Marinović okupio ''Zmajiće'': Šansa za nešto više

Mlada reprezentacija BiH (U21) okupila se juče u Trening centru u Zenici, gdje će se spremati za prvu utakmicu u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine koju u utorak, 26. marta, na Grbavici igra protiv Moldavije.

Fudbal 20.03.2019 | 13:15
Marinović okupio ''Zmajiće'': Šansa za nešto više
Selektor Vinko Marinović u svom prvom obraćanju novinarima izrazio je zadovoljstvo zdravstvenim biltenom te činjenicom da će moći računati na sve igrače koje je pozvao za ovu utakmicu.

"Očekujemo još dva igrača, Ermedina Demirovića i Suana Bešića, koji imaju takve avionske letove, ali mislim da bismo do večeras svi trebali biti kompletni", rekao je Marinović, koji upravo sa svojim stručnim štabom odrađuje prvi, uvodni trening.

"Sutra i prekosutra ćemo krenuti s onim radom što nam je potreban za ovu utakmicu. Ovdje ćemo raditi do nedjelje, kada se selimo u Sarajevu. Još jedan trening imaćemo na Grbavici", napominje Marinović, koji se nada da će njegovi puleni kvalifikacije otvoriti pobjedom.

"Mi smo bili u četvrtom, Moldavija u petom šeširu. To je ekipa koju smo već malo pregledali, koja ima izuzetno dobar potencijal, pogotovo u fazi napada. Ali, ono što je bitno jeste to da prvu utakmicu pokušamo odigrati maksimalno kvalitetno i sve uradimo da ostvarimo pobjedu. Poslije toga će nam biti sve puno lakše", smatra Marinović, koji se nada da će na ljeto, u junu, imati priliku odigrati još jednu kontrolnu utakmicu te se spremiti za jesenje duele.

Grupa, kako ističe, jeste zahtjevna, jer imamo dvije reprezentacije koje ove godine igraju na Evropskom prvenstvu.

"Dobra je stvar što ćemo igrati zaista prave utakmice, a nadam se da ćemo, u svim segmentima, zadržati nivo iz prošle godine.Mislim da i u ovoj generaciji ima tih igrača, ali i da će se do septembra pojaviti još neki od mlađih igrača na koje ćemo moći računati. Imao sam mogućnost da zovem Benjamina Hadžića iz Hanovera, ali on je povrijeđen i ima još dvije nedjelje oporavka", kaže Marinović, koji se nada da će od postojećeg igračkog kadra napraviti tim koji je sposoban pobijediti Moldaviju.

Optimističan je i Besim Šerbečić, koji je igrao i u prošlom ciklusu bio važan član ekipe koja je zauzela treće mjesto, iza Rumunije i Portugala, a ispred Velsa.

Osim Velsa i Moldavije, rivali će im biti i favoriti grupe Njemačka i Belgija.

"Grupa je kvalitetna, ali danas nema laganih protivnika. Idemo utakmicu po utakmicu. Moramo se prvo dobro spremiti za Moldaviju. Nismo još upoznati o protivniku. Nadam se da ćemo narednih dana raditi neke analize", ističe Šerbečić, koji smatra da im je ovo i najbitnija utakmica, jer ako ciklus otvore pobjedom kasnije će sve biti lakše.

Golman Vladan Kovačević takođe je bio član tima i u prošlom ciklusu, a napominje da su ponovo dobili jako tešku grupu.

"Jedva čekam utakmice i sa Njemačkom, Belgijom i Velsom. Pred nama su jedne teške kvalifikacije, ali daćemo svoj maksimum. Šef će izvući iz nas maksimum. Smatram da imamo šanse da izborimo i nešto više", kaže Kovačević.

Dodaje da je na njima da se spreme i fokusiraju na meč sa Moldavijom, protiv koje žele pobjedu.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar