Мариновић окупио ''Змајиће'': Шанса за нешто више

Млада репрезентација БиХ (У21) окупила се јуче у Тренинг центру у Зеници, гдје ће се спремати за прву утакмицу у склопу квалификација за Европско првенство 2021. године коју у уторак, 26. марта, на Грбавици игра против Молдавије.

Фудбал 20.03.2019 | 13:15
Мариновић окупио ''Змајиће'': Шанса за нешто више
Селектор Винко Мариновић у свом првом обраћању новинарима изразио је задовољство здравственим билтеном те чињеницом да ће моћи рачунати на све играче које је позвао за ову утакмицу.

"Очекујемо још два играча, Ермедина Демировића и Суана Бешића, који имају такве авионске летове, али мислим да бисмо до вечерас сви требали бити комплетни", рекао је Мариновић, који управо са својим стручним штабом одрађује први, уводни тренинг.

"Сутра и прекосутра ћемо кренути с оним радом што нам је потребан за ову утакмицу. Овдје ћемо радити до недјеље, када се селимо у Сарајеву. Још један тренинг имаћемо на Грбавици", напомиње Мариновић, који се нада да ће његови пулени квалификације отворити побједом.

"Ми смо били у четвртом, Молдавија у петом шеширу. То је екипа коју смо већ мало прегледали, која има изузетно добар потенцијал, поготово у фази напада. Али, оно што је битно јесте то да прву утакмицу покушамо одиграти максимално квалитетно и све урадимо да остваримо побједу. Послије тога ће нам бити све пуно лакше", сматра Мариновић, који се нада да ће на љето, у јуну, имати прилику одиграти још једну контролну утакмицу те се спремити за јесење дуеле.

Група, како истиче, јесте захтјевна, јер имамо двије репрезентације које ове године играју на Европском првенству.

"Добра је ствар што ћемо играти заиста праве утакмице, а надам се да ћемо, у свим сегментима, задржати ниво из прошле године.Мислим да и у овој генерацији има тих играча, али и да ће се до септембра појавити још неки од млађих играча на које ћемо моћи рачунати. Имао сам могућност да зовем Бењамина Хаџића из Хановера, али он је повријеђен и има још двије недјеље опоравка", каже Мариновић, који се нада да ће од постојећег играчког кадра направити тим који је способан побиједити Молдавију.

Оптимистичан је и Бесим Шербечић, који је играо и у прошлом циклусу био важан члан екипе која је заузела треће мјесто, иза Румуније и Португала, а испред Велса.

Осим Велса и Молдавије, ривали ће им бити и фаворити групе Њемачка и Белгија.

"Група је квалитетна, али данас нема лаганих противника. Идемо утакмицу по утакмицу. Морамо се прво добро спремити за Молдавију. Нисмо још упознати о противнику. Надам се да ћемо наредних дана радити неке анализе", истиче Шербечић, који сматра да им је ово и најбитнија утакмица, јер ако циклус отворе побједом касније ће све бити лакше.

Голман Владан Ковачевић такође је био члан тима и у прошлом циклусу, а напомиње да су поново добили јако тешку групу.

"Једва чекам утакмице и са Њемачком, Белгијом и Велсом. Пред нама су једне тешке квалификације, али даћемо свој максимум. Шеф ће извући из нас максимум. Сматрам да имамо шансе да изборимо и нешто више", каже Ковачевић.

Додаје да је на њима да се спреме и фокусирају на меч са Молдавијом, против које желе побједу.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар