Šok – Mekgregor završio MMA karijeru!

Konor Mekgregor, velika zvezda UFC, odlučio je naprasno da se penzioniše.  Neočekivano očekivana odluka Konora Mekgregora – KRAJ! Poznati MMA borac se oprostio od ringa u 30. godini.  KONOR je rekao DOSTA! Ozloglašeni UFC borac Makgregor šokirao javnost objavom o povlačenju iz MMA.

Ostali sportovi 26.03.2019 | 17:15
Šok – Mekgregor završio MMA karijeru!
Tridesetogodišnji irski MMA borac povukao se iz ovog sporta posle dvanaest turbulentnih meseci.

"Hej ljudi imam brzo saopštenje, odlučio sam da se povučem iz MMA. Želim svim svojim kolegama uspehe u takmičenju", napisao je Mekgregor na Tviteru.

Mekgregor je poslednju borbu imao u oktrobru kada se u oktagonu susreo sa Habibom Nurmagomedovom. Kontroverzni Irac je tada poražen, ali je ovaj duel ostao upamćen po brojnim incidentima posle tuče.

Konor je bio suspendovan do šestog aprila, međutim prema njegovim rečima neće se više takmičiti u MMA.

Jeste slavni MMA borac iznenadio mnoge kada je doneo odluku da se povuče iz ringa, ali je u jednu ruku, s obzirom na sve kontroverze koje su ga pratile tokom karijere, bila i očekivana. Jer, kako je drugačije mogao da je završi nego iznenada, kada se malo ko tome nadao!? Rekli bismo, u svom stilu…

A, odluku da je završio karijeru saopštio je na svom Twitter nalogu.

"Danas sam odlučio da se oprostim od MMA. Svim bivšim kolegama želim sreće dalje u takmičenju, a ja se priključujem bivšim partnerima koji su već u penziji. Pina Kolade od mene, momci", napisao je Mekgregor.

Nekadašnji šampion UFC je praktično porazom u nezaboravnom meču sa Habibom Nurmagomedovim završio svoje nastupe. Ta borba dogodila se u oktobru 2018, da bi u januaru Mekgregor bio suspendovan na šest meseci.

Poslednji u moru incidenta koje je Irac napravio kao aktivan borac dogodio se pre desetak dana kada je fizički napao obožavatelja koji ga je fotografisao. Tom priliku je 22-godipšnjem momku izbio telefon iz ruke i razbio ga.

Mekgregor je tokom prošle godine, zbog napada na autobus u kojem su se nalazili UFC borci, osuđen na pet dana društveno korisnog rada i obaveznu psiho-terapiju zbog problema sa kontrolom besa.

Konora Mekgregora više nećemo gledati u ringu, barem ne neko vreme, a možda i nikada više. Ko zna šta mu sve može pasti na pamat…

U profesionalnoj MMA karijeri ostvario je 21 pobedu od 25 mečeva, a čak 18 je završio nokautom, dok je četiri puta poražen.

U 2017. godinu bio je učesnik i boks borbe, ali je, očekivano, poražen od Flojda Mejvedera u sada već čuvenoj "borbi za novac" (money fight). Mekgregor će biti upamćen kao jedan od većih MMA boraca u 21. veku.



Najpopularniji i ubedljivo najprofitabilniji UFC borac današnjice (iako ne sigurno najbolji) Konor Makgregor šokirao je javnost najavom na tvitu da napušta MMA sport i odlazi u penziju. A to je uradio preko tvitera kako i dolikuje modernom sportskom superstaru.

"Hej ljudi, kratka objava. Odlučio sam da se penzionišem iz sporta opštepoznatog kao MMA. Želim svim mojim kolegama uspešan nastavak karijere. A ja ću se pridružiti mojim nekadašnjim partnerima, koji su već u penziji. Vreme je da se pije pinja kolada!"

Objava kakva se i može očekivati od Notorijusa, to jest Ozloglašenog, Irca koji je i dalje najisplatljiviji UFC proizvod, te otuda i šok zbog ovakve odluke. Makgregopr je poslednju bitku imao prošle godine u oktobru protiv dagestanske mašine, Habiba Nurmagomedova izgubivši je u trećoj rundi predajom.

Mnogo problema koja mu je doneo taj meč, ne samo zbog poraza nego i zbog prethodnih uličnih obračuna sa Habibom i njegovim timom, što je kulminiralo opštom tučom u Las Vegasu nakon što je predao borbu zbog koje su oba fajtera i njihovi uglovi oštro kažnjeni od strane Sportke komisije Nevade, te nemogućnost da se dostojno suprotstavi najboljima, očigledno su uticali na njegovu odluku. Sad, postavlja se pitanje da li je Makgregor, koji je najveću lovu, kažu oko 40 miliona dolara uzeo na bokserski obračun, zapravo više šou protiv Flojda Mejvedera mlađeg, ozbiljan ili će promeniti mišljenje. Nama se pre čini ovo drugo.

Ozloglašeni je sa 30 godina pritom priično mlad za moderan sport, a i koliko je poznato nema neke ozbiljnije povrede koje bi mu ugrozile karijeru. Bilo kako bilo, nekadašnji šampion u dve težinske divizije (pero i srednja), čovek koji je imao neke od najatraktivnijih borbi u istoriji Ultimate Fighting Championshipa, za sada je rekao zbogom MMA (mešovitim borilačkim veštinama).

Veči deo para koje je zaradio uložio je u proizvodnju viskija koji naširoko reklamira, te je moguće da želi da se posveti tom biznisu koji mu je izgleda dobro krenuo. Ali, budite sigurno da se Notorius, koji je nedavno uhapšen na Floridi zbog napada na navijača, neće tek tako povući, već treba očekivati promenu odluke. Samo da se zaželi "krvi i peska", kao što su govorili rimski gladijatori.

Izvor: mondo.rs/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar