Побољшајте здравље овог прољећа

Свима нам је понекад потребан детокс, а за то нема бољег периода од пролећа. Не мислимо на класичан детокс, већ на увођење неких мањих промена које ће побољшати ваше здравље.

Здравље 26.03.2019 | 08:58
Побољшајте здравље овог прољећа
Једите целер

Стручњаци хвале целер као намирницу која помаже у снижавању крвног притиска, вероватно због тога што садржи калијум и фталиде – састојке који опуштају мишиће око артерија.

Целер такође има и ефекат диуретика, па ће помоћи у елиминисању вишка течности. Али знајте да смути од целера није најбоља опција за конзумирање ове намирнице.

"Блендирањем се смањују влакна која су добра за здравље црева", истиче нутриционисткиња Ријанон Ламбер.

Уместо тога, можете на пример да исецкате целер и додате га у хумус.

Спавајте

Сан је јако важан за здравље, а мањак сна се повезује мање-више са свим здравственим проблемима, од вишка килограма до Алцхајмера.

Уколико имате проблем са спавањем, гледајте да сваког дана проводите најмање пола сата напољу, на сунчевој светлости јер то утиче на спавање.

Немојте превише да се знојите

Другим речима, будите физички активни, али немојте претерано да се исцрпљујете на тренинзима. Стручњаци саветују да се бавите активностима попут јоге, које нису превише интензивне.

Масажом "средите" токсине

Масаже ће вас опустити, побољшати циркулацију и покренути избацивање токсина из тела. Ето, и корисно и опуштајуће....

Једите печурке

Екстракт печурака је све чешћи састојак производа за негу коже јер има антиејџинг дејство. Зато, једите печуке које, поред овог ефекта, јачају и имуни систем.
Једите печурке

Пијте кефир

Ферментисане намирнице, међу којима и кефир, добро делују на добре бактерије у цревима, а спречавају да лоше бактерије "преузму контролу".

Вежбајте код куће

Не постоји довољно добар изговор да не вежбате, посебно данас када на Јутјубу можете да нађете толико вежби које можете да радите код куће, без икакве опреме.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар