Komisija se neće oglašavati

Nezavisna međunarodna Komisija za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu u periodu od 1991. do 1995. godine održala je danas u Banjaluci konstitutivnu sjednicu, nakon koje nisu željeli da daju nikakve detalje u javnosti.  

Republika Srpska 25.03.2019 | 14:48
Komisija se neće oglašavati
– Na sjednici je, između ostalog, odlučeno da se komisija neće oglašavati u javnosti do okončanja rada. Članovi komisije smatraju da bi istupi, prije nego što budu doneseni konkretni zaključci na osnovu dostupne dokumentacije, i analiza potrebnih da se objektivno i nepristrasno uradi ovaj značajan posao, bili preuranjeni i kontraproduktivni – saopšteno je nakon sjednice.

Ovakav stav danas je kratko prenesen iz Centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica RS. 

Predsjednik pomenutog centra Milorad Kojić rekao je za Srpskainfo da on nije učestvovao u radu ove komisije, jer je ona nezavisna i samostalna.

-Naš posao je bio da obezbijedimo sve uslove da se održi ova sjednica, iako to nije bilo nimalo lako, uspjeli smo u tome. Takođe, dalje ćemo nastaviti da pomažemo u radu ove komisije i  bićemo im na raspolaganju – rekao je Kojić.

(Srpskainfo) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zj

25.03.2019 17:11

pravda.pravda

ODGOVORITE
Name

libom etaki

25.03.2019 17:46

E jesu se prisjetili na vrijeme, poslije 24 godine našeg stradanja (ja sam rođen u Sarajevu, a cijeli rat proveo na Ilidži), šta oni sada mogu istražiti i "iščupati", da bi dokazali ŠTA? i KOME?, kakve koristi od toga kada ništa ne možete učiniti da se pravično kazne zločinci koji su hiljadu dana gađali Ilidžu, Hadžiće, Ilijaš, Vogošću, uz pomoć UNPROFORa. Da li se neko sjeća kada je otkrivena municija kalibra 12,7 mm ispred Doma zdravlja na Ilidži, na niskonosivoj prikolici, koja je vozila veliki, metalni kontejner u Butmir, to je dva dana bila svjetska vijest, ali se brzo zaboravilo i zataškalo. Stotine civila je stradalo, mnogo djece, u gradovima koje sam prethodno pomenuo, ali muslimani samo svoje, svaki dan spominju, naglašavaju, veličaju i svoja stradanja i svoje poginule, kao da Srbi nisu ginuli

ODGOVORITE
Name

sarajlija

26.03.2019 09:14

Srbi jesu ginuli ali 10 puta manje.Na Alipašino polje je palo više granata nego na komplet teritoriju "srpskog" Sarajeva.Treba biti iskren i realan.