Неразрешена дилема Јоакима Лева...

Да ли је дошло време за смену првог голмана? "Нисам доносио одлуке о голманима. Имамо још доста мечева пред нама и Тер Штеген ће добити своју шансу. Нисмо још одлучили ко ће сутра стајати на голу", поручује селектор Немачке.

Фудбал 20.03.2019 | 11:45
Неразрешена дилема Јоакима Лева...
Јоаким Лев се одлучио да унесе промене у национални тим, али неће одустајати од одређених тактичких замисли на мечу са Србијом, које је увео у протеклом периоду.

Једна од њих тиче се и позиције десног бека Бајерна Џошуе Кимиха, који је у неславно завршеној Лиги нација играо на позицији задњег везног играча и ту ће остати и у наредном периоду.

"Кимих наставља да игра на позицији задњег везног играча, то се показало као успешан потез", разрешио је дилему Лев.

Тамошњу јавност су интересовале и остале позиције, у тиму, као и то ко ће бити голман националног тима, пошто је Марк Андре Тер Штеген у сјајној форми, баш као и Кевин Трап. Ипак, ту је и неприкосновени Мануел Нојер. Оно што је најважније за селектора Панцера у овом тренутку јесте стање играчког кадра.

"Серж Гнабри тренира индивидуално, пропустиће утакмицу са Србијом и придружиће се тренингу екипе у четвртак. Нисам доносио одлуке о голманима. Имамо још доста мечева пред нама и Тер Штеген ће добити своју шансу. Нисмо још одлучили ко ће сутра стајати на голу", додао је Лев.

Много прашине прошле године подигла је одлука селектора Панцера да на Мундијал у Русију не поведеЛероја Санеа. Ипак, офанзивац Манчестер Ситија се вратио у национални тим у Лиги нација и биће један од предводника ове нове генерације Панцера.

"Лерој је направио велики напредак, био је врло опасан, посизао је голове и врло добро обавио свој посао. Има изванредне способности и може да буде врло важан за нас на дужи временски рок".

Онај од кога се очекује да буде истински лидер овог тима јесте Марко Ројс.

"Ројс је у фантастичној форми и може да игра водећу улогу у овом тиму, баш као што то чини и у Дортмунду. Поред њега је увек питање физичког стања, индивидуални квалитет је огроман".

На крају, за Немце је најважније да врате препознатљиву игру, коју су изгубили у претходна два такмичења.

"Потребне су нам промене, многи кажу да је игра на посед доживела дебакл на Мундијалу, али мислим да је то грешка. Сити и Барселона настављају да доминирају поседом. Нама је потребан ритам, потребан нам је посед, али са одлучношћу и ритмом", поручује Лев.

Утакмица између Немачке и Србије игра се вечерас од 20.45 на Фолксваген арени у Волфзбургу.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар