Крстајић сијече: На Португал са Јовићем и Митровићем!

Врло је могуће да ће Орлови сутра изаћи у формацији са два класична нападача. . .

Фудбал 24.03.2019 | 23:50
Крстајић сијече: На Португал са Јовићем и Митровићем!
„Од када сам селектор Србије никада нисам извео исти тим, због повреда ни сада нећу имати такву могућност“.

Овим речима Младен Крстајић је најавио мартовске изазове и сусрете са Немачком и Португалијом. Јесте да су повреде везале руке младом стручњаку да истраје на континуитету, али је Младен Крстајић близу одлуке да за меч на стадиону Бенфике промени формацију. Односно да први пут од када седи на клупи Србије почне утакмицу са двојицом класичних нападача, Александром Митровиће  и Луком Јовићем. Наравно, уз претпоставку да ће се члан Фулама и деифинитвно опоравити од лакше повреде.

Иако таква формација представља озбиљан ризик, посебно што ћемо се намерити на једну од најјачих екипа у Европи, Крстајић није могао да изигнорише све што се дешава око Јовића и Митровића. Схватио је да би био грех оставити једног од њих двојице на клупи...

Јесте Александар Митровић у малој голгетерској кризи. Пролази кроз тежак период у Фуламу, па на седам претходних првенствених мечева није постигао погодак. Међутим, не треба сметнути са ума да нас је снажни нападач носио у претходној календарској години посебно у Лиги нација. Постигао је 12 голова током 2018. године, и стигао Драгана Џајића на вечној листи најбољих овдашњих голгетера (23 гола). Уједно био је и најбољи стрелац Лига нације.

Управо због свега наведеног Александар Митровић је заслужио мали кредит, и вероватно Младен Крстајић то има у глави када размишља о начину на који да се супротстави Португалији.

Нација је јединствена у ставу да ја сазрео тренутак да Србија један тако важан меч почне са тандемом нападача, и врати се у време Радомира Антића када су тандем чинили Марко Пантелић и Никола Жигић. Сигурно Младен Крстајић и тај фактор има у глави уочи старта квалификација за Првенство Европе.

Чињеница је да су Јовић и Митровић слични типови навијача, способни да играју сами у врху напада, али је исто тако чињеница да је Лука Јовић навикао да у Ајнтрахт игра у тандему. Тамо му друштво прави Француз Але, а дешавало се да најбољи млади нападач Европе делује из другог плана. Као нека унапређена верзија плејмејкера.

Све то даје Крстајићу легитимитет да истраје у идеји да Португалији нападне са двојицом нападача. Било је и раније могућности за промену формације. Посебно у периоду када је Александар Пријовић играо одлично у дресу ПАОК-а. Тада је Крстајић остао веран усамљеном Александру Митровићу. Посегао је за променом формације тек у београдском дуелу против Литваније у другом полувремену. И погодио. Митровић и Пријовић су разорили супарничку одбрану.

Ако се одлучи за Јовића и Митровића од старта, уз податак да су Тадић и Сергеј Милинковић Савићсигурни у страртној постави, Крстајић ће свесно ући у ризик. Мораће много да верује у још један одличан дан Немање Максимовића, као и одличну игру одбране.

Али ко рескира – профитира.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар