Шок – Мекгрегор завршио ММА каријеру!

Конор Мекгрегор, велика звезда УФЦ, одлучио је напрасно да се пензионише.  Неочекивано очекивана одлука Конора Мекгрегора – КРАЈ! Познати ММА борац се опростио од ринга у 30. години.  КОНОР је рекао ДОСТА! Озлоглашени УФЦ борац Макгрегор шокирао јавност објавом о повлачењу из ММА.

Остали спортови 26.03.2019 | 17:15
Шок – Мекгрегор завршио ММА каријеру!
Тридесетогодишњи ирски ММА борац повукао се из овог спорта после дванаест турбулентних месеци.

"Хеј људи имам брзо саопштење, одлучио сам да се повучем из ММА. Желим свим својим колегама успехе у такмичењу", написао је Мекгрегор на Твитеру.

Мекгрегор је последњу борбу имао у октробру када се у октагону сусрео са Хабибом Нурмагомедовом. Контроверзни Ирац је тада поражен, али је овај дуел остао упамћен по бројним инцидентима после туче.

Конор је био суспендован до шестог априла, међутим према његовим речима неће се више такмичити у ММА.

Јесте славни ММА борац изненадио многе када је донео одлуку да се повуче из ринга, али је у једну руку, с обзиром на све контроверзе које су га пратиле током каријере, била и очекивана. Јер, како је другачије могао да је заврши него изненада, када се мало ко томе надао!? Рекли бисмо, у свом стилу…

А, одлуку да је завршио каријеру саопштио је на свом Тwиттер налогу.

"Данас сам одлучио да се опростим од ММА. Свим бившим колегама желим среће даље у такмичењу, а ја се прикључујем бившим партнерима који су већ у пензији. Пина Коладе од мене, момци", написао је Мекгрегор.

Некадашњи шампион УФЦ је практично поразом у незаборавном мечу са Хабибом Нурмагомедовим завршио своје наступе. Та борба догодила се у октобру 2018, да би у јануару Мекгрегор био суспендован на шест месеци.

Последњи у мору инцидента које је Ирац направио као активан борац догодио се пре десетак дана када је физички напао обожаватеља који га је фотографисао. Том прилику је 22-годипшњем момку избио телефон из руке и разбио га.

Мекгрегор је током прошле године, због напада на аутобус у којем су се налазили УФЦ борци, осуђен на пет дана друштвено корисног рада и обавезну психо-терапију због проблема са контролом беса.

Конора Мекгрегора више нећемо гледати у рингу, барем не неко време, а можда и никада више. Ко зна шта му све може пасти на памат…

У професионалној ММА каријери остварио је 21 победу од 25 мечева, а чак 18 је завршио нокаутом, док је четири пута поражен.

У 2017. годину био је учесник и бокс борбе, али је, очекивано, поражен од Флојда Мејведера у сада већ чувеној "борби за новац" (монеy фигхт). Мекгрегор ће бити упамћен као један од већих ММА бораца у 21. веку.



Најпопуларнији и убедљиво најпрофитабилнији УФЦ борац данашњице (иако не сигурно најбољи) Конор Макгрегор шокирао је јавност најавом на твиту да напушта ММА спорт и одлази у пензију. А то је урадио преко твитера како и доликује модерном спортском суперстару.

"Хеј људи, кратка објава. Одлучио сам да се пензионишем из спорта општепознатог као ММА. Желим свим мојим колегама успешан наставак каријере. А ја ћу се придружити мојим некадашњим партнерима, који су већ у пензији. Време је да се пије пиња колада!"

Објава каква се и може очекивати од Ноторијуса, то јест Озлоглашеног, Ирца који је и даље најисплатљивији УФЦ производ, те отуда и шок због овакве одлуке. Макгрегопр је последњу битку имао прошле године у октобру против дагестанске машине, Хабиба Нурмагомедова изгубивши је у трећој рунди предајом.

Много проблема која му је донео тај меч, не само због пораза него и због претходних уличних обрачуна са Хабибом и његовим тимом, што је кулминирало општом тучом у Лас Вегасу након што је предао борбу због које су оба фајтера и њихови углови оштро кажњени од стране Спортке комисије Неваде, те немогућност да се достојно супротстави најбољима, очигледно су утицали на његову одлуку. Сад, поставља се питање да ли је Макгрегор, који је највећу лову, кажу око 40 милиона долара узео на боксерски обрачун, заправо више шоу против Флојда Мејведера млађег, озбиљан или ће променити мишљење. Нама се пре чини ово друго.

Озлоглашени је са 30 година притом приично млад за модеран спорт, а и колико је познато нема неке озбиљније повреде које би му угрозиле каријеру. Било како било, некадашњи шампион у две тежинске дивизије (перо и средња), човек који је имао неке од најатрактивнијих борби у историји Ултимате Фигхтинг Цхампионсхипа, за сада је рекао збогом ММА (мешовитим борилачким вештинама).

Вечи део пара које је зарадио уложио је у производњу вискија који нашироко рекламира, те је могуће да жели да се посвети том бизнису који му је изгледа добро кренуо. Али, будите сигурно да се Ноториус, који је недавно ухапшен на Флориди због напада на навијача, неће тек тако повући, већ треба очекивати промену одлуке. Само да се зажели "крви и песка", као што су говорили римски гладијатори.

Извор: мондо.рс/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар