Nerazrešena dilema Joakima Leva...

Da li je došlo vreme za smenu prvog golmana? "Nisam donosio odluke o golmanima. Imamo još dosta mečeva pred nama i Ter Štegen će dobiti svoju šansu. Nismo još odlučili ko će sutra stajati na golu", poručuje selektor Nemačke.

Fudbal 20.03.2019 | 11:45
Nerazrešena dilema Joakima Leva...
Joakim Lev se odlučio da unese promene u nacionalni tim, ali neće odustajati od određenih taktičkih zamisli na meču sa Srbijom, koje je uveo u proteklom periodu.

Jedna od njih tiče se i pozicije desnog beka Bajerna Džošue Kimiha, koji je u neslavno završenoj Ligi nacija igrao na poziciji zadnjeg veznog igrača i tu će ostati i u narednom periodu.

"Kimih nastavlja da igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, to se pokazalo kao uspešan potez", razrešio je dilemu Lev.

Tamošnju javnost su interesovale i ostale pozicije, u timu, kao i to ko će biti golman nacionalnog tima, pošto je Mark Andre Ter Štegen u sjajnoj formi, baš kao i Kevin Trap. Ipak, tu je i neprikosnoveni Manuel Nojer. Ono što je najvažnije za selektora Pancera u ovom trenutku jeste stanje igračkog kadra.

"Serž Gnabri trenira individualno, propustiće utakmicu sa Srbijom i pridružiće se treningu ekipe u četvrtak. Nisam donosio odluke o golmanima. Imamo još dosta mečeva pred nama i Ter Štegen će dobiti svoju šansu. Nismo još odlučili ko će sutra stajati na golu", dodao je Lev.

Mnogo prašine prošle godine podigla je odluka selektora Pancera da na Mundijal u Rusiju ne povedeLeroja Sanea. Ipak, ofanzivac Mančester Sitija se vratio u nacionalni tim u Ligi nacija i biće jedan od predvodnika ove nove generacije Pancera.

"Leroj je napravio veliki napredak, bio je vrlo opasan, posizao je golove i vrlo dobro obavio svoj posao. Ima izvanredne sposobnosti i može da bude vrlo važan za nas na duži vremenski rok".

Onaj od koga se očekuje da bude istinski lider ovog tima jeste Marko Rojs.

"Rojs je u fantastičnoj formi i može da igra vodeću ulogu u ovom timu, baš kao što to čini i u Dortmundu. Pored njega je uvek pitanje fizičkog stanja, individualni kvalitet je ogroman".

Na kraju, za Nemce je najvažnije da vrate prepoznatljivu igru, koju su izgubili u prethodna dva takmičenja.

"Potrebne su nam promene, mnogi kažu da je igra na posed doživela debakl na Mundijalu, ali mislim da je to greška. Siti i Barselona nastavljaju da dominiraju posedom. Nama je potreban ritam, potreban nam je posed, ali sa odlučnošću i ritmom", poručuje Lev.

Utakmica između Nemačke i Srbije igra se večeras od 20.45 na Folksvagen areni u Volfzburgu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar