Комисија се неће оглашавати

Независна међународна Комисија за истраживање страдања Срба у Сарајеву у периоду од 1991. до 1995. године одржала је данас у Бањалуци конститутивну сједницу, након које нису жељели да дају никакве детаље у јавности.  

Република Српска 25.03.2019 | 14:48
Комисија се неће оглашавати
– На сједници је, између осталог, одлучено да се комисија неће оглашавати у јавности до окончања рада. Чланови комисије сматрају да би иступи, прије него што буду донесени конкретни закључци на основу доступне документације, и анализа потребних да се објективно и непристрасно уради овај значајан посао, били преурањени и контрапродуктивни – саопштено је након сједнице.

Овакав став данас је кратко пренесен из Центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица РС. 

Предсједник поменутог центра Милорад Којић рекао је за Српскаинфо да он није учествовао у раду ове комисије, јер је она независна и самостална.

-Наш посао је био да обезбиједимо све услове да се одржи ова сједница, иако то није било нимало лако, успјели смо у томе. Такође, даље ћемо наставити да помажемо у раду ове комисије и  бићемо им на располагању – рекао је Којић.

(Српскаинфо) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зј

25.03.2019 17:11

правда.правда

ОДГОВОРИТЕ
Name

либом етаки

25.03.2019 17:46

Е јесу се присјетили на вријеме, послије 24 године нашег страдања (ја сам рођен у Сарајеву, а цијели рат провео на Илиџи), шта они сада могу истражити и "ишчупати", да би доказали ШТА? и КОМЕ?, какве користи од тога када ништа не можете учинити да се правично казне злочинци који су хиљаду дана гађали Илиџу, Хаџиће, Илијаш, Вогошћу, уз помоћ УНПРОФОРа. Да ли се неко сјећа када је откривена муниција калибра 12,7 мм испред Дома здравља на Илиџи, на нисконосивој приколици, која је возила велики, метални контејнер у Бутмир, то је два дана била свјетска вијест, али се брзо заборавило и заташкало. Стотине цивила је страдало, много дјеце, у градовима које сам претходно поменуо, али муслимани само своје, сваки дан спомињу, наглашавају, величају и своја страдања и своје погинуле, као да Срби нису гинули

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

26.03.2019 09:14

Срби јесу гинули али 10 пута мање.На Алипашино поље је пало више граната него на комплет територију "српског" Сарајева.Треба бити искрен и реалан.