Не прилази тренеру, баздиш на алкохол, на километар!

Дарко Миличић, некадашњи српски кошаркаш, открио је занимљиве детаље из дугогодишње НБА каријере.

Кошарка 25.03.2019 | 15:30
Не прилази тренеру, баздиш на алкохол, на километар!
Миличић је у Сједињеним Америчким Државама провео десет сезона и играо је за шест екипа – Детроит, Орландо, Мемфис, Њујорк, Минесота и Бостон.

На НБА драфту 2003. године изабран је као други пик, одмах иза Леброна Џејмса, а испред Кармела Ентонија, Двејна Вејда, Криса Боша...

Као 18-годишњак је дошао у лигу и није се најбоље снашао. Био је склон инцидентима, а у емисији "Голи живот" открио је један такав у којем је актер био Игор Кокошков, садашње тренер Финикса, а некадашњи асистент у стручном штабу Лерија Брауна у Пистонсима.

"Дођем ја на тренинг директно из града, приђе ми Игор Кокошков и каже: 'Не прилази Лери Брауну, осећаш се на алкохол на километар'", рекао је Миличић.

Миличић, који се сада бави воћарством, истакао је и да у САД нема те дружбе.

"Свако је водио своју политику, седи нас 10, рачун око 10 долара сваком, вади свако свој новац, а зарађују по 10-15 милиона. Кажем, дајте, ја ћу да платим ако треба. Свако гледа свој телефон, води своју политику за себе, није било дружења као у Хемофарму, где смо ишли на кафу, пиће, ручак заједно...", казао је Миличић.

Некадашњи српски кошаркаш подсетио се и тренутка када је песницама поразбијао зидове.

"У тоталном растројству, да бих се испразнио, песницама поразбијам зидове. Имао сам мајстора који је био на 'стенд бају', који, када га позовем, само пита: 'Колика је штета овај пут?".

Миличић је казао да је погрешио у вези са Двајтом Хауардом.

"Јурио сам Двајта Хауарда. Био је најснажнији, али је користио прљаве варијанте на тренингу. У ствари, ја сам мислио да он хоће нешто да докаже, па сам га јурио, а он је предобар дечко, у вери је".

Миличић је у НБА лиги одиграо 468 утакмица и просечно је бележио 6 поена, 4,2 скокова и 1,2 блокаде.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар