Male šanse za Dodikovu ponudu

Iz vrha najveće opozicione političke partije u Republici Srpskoj ističu da su minimalne šanse da najviši organi SDS-a prihvate ponudu Milorada Dodika da Vukota Govedarica dobije ministrarsku fotelju u novom Savjetu ministara BiH.

Republika Srpska 27.03.2019 | 11:23
Male šanse za Dodikovu ponudu
Kako saznaje portal Insajder, sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora SDS-a na kojima bi trebalo da bude usaglašen odgovor te stranke na ponudu SNSD-a o zajedničkom učešću u vlasti na nivou BiH biće održane u nedjelju u Istočnom Sarajevu.

Izvori tog portala, iz vrha najveće opozicione političke partije u Republici Srpskoj, ističu da su minimalne šanse da najviši organi SDS-a prihvate ponudu Milorada Dodika da Vukota Govedarica dobije ministrarsku fotelju u novom Savjetu ministara BiH.

- U nedjelju će prvo biti održana sjednica Predsjedništva SDS-a, a zatim bi sat vremena kasnije trebalo da se sastane i Glavni odbor. Skoro je izvjesno da će ponuda SNSD-a biti odbijena, što ne znači da SDS nije spreman da zajedno sa ostalim srpskim strankama potpiše neku vrstu protokola o saradnji na zaštiti vitalnih interesa RS u zajedničkim institucijama BiH - kažu naši izvori.

Oni, između ostalog, otkrivaju i to da je na jučerašnjem sastanku stranačkih delegacija u Banjaluci visoki funkcioner SDS-a Darko Babalj pitao lidera SNSD-a Milorada Dodika da li bi eventualna saradnja dvije stranke na bh. nivou bila prenijeta i na nivo Republike Srpske.

- Na to pitanje, Dodik i ostali članovi delegacije SNSD-a nisu dali odgovor. S obzirom da se ponuda SNSD-a očigledno svodi samo na jedno ministarsko mjesto u Savjetu ministara BiH, ne postoji skoro ni teoretska šansa da je rukovodstvo SDS-a prihvati - tvrde naši sagovornici.

(BN) 

Komentari / 24

Ostavite komentar
Name

realno stanje

27.03.2019 10:29

Najzdraviji za drustvo i najkorektniji prema gradjanima je odnos pozicija-opozicija sa jasnim granicama ali sa vlastitom odgovornoscu koju svako za sebe treba da preuzme. Pozicija bi rado dala dio vlasti ali za uzvrat trazi prebacivanje dijela neodgovornosti za vlastite propuste, sto je nedopustivo!

ODGOVORITE
Name

aksi

27.03.2019 11:22

Gdje će ponuditi Vukoti ministarstvo kad se zna da se u SDS-u Mirko Šarović pita . Gdje Mirka da preskočite i da očekujete da prihvati SDS. Ne mere to preko Mirka

Name

PRINCIP

27.03.2019 17:08

Da li je moguće da oni uopšte razmatraju te nepristojne ponude.A odgovor na pitanje KO JE UBIO DAVIDA da čeka do sljedećih izbora.

Name

ZAMKA

27.03.2019 10:34

Sve da Dodik pristane da formira vlast na svim nivoima sa SDS i PDP, neće proći ni pola godine a oni će biti izbačeni iz svih struktura. Njemu je sad važno da oni pristanu za Sarajevo, da uviju priču i nastave MAP uz neko suvislo objašnjenje glupom narodu. Posle toga SDS i PDP gube sve adute, u narodu će biti prokazani kao izdajnici i sluge Milorada........ Zato nikako i nikakav dogovor. Sumnjiv mi je Borenović sa onim oko izbornog zakona, pa kako fol RTRS, zakona o porijeklu imovine.Na sve će Mile pristati, ali prvo savjet ministara i zajednička prevara naroda oko MAPA. Da se zna, mogu naši dogovoriti sve oko izmjene izbornog zakona, od elektronskog glasanja, do zatvorenih listi, to će biti samo patka za narod. Ne ovisi odluka o izmjeni od nas, nego od SDA, zakon proći neće jer Bakir nikad neće ispuniti uslove koje traži Čović.

ODGOVORITE
Name

Gabriel

27.03.2019 10:52

Sa Dodikom,ni u Crkvu,zar za 20g,njegove diktature,izdaje, iseljavanja,Srba,sa Covicem kao brat, ubistva,crnje od crnjeg, mjesto mu je na robiji, odavno

Name

Re

27.03.2019 11:41

Odlično ste to primjetili za Borenovića i ti njegovi zahtijevi u ovom momentu su samo skretanje pažnje sa glvnog. Dodik ih mami zbog Batagona, zbog MAPa i jasno je da su oni isti, međutim da li će se ovaj narod opametiti i prestati da nasjeda na jeftine trikove pdp mešetara koji će na sve da pristanu radi dobrih primanja. Posle će po oprobanom šablonu da istupaju njihovi mladi igrači poput Jelene i Draška, kao da dolaze iz totalno drugih tabora. Kidanje asvalta je zabava za majčice sa kašikom u ruci. Kako se najprofitabilnija firma uopšte može prodavati, a pogotovo tako prljavim fondovima iz off shore zona? Zašto ne napustite institucije? Sve dok ste u njima vi ste saučesnici.

Name

veliko postenje

27.03.2019 10:48

vukota i borenovicu dobro znajte konj zeni psu i njima nemojte nikad vjerovat konj ce kopitom udarit nikadamu ne prilazi sa zada zenacete izdat kadatada pas panti i ujescete kadatada a onicevas nasamarit vidis dase umiljavaju ko hijene samo gledaju kako da svoj plijen uhvate

ODGOVORITE
Name

nikako

27.03.2019 12:14

ne treba nuditi nesposobnima ništa.

Name

Hanište

27.03.2019 10:52

Kad je navikao toliko da lapa,neka se sam brine oko MAP-a.

ODGOVORITE
Name

Đorđe

27.03.2019 11:19

Burenoviću, Govedarica, Crnadak i ostali. Da li ste vi novi Čavići, imali više opozicije. Vlast je slatka i Šekspir je to pisao i drugi, ali u kavezu sadašnjeg polusvijeta Dodik-OVACA nešto smrdi. Higijene radi treba ih izbjegavati, vi se gurate kao ovce, kada jedna krene u tor. Strašna izdaja narodne volje...

ODGOVORITE
Name

Đorđe

27.03.2019 11:32

Ako pristanete, fotelja i komoditeta radi. Molim ovom prilikom Draška Stanivukovića da napusti PDP, jer zbog koga ću sledeći put na izbore. Draško bolje sam, ako ovi postanu šljam. Pozdrav za Draška...

Name

Srbin

27.03.2019 11:33

Stete sto nece joj umirem gdje im je doktor iz Teslica puklo

ODGOVORITE
Name

007

27.03.2019 11:47

ponuda je data,a na njima je da odluče.da je SDS i PDP na vlasti,ovakva ponuda nebi bila na stolu.

ODGOVORITE
Name

opasno

27.03.2019 11:47

Ako Borenović i Govedarica, ili neko od njih pojedinačno pristanu na dogovor, onda su uzeli pare od Mila i obezbjedili svoju unučad, nema druge.

ODGOVORITE
Name

Re

27.03.2019 12:01

Da je tkz opozicija ( ona je kao I vladajuca garnitura isti program iste smjernice ) pametna ona bi pomogla Dodiku da se izglasa i podrzi u vezi MAP I da se ta prica jednom zavrsi. Da se okrene ekonomiji I drugim pitanjima. Ovako 4 godina ce se samo o tome pricat a niko o ekonomiji, stelovanim tenderima, raspeodaji onog malo sto je na privrednim nogama. O mnogim stvarima koja su zlo za narod . BIH ve uci u NATO kad to NATO odluci a ne Govedarica , Dodik ili bilo ko drugi. Zasto sad o tome toliko znacaj? Pa zbog slucaja prodaje rudnika ljubija I zvornicke glinice a na kraju I EP. Sa tim se odvodi paznja sa stvarnih problema . A narod zapeo za NATO . Emocije su najveci ljudski neprijatelj . Zdrav razum najbolji .

ODGOVORITE
Name

Mrva

27.03.2019 17:49

Zašto da mu pomognu? Nema se više o čemu glasati, sve je izglasano odavno sada je na redu provođenej potpisnog i usvojenog. Dodiku sada treba konsenzus srpskih stranaka u vlasti na nivou BiH da ne ostane zapisano da je SNSD na čelu sa Dodikom i stelitske partije koje on kontroliše i upravlja njima, uveo RS (u sastavu BiH) u NATO, bez obzira na deklaracije . Što se tiče namještenih tendera i svih drugih vidova pljačke, toga će biti i dalje, zabluda je očekivati da se ovakva vlast posveti životnim pitanjima. Uvijek će oni naći teme koje će biti "pitanje opstanka naroda i RS" kako bi se u drugi plan gurnula pitanja koja oni ne znaju niti mogu rješavati.

Name

Re

27.03.2019 12:03

Opozicija se svodi na dva covjeka koji ne mogu skupit 1000 ljudi kad bi ih pozvali na proteste . Toliko onopoziciji . A vladajuca garnitura je Jos gora .

ODGOVORITE
Name

Milan

27.03.2019 12:07

Treba reci koji su to sagovornici koji iznose razne tvrdnje, jer ako se ne kaze ko je to rekao po imenu i prezimenu da ne postoje ni teoretske sanse za saradnju, onda bi se takvo kazivanje moglo protumaciti kao zelja pojedinih mesetara koji namjerno podsticu SDS-a da ne saradjuje. Zato treba pustiti da o tome odluce organi te stranke a ne da se bilo ko u to petlja pa i sami mediji.

ODGOVORITE
Name

$

27.03.2019 12:16

Sa SNSD nema te cjene

ODGOVORITE
Name

Istina

27.03.2019 12:48

Sam sastanak Vukota je nevoljno prihvatio ali držeći se opredjeljenja razgovori a ne pregovorio otišao je na njega. Mehtić nije ni to. Ono što je sigurno Vukoti ne pada na pamet bilo kakvo koaliranje sa SNSD. On je zaista iskren i opredijeljen da ostane na onome što je prije izbora pričao

ODGOVORITE
Name

draško

27.03.2019 13:08

Evo prilike Stanivukoviću da pokaže da je principijelan. Izađi Draško odmah u javnost i reci kako ne pristaješ na nikakav dogovor sa lopovima. To će značiti da Borenović i Ivanić više ne smiju ništa tajno dogovarati, niti dogovoriti koaliciju. Isto tako to će taj potez SDS i Govedarici staviti omču oko vrata, tako da im neće pasti na pamet da dogovoraju koaliciju sa Dodikom.

ODGOVORITE
Name

patriota

27.03.2019 14:24

Za ove iz opozicije je jedino rešennje da idu u koaliciju sa Komšićem.

Name

Mrva

27.03.2019 17:52

U koaliciju sa Komšićem ide Dodik ane opozicija.

Name

neko

27.03.2019 14:59

Pokazati više odgovornosti prema RS i njenim građanima i razgovarati neprestano u cilju postizanja dogovora, koji bi bio dobar i za jedne i za druge, a posebno za RS i njene građane.

ODGOVORITE