"Podjela resora me ne interesuje"

- Što se tiče najavljenog odlaska na sastanak sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, stav Glavnog odbora SDS-a je nepromijenjen: Razgovori da, ali pregovori ne - istakao je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica gostujući u Dnevniku 2 BN televizije. Govedarica je naveo da ga podjela resora u SM BiH ne interesuje.

Republika Srpska 22.03.2019 | 20:42
"Podjela resora me ne interesuje"
Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica je potvrdio da će u ponedjeljak ići na sastanak sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom. Na spekulacije da SDS mijenja svoje stavove što se tiče razgovora sa Dodikom, Govedarica odgovara:

"Mjesec dana prije formiranja Vlade Srpske, Glavni odbor SDS-a je donio odluku da će Klub poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske djelovati opoziciono i bilo kakvi razgovori o formiranju Vlade RS za nas su bili ad akta. U potpunosti neprihvatljivi. To smo kazali na sjednici Glavnog odbora 17. novembra 2018. godine, ali isto tako smo kazali da što se tiče državnog nivoa vlasti raspoloženi smo da razgovaramo, ali ne da pregovaramo sa svim parlamentarnim političkim partijama iz Republike Srpske, ali na bazi platforme SDS-a.

Prema tome, svi oni dušebrižnici koji pričaju da smo imali nekada jedan stav, a da smo sada promijenili svoje odluke, koristim prilikom da kažem šta su zaključci Glavnog odbora SDS-a: Razgovori da, ali pregovori ne. Sastanak sa Dodikom ne vidim kao pregovore, već jedan momenat u kojem treba da se razgovara. Da li će to biti u ponedjeljak ili utorak vidjećemo".

Govedarica kaže da je očekivao da će to biti jedan ozbiljniji format razgovora, a ne samo o sastavu Savjeta ministara, kako je najavljeno u Dodikovom pozivu na sastanak.

"Formiranje Savjeta ministara znači samo jedno - kako podijeliti resore, ali mene to ne zanima. Mene zanimaju politike. Očekivao sam da ćemo imati poziciju u kojoj ćemo definisati strateške politike Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH, ali ostaviti i prostora i za neke teme koje se tiču Republike Srpske. Očekujem da razgovaramo o Izbornom zakonu koji definitivno mora da se promijeni. Veoma je važno da razgovaramo o Zakonu o ispitivanju porijekla imovine jer je krajnje vrijeme da počne ova zemlja da se suočava sa najvećim problemom a to je korupcija koja je skoro pa ozakonjena", rekao je Govedarica.

On je naglasio da ima mnogo važnih tema - treba mijenjati ulogu Javnog televizijskog servisa, ali razgovarati i o evroatlantskim integracijama i putu BiH u NATO.

Što se tiče sto dana rada Vlade Republike Srpske, očigledno je za ovih prvih sto dana rada da Vlada Srpske nema plan. 

"Konkretnog plana Vlade Srpske ne vidim, jer tu se ništa u principu nije promijenilo. Izuzev da zakoni idu po hitnom postupku koji su sistemski, kao što je Zakon o igrama na sreću. Nastavlja se zaduženje, emitovanje obveznica u velikim iznosima. To smo imali i sa starom Vladom, samo što je tada bila kamatna stopa 2%, a sada je 4%", rekao je Govedarica.

Nema tu velikih promjena, Vlada RS praktično živi od danas do sutra, ocijenio je lider SDS-a.



BN TV

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

TB

22.03.2019 20:25

Tako je Vukota.

ODGOVORITE
Name

Re

23.03.2019 01:36

Ma đšta tako je?! Vidite li vi ovu pljačku: .Batagon, Perinog vozača, Rafineriju? Nema tu opozicije, to je isti smer samo drugi pravac.

Name

Robin Hud

22.03.2019 20:27

Razgovori da....na papir sve što se dogovori,....ali ucjenama i njegovim marifetluk i lažima morate biti spremni adekvatno odgovoriti....cilj je odbrana nacionalnih interesa bez prevare!

ODGOVORITE
Name

re

22.03.2019 21:09

Dao sam ti glas da budeš čovjek za propale borce RS , a ne da pregovaraš sa tim crnolistašem kod koga borac prve kategorije RS nema ništa osim mrvica kao penzioner RS.

ODGOVORITE
Name

Tako je

22.03.2019 21:58

Samo Vukotu Dodik ne može kupiti. Izgleda da su svi ostali na prodaju.

ODGOVORITE
Name

Isti su

23.03.2019 07:10

Prvo da se nelazemo kakav narod takva vlast.Nema SRBINA koji nevoli moc i novac..

Name

Zar ne?!

22.03.2019 22:53

Ipak nisu svi isti.

ODGOVORITE
Name

re zar ne

23.03.2019 06:49

Samo sacekaj pa ces da vidis.Sve je to jedno te isto.

Name

vlasenica

22.03.2019 23:14

PITAJ GA KO UBI DAVIDA,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ODGOVORITE
Name

DA SI PAMETAN

23.03.2019 04:42

Da si pametan nema tu ni pregovora ni razgovora.Uporno govore kako su oni pobjednici na proteklim izborima i neka formiraju vlast na drzavnom nivou.Sve odluke koje donesu nece imati alibi da ste im vi dali saglasnost.Ne padajte jos vise.

ODGOVORITE
Name

Svi Ste Vi Isti

23.03.2019 07:03

Ti si se vec utrpao u fotelju i ne interesuje te jer neces ti dobiti neko mijistarstvo ili direktorsko mjesto ali SDS hoce.Razgovarali bi vi kao i Cavic i vladu RS samo vas nije Dodik zvao jer mu niste trebali.

ODGOVORITE
Name

Iskreno

23.03.2019 07:19

Ne interesuje te podjela resora, a uzeo si bjeli hljeb, pa istrgovao sebi vjece naroda i 4. 000 KMplatu sledece cetiri godine. Sad lesinarite i nadate se da ce vam Dodik baciti nesto plijena pa da se jos dodatno iskoljete.

ODGOVORITE
Name

ARHANDJELO

23.03.2019 07:33

KO JE UBIO DAVIDA?! PRVO I JEDINO PITANJE KOJE TREBA RIJESITI!!!

ODGOVORITE
Name

Milan

23.03.2019 17:59

Pa sto onda ides na izbore ako neces funkciju.

ODGOVORITE
Name

Perduv

24.03.2019 09:24

Dodiku ni na kraj pameti ne pada da vam da neku ministarsku poziciju.Imate nevjerovatno bujnu mastu.Vec vam hoce da kaze kako da se ponasate,u interesu RS,u toj tehnickoj vladi.Da izvuce tepih ispod nogu Z.Komsicu koji preferira ovakav tehn savjet ministara nad sta su rekli zadnji izbori.I ako odbijete i bicete izdajice.

ODGOVORITE