Кад смо ми носили шишмиша, у САД су још јурили бизоне!

Валенсија против Бетмена! Шпанска Валенсија одушевила је јавност одговором на тужбу ДЦ Цомицс на повреду ауторских права.

Фудбал 24.03.2019 | 23:30
Кад смо ми носили шишмиша, у САД су још јурили бизоне!
Америчком издавачу стрипова смета дизајн заштитног знака шпанског клуба у част 100 година постојања јер подсећа на њихов лого популарног стрип јунака "Бетмена".

Валенсијин лого у част постојања клуба 1919-2019. приказује наранџаста крила слепог миша на црној позадини, што се није свидело Американцима.

Стога је ДЦ Цомицс поднео тужбу Канцеларији за интелектуална права Европске уније (ЕУИПО), на шта је убрзо стигао сјајан одговор са Местаље.

"Нећемо престати да користимо шишмиша јер тако тражи ДЦ Цомицс. Не постоји комерцијални бренд са ексклузивним светским правима на слепе мишеве. Када је овај клуб играо са шишмишом на својим грудима, у Америци су још увек јурили бизоне", наводи се у саопштењу Валенсије.

Американци су се још 2014. жалили на грб Валенсије, али није било званичне тужбе.

Док је Валенсија основана 1919, уз симбол слепог миша који се доводи у везу са тим делом Шпаније, Каталонијом и Балеарским острвима од 13. века, док је чувени лого Бетмена креиран 1939.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар