ЛШ: Сензација у Истанбулу! Одбојкашки свијет не вјерује!

Чудо Италијанки!

Остали спортови 19.03.2019 | 20:00
ЛШ: Сензација у Истанбулу! Одбојкашки свијет не вјерује!
Једно од већих чуда у свету одбојске се данас збило у Истанбулу.

Одбојакшице италијанског Конељана су у реванш мечу четвртфинала Лиге шампиона као потпуне аутсајдерке елиминисале домаћи Езачибаши пошто су надокнадиле максималан пораз из првог меча и потом у златном сету нанеле шокантан пораз фаворизованом ривалу.

Подсетимо, Езачибаши је недавно у Италији прегазио Конељано са 3:0, али је данас на свом терену поражен 1:3 (21:25, 23:25, 25:21, 21:25) чиме су Италијанке надокнадиле дефицит из првог меча. Ушло се у „златни сет“ где је Конељано потпуно нокаутирао турски Дрим тим и са 15:10 остварио сензационалан пласман у полуфинале.

Мало је рећи да је овај резултат сензација. Иако за Конељано играју сјајне одбојкашице попут Мирјам Силе,Кимберли Хил, Робин де Кројф, Ане Данези или Монике де Ђенаро, Езачибаши је био био апсолутни фаворит у овом двомечу. Реч је о екипи која је прављена да освоји Лигу шампиона и која је формирала најатрактивнији нападачки тандем света са Тијаном Бошковић и Ким Јон-Кунг. Езачибаши је у досадашњем делу сезоне имао 33 победе и само два пораза у свим такмичењима. Кроз Лигу шампиона је до четвртфинала прегазио све противнике са шест победа у исто толико мечева. У првом мечу четвртфинала је растурио Конељано са максималних 3:0...

Али тренер Мота и његове изабранице су помисилиле уочи реванша да је посао завршен. И преварили су се...

Конељано је већ у првом сету најавио чудо када ниједном није допустио Езачибашију да поведе, а средином сета је водио чак седам поена разлике. У другом сету је Езачибаши почео нешто боље, имао вођство, али су Италијанке серијом 7:0 преокренуле на 10:6 и ту предност нису испуштале до краја сета.

Успео је Езачибаши да узврати у трећем сету и да га освоји у доминантном стилу. Чак је и пораз од 2:3 одговарао популарним Тигрицама уочи четвртог сета, али је Конељано освојио и тај сет. Опет сјајном игром не дозволивши домаћима ниједном да поведу.

О коначном победнику је одлучивао „златни сет“. Али деморалисаним играчицама Езачибашија ништа није полазило за руком, док су гошће пуцале од самопуздање и одувале су фаворизованог ривала.

Најбоља европска одбојкашица Тијана Бошковић није успела да спаси Езачибаши шокантне елиминације, а један од узорка пораза је и њена партија. Тачније, немогућност да буде на уобичајеном нивоу. Српкиња је играла недовољно опорављена од повреде трбушног мишића и није могла да пружи партија на какве нас је до сада навикла. Али то опте не умањује величину Конељановог подвига јер су у Езачибашију заказале остачле звезде попут Ким и Ларсон.

ЛИГА ШАМПИОНА (Ж) – ЧЕТВРТФИНАЛЕ, РЕВАНШ МЕЧЕВИ

Уторак

Езачибаши – Конељано 1:3 (21:25, 23:25, 25:21, 21:25) - златни сет 10:15 /први меч 3:0/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар