Odbojkaška bomba: Brankica se vraća u Evropu!

Srpska reprezentativka pojačava Žute anđele.

Ostali sportovi 26.03.2019 | 19:50
Odbojkaška bomba: Brankica se vraća u Evropu!
Odbojkaška sezona ulazi u finiš sezone, a transferi za sledeću sezonu već počinju da se realizuju.

Iz Turske je odjeknula transfer bomba u ženskoj odbojci. Specijalizovani sajt Worldoffvolley je danas ekskluzivno javio da je Fenerbahče za sledeću sezonu dogovorio dva velika pojačanja: BrankicuMihajlović i Naz Akjol!

Brankica Mihajlović se tako posle dve godine u Aziji vraća u Evropu. Srpska reprezentativka ovu sezonu igra za japanski Džej Pi Marvelus, a prethodnu je provela u kineskom Tijanđinu. Kao jedna od najboljih svetskih odbojkašica na poziciji primača, biče ogromno pojačanje za Fenerbahče koji sa klupe od prošlog leta predvodi naš selektor Zoran Terzić. Olakšavajuća okolnost za Brankicu je što već poznaje klub pošto je boje Fenerbahčea branila u szeoni 2015/16 kada je sa popularnim Žutim anđelima osvojila Superkup Turske. Na poziciji primača će zameniti Meksikanku Samantu Brisio koja je dogovorila transfer u italijanski Skandići.

Naz Ajdemir Akjol je jedna od najvećih turskih odbojakših zvezda. Igra na poziciji tehničara, a vraća se na teren posle jednogodišnje zbog porođaja. Pre toga je šest godina bila tehničar Vakifbanka u koji je došla baš iz Fenerbahčea. Akjol je sa Žutim anđelima osvojila sve što se moglo osvojiti – Ligu šampiona, SP za klubove, šampionat, kup i Superkup Turske. Prvi tehničar Fenerbahčea je trenutno naša odbojkašica AnaAntonijević.

Fenerbahče očigledno želi da opet napravi šampionski tim i prekine dominaciju Vakifa. Ove sezone je već napravljen uspeh plasmanom na F4 Lige šampiona, a sa pojačanjima poput Mihajlovićeve i Akjol, titula se postavlja kao legitiman cilj.

Naravno, najveća konkurencija će im pored Vakifa biti još jedan gradski rival Ezačibaši. Istanbulski odbojkaški rivalitet će od sledeće sezone biti još zanimljiviji i za ljubitelje odbojke u Srbiji. Fenerbahče saZoranom Terzićem, Brankicom Mihajlović i možda Anom Antonijević, Vakif sa Milenom Rašič i Ezačibaši sa Tijanom Bošković. Pola reprezentacije Srbije u Istanbulu...

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar