"Подјела ресора ме не интересује"

- Што се тиче најављеног одласка на састанак са лидером СНСД-а Милорадом Додиком, став Главног одбора СДС-а је непромијењен: Разговори да, али преговори не - истакао је предсједник СДС-а Вукота Говедарица гостујући у Дневнику 2 БН телевизије. Говедарица је навео да га подјела ресора у СМ БиХ не интересује.

Република Српска 22.03.2019 | 20:42
"Подјела ресора ме не интересује"
Предсједник СДС-а Вукота Говедарица је потврдио да ће у понедјељак ићи на састанак са предсједником СНСД-а Милорадом Додиком. На спекулације да СДС мијења своје ставове што се тиче разговора са Додиком, Говедарица одговара:

"Мјесец дана прије формирања Владе Српске, Главни одбор СДС-а је донио одлуку да ће Клуб посланика у Народној скупштини Републике Српске дјеловати опозиционо и било какви разговори о формирању Владе РС за нас су били ад акта. У потпуности неприхватљиви. То смо казали на сједници Главног одбора 17. новембра 2018. године, али исто тако смо казали да што се тиче државног нивоа власти расположени смо да разговарамо, али не да преговарамо са свим парламентарним политичким партијама из Републике Српске, али на бази платформе СДС-а.

Према томе, сви они душебрижници који причају да смо имали некада један став, а да смо сада промијенили своје одлуке, користим приликом да кажем шта су закључци Главног одбора СДС-а: Разговори да, али преговори не. Састанак са Додиком не видим као преговоре, већ један моменат у којем треба да се разговара. Да ли ће то бити у понедјељак или уторак видјећемо".

Говедарица каже да је очекивао да ће то бити један озбиљнији формат разговора, а не само о саставу Савјета министара, како је најављено у Додиковом позиву на састанак.

"Формирање Савјета министара значи само једно - како подијелити ресоре, али мене то не занима. Мене занимају политике. Очекивао сам да ћемо имати позицију у којој ћемо дефинисати стратешке политике Републике Српске у заједничким институцијама БиХ, али оставити и простора и за неке теме које се тичу Републике Српске. Очекујем да разговарамо о Изборном закону који дефинитивно мора да се промијени. Веома је важно да разговарамо о Закону о испитивању поријекла имовине јер је крајње вријеме да почне ова земља да се суочава са највећим проблемом а то је корупција која је скоро па озакоњена", рекао је Говедарица.

Он је нагласио да има много важних тема - треба мијењати улогу Јавног телевизијског сервиса, али разговарати и о евроатлантским интеграцијама и путу БиХ у НАТО.

Што се тиче сто дана рада Владе Републике Српске, очигледно је за ових првих сто дана рада да Влада Српске нема план. 

"Конкретног плана Владе Српске не видим, јер ту се ништа у принципу није промијенило. Изузев да закони иду по хитном поступку који су системски, као што је Закон о играма на срећу. Наставља се задужење, емитовање обвезница у великим износима. То смо имали и са старом Владом, само што је тада била каматна стопа 2%, а сада је 4%", рекао је Говедарица.

Нема ту великих промјена, Влада РС практично живи од данас до сутра, оцијенио је лидер СДС-а.



БН ТВ

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

ТБ

22.03.2019 20:25

Тако је Вукота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.03.2019 01:36

Ма ђшта тако је?! Видите ли ви ову пљачку: .Батагон, Периног возача, Рафинерију? Нема ту опозиције, то је исти смер само други правац.

Name

Робин Худ

22.03.2019 20:27

Разговори да....на папир све што се договори,....али уцјенама и његовим марифетлук и лажима морате бити спремни адекватно одговорити....циљ је одбрана националних интереса без преваре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.03.2019 21:09

Дао сам ти глас да будеш човјек за пропале борце РС , а не да преговараш са тим црнолисташем код кога борац прве категорије РС нема ништа осим мрвица као пензионер РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

22.03.2019 21:58

Само Вукоту Додик не може купити. Изгледа да су сви остали на продају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исти су

23.03.2019 07:10

Прво да се нелаземо какав народ таква власт.Нема СРБИНА који неволи моц и новац..

Name

Зар не?!

22.03.2019 22:53

Ипак нису сви исти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре зар не

23.03.2019 06:49

Само сацекај па цес да видис.Све је то једно те исто.

Name

власеница

22.03.2019 23:14

ПИТАЈ ГА КО УБИ ДАВИДА,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА СИ ПАМЕТАН

23.03.2019 04:42

Да си паметан нема ту ни преговора ни разговора.Упорно говоре како су они побједници на протеклим изборима и нека формирају власт на дрзавном нивоу.Све одлуке које донесу неце имати алиби да сте им ви дали сагласност.Не падајте јос висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви Сте Ви Исти

23.03.2019 07:03

Ти си се вец утрпао у фотељу и не интересује те јер нецес ти добити неко мијистарство или директорско мјесто али СДС хоце.Разговарали би ви као и Цавиц и владу РС само вас није Додик звао јер му нисте требали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

23.03.2019 07:19

Не интересује те подјела ресора, а узео си бјели хљеб, па истрговао себи вјеце народа и 4. 000 КМплату следеце цетири године. Сад лесинарите и надате се да це вам Додик бацити несто плијена па да се јос додатно искољете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АРХАНДЈЕЛО

23.03.2019 07:33

КО ЈЕ УБИО ДАВИДА?! ПРВО И ЈЕДИНО ПИТАЊЕ КОЈЕ ТРЕБА РИЈЕСИТИ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

23.03.2019 17:59

Па сто онда идес на изборе ако нецес функцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пердув

24.03.2019 09:24

Додику ни на крај памети не пада да вам да неку министарску позицију.Имате невјероватно бујну масту.Вец вам хоце да казе како да се понасате,у интересу РС,у тој техницкој влади.Да извуце тепих испод ногу З.Комсицу који преферира овакав техн савјет министара над ста су рекли задњи избори.И ако одбијете и бицете издајице.

ОДГОВОРИТЕ