Krstajić siječe: Na Portugal sa Jovićem i Mitrovićem!

Vrlo je moguće da će Orlovi sutra izaći u formaciji sa dva klasična napadača. . .

Fudbal 24.03.2019 | 23:50
Krstajić siječe: Na Portugal sa Jovićem i Mitrovićem!
„Od kada sam selektor Srbije nikada nisam izveo isti tim, zbog povreda ni sada neću imati takvu mogućnost“.

Ovim rečima Mladen Krstajić je najavio martovske izazove i susrete sa Nemačkom i Portugalijom. Jeste da su povrede vezale ruke mladom stručnjaku da istraje na kontinuitetu, ali je Mladen Krstajić blizu odluke da za meč na stadionu Benfike promeni formaciju. Odnosno da prvi put od kada sedi na klupi Srbije počne utakmicu sa dvojicom klasičnih napadača, Aleksandrom Mitroviće  i Lukom Jovićem. Naravno, uz pretpostavku da će se član Fulama i deifinitvno oporaviti od lakše povrede.

Iako takva formacija predstavlja ozbiljan rizik, posebno što ćemo se nameriti na jednu od najjačih ekipa u Evropi, Krstajić nije mogao da izignoriše sve što se dešava oko Jovića i Mitrovića. Shvatio je da bi bio greh ostaviti jednog od njih dvojice na klupi...

Jeste Aleksandar Mitrović u maloj golgeterskoj krizi. Prolazi kroz težak period u Fulamu, pa na sedam prethodnih prvenstvenih mečeva nije postigao pogodak. Međutim, ne treba smetnuti sa uma da nas je snažni napadač nosio u prethodnoj kalendarskoj godini posebno u Ligi nacija. Postigao je 12 golova tokom 2018. godine, i stigao Dragana Džajića na večnoj listi najboljih ovdašnjih golgetera (23 gola). Ujedno bio je i najbolji strelac Liga nacije.

Upravo zbog svega navedenog Aleksandar Mitrović je zaslužio mali kredit, i verovatno Mladen Krstajić to ima u glavi kada razmišlja o načinu na koji da se suprotstavi Portugaliji.

Nacija je jedinstvena u stavu da ja sazreo trenutak da Srbija jedan tako važan meč počne sa tandemom napadača, i vrati se u vreme Radomira Antića kada su tandem činili Marko Pantelić i Nikola Žigić. Sigurno Mladen Krstajić i taj faktor ima u glavi uoči starta kvalifikacija za Prvenstvo Evrope.

Činjenica je da su Jović i Mitrović slični tipovi navijača, sposobni da igraju sami u vrhu napada, ali je isto tako činjenica da je Luka Jović navikao da u Ajntraht igra u tandemu. Tamo mu društvo pravi Francuz Ale, a dešavalo se da najbolji mladi napadač Evrope deluje iz drugog plana. Kao neka unapređena verzija plejmejkera.

Sve to daje Krstajiću legitimitet da istraje u ideji da Portugaliji napadne sa dvojicom napadača. Bilo je i ranije mogućnosti za promenu formacije. Posebno u periodu kada je Aleksandar Prijović igrao odlično u dresu PAOK-a. Tada je Krstajić ostao veran usamljenom Aleksandru Mitroviću. Posegao je za promenom formacije tek u beogradskom duelu protiv Litvanije u drugom poluvremenu. I pogodio. Mitrović i Prijović su razorili suparničku odbranu.

Ako se odluči za Jovića i Mitrovića od starta, uz podatak da su Tadić i Sergej Milinković Savićsigurni u strartnoj postavi, Krstajić će svesno ući u rizik. Moraće mnogo da veruje u još jedan odličan dan Nemanje Maksimovića, kao i odličnu igru odbrane.

Ali ko reskira – profitira.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar