Одбојкашка бомба: Бранкица се враћа у Европу!

Српска репрезентативка појачава Жуте анђеле.

Остали спортови 26.03.2019 | 19:50
Одбојкашка бомба: Бранкица се враћа у Европу!
Одбојкашка сезона улази у финиш сезоне, а трансфери за следећу сезону већ почињу да се реализују.

Из Турске је одјекнула трансфер бомба у женској одбојци. Специјализовани сајт Wорлдоффволлеy је данас ексклузивно јавио да је Фенербахче за следећу сезону договорио два велика појачања: БранкицуМихајловић и Наз Акјол!

Бранкица Михајловић се тако после две године у Азији враћа у Европу. Српска репрезентативка ову сезону игра за јапански Џеј Пи Марвелус, а претходну је провела у кинеском Тијанђину. Као једна од најбољих светских одбојкашица на позицији примача, биче огромно појачање за Фенербахче који са клупе од прошлог лета предводи наш селектор Зоран Терзић. Олакшавајућа околност за Бранкицу је што већ познаје клуб пошто је боје Фенербахчеа бранила у сзеони 2015/16 када је са популарним Жутим анђелима освојила Суперкуп Турске. На позицији примача ће заменити Мексиканку Саманту Брисио која је договорила трансфер у италијански Скандићи.

Наз Ајдемир Акјол је једна од највећих турских одбојакших звезда. Игра на позицији техничара, а враћа се на терен после једногодишње због порођаја. Пре тога је шест година била техничар Вакифбанка у који је дошла баш из Фенербахчеа. Акјол је са Жутим анђелима освојила све што се могло освојити – Лигу шампиона, СП за клубове, шампионат, куп и Суперкуп Турске. Први техничар Фенербахчеа је тренутно наша одбојкашица АнаАнтонијевић.

Фенербахче очигледно жели да опет направи шампионски тим и прекине доминацију Вакифа. Ове сезоне је већ направљен успех пласманом на Ф4 Лиге шампиона, а са појачањима попут Михајловићеве и Акјол, титула се поставља као легитиман циљ.

Наравно, највећа конкуренција ће им поред Вакифа бити још један градски ривал Езачибаши. Истанбулски одбојкашки ривалитет ће од следеће сезоне бити још занимљивији и за љубитеље одбојке у Србији. Фенербахче саЗораном Терзићем, Бранкицом Михајловић и можда Аном Антонијевић, Вакиф са Миленом Рашич и Езачибаши са Тијаном Бошковић. Пола репрезентације Србије у Истанбулу...

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар