јер Бакир никад неће испунити услове које тражи Човић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Габриел

27.03.2019 10:52

Са Додиком,ни у Цркву,зар за 20г,његове диктатуре,издаје, исељавања,Срба,са Цовицем као брат, убиства,црње од црњег, мјесто му је на робији, одавно

Name

Ре

27.03.2019 11:41

Одлично сте то примјетили за Бореновића и ти његови захтијеви у овом моменту су само скретање пажње са глвног. Додик их мами због Батагона, због МАПа и јасно је да су они исти, међутим да ли ће се овај народ опаметити и престати да насједа на јефтине трикове пдп мешетара који ће на све да пристану ради добрих примања. После ће по опробаном шаблону да иступају њихови млади играчи попут Јелене и Драшка, као да долазе из тотално других табора. Кидање асвалта је забава за мајчице са кашиком у руци. Како се најпрофитабилнија фирма уопште може продавати, а поготово тако прљавим фондовима из офф схоре зона? Зашто не напустите институције? Све док сте у њима ви сте саучесници.

Name

велико постење

27.03.2019 10:48

вукота и бореновицу добро знајте коњ зени псу и њима немојте никад вјероват коњ це копитом ударит никадаму не прилази са зада зенацете издат кадатада пас панти и ујесцете кадатада а оницевас насамарит видис дасе умиљавају ко хијене само гледају како да свој плијен ухвате

ОДГОВОРИТЕ
Name

никако

27.03.2019 12:14

не треба нудити неспособнима ништа.

Name

Ханиште

27.03.2019 10:52

Кад је навикао толико да лапа,нека се сам брине око МАП-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

27.03.2019 11:19

Буреновићу, Говедарица, Црнадак и остали. Да ли сте ви нови Чавићи, имали више опозиције. Власт је слатка и Шекспир је то писао и други, али у кавезу садашњег полусвијета Додик-ОВАЦА нешто смрди. Хигијене ради треба их избјегавати, ви се гурате као овце, када једна крене у тор. Страшна издаја народне воље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

27.03.2019 11:32

Ако пристанете, фотеља и комодитета ради. Молим овом приликом Драшка Станивуковића да напусти ПДП, јер због кога ћу следећи пут на изборе. Драшко боље сам, ако ови постану шљам. Поздрав за Драшка...

Name

Србин

27.03.2019 11:33

Стете сто неце јој умирем гдје им је доктор из Теслица пукло

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

27.03.2019 11:47

понуда је дата,а на њима је да одлуче.да је СДС и ПДП на власти,оваква понуда неби била на столу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

опасно

27.03.2019 11:47

Ако Бореновић и Говедарица, или неко од њих појединачно пристану на договор, онда су узели паре од Мила и обезбједили своју унучад, нема друге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.03.2019 12:01

Да је ткз опозиција ( она је као И владајуца гарнитура исти програм исте смјернице ) паметна она би помогла Додику да се изгласа и подрзи у вези МАП И да се та прица једном заврси. Да се окрене економији И другим питањима. Овако 4 година це се само о томе прицат а нико о економији, стелованим тендерима, распеодаји оног мало сто је на привредним ногама. О многим стварима која су зло за народ . БИХ ве уци у НАТО кад то НАТО одлуци а не Говедарица , Додик или било ко други. Засто сад о томе толико знацај? Па због слуцаја продаје рудника љубија И зворницке глинице а на крају И ЕП. Са тим се одводи пазња са стварних проблема . А народ запео за НАТО . Емоције су највеци људски непријатељ . Здрав разум најбољи .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрва

27.03.2019 17:49

Зашто да му помогну? Нема се више о чему гласати, све је изгласано одавно сада је на реду провођенеј потписног и усвојеног. Додику сада треба консензус српских странака у власти на нивоу БиХ да не остане записано да је СНСД на челу са Додиком и стелитске партије које он контролише и управља њима, увео РС (у саставу БиХ) у НАТО, без обзира на декларације . Што се тиче намјештених тендера и свих других видова пљачке, тога ће бити и даље, заблуда је очекивати да се оваква власт посвети животним питањима. Увијек ће они наћи теме које ће бити "питање опстанка народа и РС" како би се у други план гурнула питања која они не знају нити могу рјешавати.

Name

Ре

27.03.2019 12:03

Опозиција се своди на два цовјека који не могу скупит 1000 људи кад би их позвали на протесте . Толико онопозицији . А владајуца гарнитура је Јос гора .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

27.03.2019 12:07

Треба реци који су то саговорници који износе разне тврдње, јер ако се не казе ко је то рекао по имену и презимену да не постоје ни теоретске сансе за сарадњу, онда би се такво казивање могло протумацити као зеља појединих месетара који намјерно подстицу СДС-а да не сарадјује. Зато треба пустити да о томе одлуце органи те странке а не да се било ко у то петља па и сами медији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

$

27.03.2019 12:16

Са СНСД нема те цјене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

27.03.2019 12:48

Сам састанак Вукота је невољно прихватио али држећи се опредјељења разговори а не преговорио отишао је на њега. Мехтић није ни то. Оно што је сигурно Вукоти не пада на памет било какво коалирање са СНСД. Он је заиста искрен и опредијељен да остане на ономе што је прије избора причао

ОДГОВОРИТЕ
Name

драшко

27.03.2019 13:08

Ево прилике Станивуковићу да покаже да је принципијелан. Изађи Драшко одмах у јавност и реци како не пристајеш на никакав договор са лоповима. То ће значити да Бореновић и Иванић више не смију ништа тајно договарати, нити договорити коалицију. Исто тако то ће тај потез СДС и Говедарици ставити омчу око врата, тако да им неће пасти на памет да договорају коалицију са Додиком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

27.03.2019 14:24

За ове из опозиције је једино решенње да иду у коалицију са Комшићем.

Name

Мрва

27.03.2019 17:52

У коалицију са Комшићем иде Додик ане опозиција.

Name

неко

27.03.2019 14:59

Показати више одговорности према РС и њеним грађанима и разговарати непрестано у циљу постизања договора, који би био добар и за једне и за друге, а посебно за РС и њене грађане.

ОДГОВОРИТЕ