Poboljšajte zdravlje ovog proljeća

Svima nam je ponekad potreban detoks, a za to nema boljeg perioda od proleća. Ne mislimo na klasičan detoks, već na uvođenje nekih manjih promena koje će poboljšati vaše zdravlje.

Zdravlje 26.03.2019 | 08:58
Poboljšajte zdravlje ovog proljeća
Jedite celer

Stručnjaci hvale celer kao namirnicu koja pomaže u snižavanju krvnog pritiska, verovatno zbog toga što sadrži kalijum i ftalide – sastojke koji opuštaju mišiće oko arterija.

Celer takođe ima i efekat diuretika, pa će pomoći u eliminisanju viška tečnosti. Ali znajte da smuti od celera nije najbolja opcija za konzumiranje ove namirnice.

"Blendiranjem se smanjuju vlakna koja su dobra za zdravlje creva", ističe nutricionistkinja Rijanon Lamber.

Umesto toga, možete na primer da iseckate celer i dodate ga u humus.

Spavajte

San je jako važan za zdravlje, a manjak sna se povezuje manje-više sa svim zdravstvenim problemima, od viška kilograma do Alchajmera.

Ukoliko imate problem sa spavanjem, gledajte da svakog dana provodite najmanje pola sata napolju, na sunčevoj svetlosti jer to utiče na spavanje.

Nemojte previše da se znojite

Drugim rečima, budite fizički aktivni, ali nemojte preterano da se iscrpljujete na treninzima. Stručnjaci savetuju da se bavite aktivnostima poput joge, koje nisu previše intenzivne.

Masažom "sredite" toksine

Masaže će vas opustiti, poboljšati cirkulaciju i pokrenuti izbacivanje toksina iz tela. Eto, i korisno i opuštajuće....

Jedite pečurke

Ekstrakt pečuraka je sve češći sastojak proizvoda za negu kože jer ima antiejdžing dejstvo. Zato, jedite pečuke koje, pored ovog efekta, jačaju i imuni sistem.
Jedite pečurke

Pijte kefir

Fermentisane namirnice, među kojima i kefir, dobro deluju na dobre bakterije u crevima, a sprečavaju da loše bakterije "preuzmu kontrolu".

Vežbajte kod kuće

Ne postoji dovoljno dobar izgovor da ne vežbate, posebno danas kada na Jutjubu možete da nađete toliko vežbi koje možete da radite kod kuće, bez ikakve opreme.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar