На данашњи дан убијен Давид

Нови блог Слободана Васковића преносимо у цијелости

Република Српска 18.03.2019 | 11:07
На данашњи дан убијен Давид
Давид Драгичевић отет је тачно прије годину дана, 18.03.2018. године, након 02 часа 32 минута 41 секунду. То вријеме је битно, јер су камере управо у то вријеме снимиле Давида како стоји у Господској улици са Г.Б. и још једном дјевојком.

Снимака Давида Драгичевића након тог временског периода, засад, нема!

Након тога, отмичари су Давида силом одвели иза Металске школе, гдје је претучен (премлаћивање је видјела свједок Јованка Бошњак, чије свједочење се покушава минимизирати и учинити ирелевантним), да би га, након тога, одвукли до аутомобила, убацили у њега и одвезли у непознатом правцу.

Убијен је у периоду до 24.03.2018. године, када је његово тијело нађено на ушћу канализације Црквена у Врбас.

Убиство Давида Драгичевића је наручено, о чему свједочи и податак да је инсценирана лажна пљачка куће Ђорђа Рађена на Лаушу у улици Велибора Јањетовића Јање.

Убиство Давида показало је колико дубоке коријене је ухватила ПравосудноПолицијска мафија, која штити Наручиоце Убиства, Убице и њихове саучеснике и не дозвољава да се они приведу правди.



Кључне особе тог Картела су Милан Тегелтија, предсједник ВСТС, Миодраг Бајић, замјеник Републичког тужиоца РС, Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС и његов савјетник Дарко Илић.

Уз њих, ту су још Желимир Лепир, Главни окружни тужилац, поступајући тужилац Далибор Врећо, Младен Митровић, шеф ОЈТ Приједор, тужилац Саша Лаботић, потом Дубравко Кременовић, десна Илићева рука, Дарко Ћулум, дирекор Полиције РС, као и низ других припадника Хунте.

Све њих штити врх РС!



Нико од њих није дозволио да се детаљно истраже дешавања на Тргу Крајине из ноћи 18.03.2018. године, нити то даље дозвољавају, иако се детаљном анализом доступних снимака јасно види планирана акција напада на Давида.

Видљиво је још низ детаља, а значајно је истаћи да је огромна већина видео записа са надзорних камера из кобне ноћи, када је Давид отет, потом мучен, касније и убијен, нестала и уништена.
   
У наставку поново емитујем детаљну анализу дешавања на Тргу Крајине у кобној ноћи, са бројним детаљима које сам већ раније објавио, али никада све заједно.

“Институције” које се баве “истрагом” убиства Давида Драгичевића покушале су/и даље покушавају манипулисати временом његовог кретања по Тргу, са намјером да преваре све  и линију кретања Давида Драгичевића, у ноћи 18.03., успоставе како то одговара њиховим интересима; Суштински циљ је да се не открију Наручиоци Убиства и Убице Давида Драгичевића; Такође и да се прикрије да су готово сви снимци са видео камера бројних објеката, у полупречнику од 500-600 метара од Трга, избрисани и уништени. 

Управо такво понашање “институција” свједочи да је Убиство Наручено и да су поједини припадници тих истих “институција” дубоко инволвирани у злочин, као и његово заташкавање.

Циљ “институција” био је да докажу следећу линију кретања Давида Драгичевића: Фабрика - Трг - 988 - Оптика Раy - Господска - НЛБ банка - књижара Култура - Ферхадија - Пекара Змијање - Кућа Рађенових - одлазак из Куће Рађенових - Пад/Бацање у Црквену! 

Све наведено је верзија Дарка Илића, начелника Управе за организовани криминал, изречена на монструозном пресу МУП РС, 26.03., “побољшана” интервенцијама Миодрага Бајића, замјеника Републичког јавног тужиоца.



Да би постигли жељени циљ, вријеме на камерама “Фабрике” (када се Давид налази у том објекту) позиционирају различито - од “01час 45 минута” (Анто Нобило, у свом тајном документу) до “око 02 часа” (документи МУП РС), а нигдје не наводе то вријеме прецизно, нити наводе да су саслушали било кога из “Фабрике”, сем једног заштитара.



МУП РС/Фабрика - "око 02 часа"

Међутим, никако нису успијевали са временима на камерама кафеа “Цитy”, камерама “988” и камерама “Комерцијалне банке”, потврдити своју верзију, па су се одлучили за превару - да камере са кафеа “Цитy” прогласе нетачним, због чега су навели да иду напријед осам минута.

И тај покушај се показао потпуно безуспјешним, јер се, у том случају, вријеме никако не поклапа са тајмингом на камерама “988”, а из “приче” се избацују и времена са камера објекта “Оптика Раy”. 



Најригидније грешке, које огољавају наведене намјере “институција”, направио је Миодраг Бајић у Наредби о неспровођењу истраге против Дарка Илића, Дубравка Кременовића и других припадника МУП РС, јер је успио “доказати” да је Давид био истовремено и на Тргу Крајине и у Занатском центру укупно 3 минута и 38 секунди, што је немогуће.





Бајићево вријеме и путања

Треба подсјетити и да је све око књижаре “Култура” Бајић слагао, јер је утврђено да камере са бакомата које се налазе на књижари нису те ноћи снимиле Давида, па су његове тврдње да је Давид прошао тим путем лажне. Давида те ноћи нису снимиле ни камере са кладионице “Моцарт”, која се налази између Ферхадије и ПУ Бањалука, на страни гдје је џамија.   



Бајић - Лажи око "Културе"



МУП: камере са банкомата на "Култури" нису снимиле Давида

Бајић не само да је направио идиотске грешке, већ је и Синишу Кострешевића, сада већ бившег начелника УКП-а, индиректно назвао лажовом: Кострешевић је тврдио да се на камерама “Оптика Раy” Давид последњи пут јасно види, а то је, према Бајићу, вријеме од 02 час 22 минута до 02 часа 26 минута, 18.03.2018.



Зато је важно нагласити - последњи пут Давида Драгичевића, према доступним материјалима, препознајемо на камерама Комерцијалне банке - у Господској улици у 02 часа 32 минута и 41 секунду. Тада стоји са двије дјевојке.



-Веома је важно нагласити да ни путања, на којој инсистирају “институције”, у чијем средишту је НЛБ банка (зграда Екватор) и вријеме када је наводно Давид прошао крај ње, 02 часа 38 минута 52 секунде, па поред Ферхадије, па на Лауш, у улицу Велибора Јањетовића Јање 11, никако не могу да се уклопе у њихов план.

Бајић - НЛБ банка

-Да би се прешла та дистанца, потребно је, најмање, 14 минута, што значи да би тачно у 02 часа 52 минута 52 секунде, могло да се стигне до куће Ђорђа Рађена, што је вријеме које се и наводи као тајминг уласка у кућу. Међутим, онда није могуће свратити у пекари “Змијање”, купити, па још појести бурек. 



-Да би се стиго до пекаре “Змијање”, такође, је потребно најмање 14 минута, што значи да би и у том објекту особа која се креће путем “институција” била у 02 часа и 52 минута 52 секунде; У исто вријеме када улази у кућу Рађенових!!!





-Закључак је једноставан - путања “институција” и догађаји на њој су лажни, осим у ситуацији да прихватимо Бајићеве сулуде тврдње о вишеструком истовременом појављивању исте особе у исто вријеме на различитим мјестима!!! 

Уз све наведено, појавиле су се информације да не постоји никакав снимак са НЛБ банке, већ да је ријеч о само још једној лажи полиције.

Путања и Вријеме Кретања Давида Драгичевића, које нуде институције, су немогући! 

Према доступним документима, снимцима и фотографијама, могуће је да је путања Давида Драгичевића, у критичним тренуцима те ноћи, изгледала на следећи начин: Фабрика - Трг - 988 - Фабрика - Трг - Јеврејска - Господска.

То практично значи да су “институције” свјесно “заборавиле” да је Давид прије доласка на Трг (који видимо са камера кафеа Цитy) био у “988”, па се вратио пред “Фабрику”, одакле је поново кренуо на Трг, већ су његов одлазак у “988” поставиле иза појављивања на камерама кафеа “Цитy”.

Да појасним - Путања, коју наводим,  из те ноћи уклапа се под следећим условима:

-Из “Фабрике” излази “око 02 часа”, што може бити и у 02 часа 05 минута/02 часа 10 минута;

-Вријеме које показују надзорне камере кафеа “Цитy” је тачно, што је потврђено Давору Драгичевићу, када је изузимао снимке, 24.03.2018.;

-Вријеме у пролазу према кафеу “988” (вањске камере кафеа) је тачно, што је потврђено Давору Драгичевићу, када је изузимао снимке са камера тог кафеа.



-Вријеме на унутрашњим камерама кафеа “988” иде унапријед четири минута, 

што је потврђено Давору Драгичевићу, када је изузимао снимке са камера тог кафеа (Вријеме се уклапа и ако је тачна унутрашња камера, а вањска иде напријед четири минута);

-Вријеме на камерама “Комерцијалне банке” је тачно, што је потврђено Давору Драгичевићу!

-Вријеме са камера “Оптика Раy” занемарујемо, јер не знамо ни да ли су га те камере снимиле, пошто у то није сигуран ни Синиша Кострешевић, за шта постоје свједоци!

-Уколико је Кострешевић, пак, и даље сигуран да је Давид, последњи пут када се јасно препознаје, снимљен камерама “Оптика Раy”, онда је то вријеме након 02 часа 32 минута 41 секунду, када се види у Господској улици са двије дјевојке. 

Практично, то би додатно потврдило да је Давид отишао према Металској школи, што тврди Давор Драгичевић и они који га подржавају, а не према Лаушу, на чему упорно инсистирају “институције”.

Могућа Путања И Вријеме Кретања

Ако се прихвате као реални наведени параметри, онда вријеме кретања Давида Драгичевића, у раним јутарњим часовима 18.03., изгледа овако:

-Давид излази из “Фабрике “око 02 часа”, односно између 02 часа и 02 часа и 10 минута.

-Давид, било преласком преко Трга или неким другим путем (постоје још најмање два) долази пред кафе “988” у 02 часа и 15 минута и тим дијелом пута иде наредних десет секунди, када се губи из вида.



-Давид улази у кафе “988” у 02 часа 15 минута и 15 секунди, што се готово па идеално поклапа са временом које му је из, условно речено, пролаза којим се кретао, потребно до уласка у “988”.



-Давид се у “988” задржава тачно 22 секунде, до 02 часа 15 минута 37 секунди (На овом мјесту прихватамо да је Давору тачно речено да унутрашња камера иде напријед четири минута), након чега напушта кафе и поново се враћа пред “Фабрику”.

-Најдужим путем из “988” до “Фабрике” потребно му је пет минута, тако да он пред “Фабрику” или дио Трга, који се не види на снимку са кафеа “Цитy” стиже у 02 час 20 минута 37 секунди! (Могуће је да стигне и ако је тачно вријеме на унутрашњој камери “988”, а вањска касни четири минута; Тада би на наведеном мјесту био у 02 часа 24 минута 37 секунди) 

Зашто је Давид ишао у “988” - тражио је, према полицијским документима, Ђорђа Џомбића Џомбета (конобара из “Мете”), како би се распитао да ли га је неко тражио. 

Особље “988” потврдило је да је Давид био у том кафеу и да се распитивао за Џомбета.

Могао је да постоји и неки други разлог, али је очито, на основу свега што смо сазнали у протеклих девет мјесеци, да је Давид претпостављао/знао да ће бити нападнут. 

-У 02 часа 20 минута 37 секунди Давид се поново налази на дијелу Трга који се не види са камера кафеа “Цитy” или се налази пред “Фабриком”.

-Након тога поново креће ка Тргу и ту га видимо на снимку у 02 часа 24 минута 51 секунду.

Хронологија дешавања на Тргу Крајине, 18.03., од 02 часа 19 минута до 02 часа 30 минута 55 секунди (увећани и пречишћени ВИДЕО снимци најзначајнијих детаља)

 Снимци са Трга Крајине, у ноћи 18.03., један су од кључних доказа да је отмица Давида помно планирана и право је чудо како их они који су организовали и спровели злочин Тешког Убиства Давида Драгичевића, нису уништили.

<имг срц="хттпс://www.ртвбн.цом/имагес/10фбф0фд973дцде8ее38ф8аб45еб26ае.пнг" />

Ма шта “институције”, које не раде свој посао, тврдиле, остаје чињеница да снимци са Трга Крајине, када се пажљиво изанализирају, пречисте њихови дијелови и међусобно увежу, без икакве дилеме указују да је Давид те ноћи отет на простору иза Металске школе и да никако није могао бити на Лаушу, код куће Ђорђа Рађена, како се то покушава наметнути.

Стога у овом посту емитујем све анализиране детаље са снимка 18.03., на којем је најмање 90 посто одговора шта се заиста и како десило, али и ко је све учествовао у злочину.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/цХМYкмЛxПјА" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Снимак почиње у 02 часа 19 минута, када се на њему виде, како на бетонској коцки сједе, два, како су их из МУП РС назвали, Малољетника. Та два лица су на Трг, према сопственом свједочењу, дошли из Јеврејске улице, из кафеа “Дел Капо”.

Осим њих уочљиво је и Лице које извирује иза "Офице схоуз", као да чека Давидов долазак. То Лице је ту и када Давида пресретну два Насилника, за које се основано може претпоставити да су инспектори.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/е9ЗЛQЈДXК-0" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Кренимо даље: Тврдње о томе да је "Малољетницима" било забрањено да уђу у клуб “Фабрика”, “јер су малољетни”, па су се тако нашли на бетонској коцки, као и да су приликом сусрета са Давидом “тражили цигарету”, потпуно су депласиране. Та два лица су кључни свједоци злочина, сасвим реално и саучесници у њему, а частан Тужилац би из њих, без велике муке, извукао признање, будући да њихово понашање на Тргу указује на директну везу са онима који су Давида отели те ноћи, а касније и ликвидирали.

Важно је примијетити да у тренутку када снимак почиње (02 часа 19 минута), осим двојице “Малољетника”, у лијевом горњем углу уочљив је аутомобил паркиран у супротном смјеру од оног који је дозвољен у улици Милана Тепића, која се налази тачно преко пута Трга, у линији са мјестом на којем је Давид нешто касније пресретнут, а потом и насилно притиснут уза зид, крај улаза у “Оффице схоес”.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/Y4бy95УгоБЕ" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

 Тај аутомобил одлази у 02 часа 20 минута и 40 секунди, да би се у 02 часа 22 минута и 50 секунди на истом мјесту поново паркирао аутомобил на исти начин као и претходни, који је одвежен пар минута раније. 

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/АПНихн9уФЗц" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Да ли је ријеч о истом аутомобилу, тешко је закључити са снимка, али остаје чињеница да је, у најмању руку, веома чудно да се на истом мјесту, непрописно паркиран, са упаљеним свјетлима, у линији са позицијом на којој је Давид грубо пресретнут, нађе исти аутомобил или, пак, два аутомобила.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/СДWЕWсРТ5Ос" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

 Након одласка првог и доласка истог тог (или другог) аутомобила, у 02.часа 22 минута и 15 секунди преко пута ове двојице “Малољетника”, на клупу, на другом крају Трга Крајине, сједају још двојица младића.

Нешто после другог доласка аутомобила и непрописаног паркирања, један од младића са клупе, у 2 часа и 24 минута, даје свјетлосне сигнале телефоном, усмјерене према Јеврејској улици 

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/Ов1аМг0УИСИ" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/л1ХW6УWн9Х4" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/УпблК-Q1Тво" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Без дилеме обавјештава двојицу који су пресрели нешто касније Давида на врху Господске да он стиже из правца “Фабрике".

Давид на Трг Крајине стиже нешто прије 2 часа и 25 минута. Прилази двојици који сједе на бетонској коцки, поздравља се и кратко разговара са њима. 

Давид је с њима разговарао пар секунди, поздравио се и креће према Господској улици. Они га зову, он се вратио корак, два натраг и још пар тренутака разговара с њима.  

У 2 часа и 25 минута исти младић, са клупе преко пута мјеста на којем Давид разговара са двојицом који сједе, даје други знак свјетлосни знак телефоном, усмјерен према Јеврејској улици.

Давид потом одлази у 2 часа, 25 минута и 6 секунди према Господској улици.

Из Јеврејске излазе Два НН лица који пресрећу Давида на врху Господске.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/зОхЈд5y0_Пw" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС, изнио је низ неистина о случају Тешког Убиства Давида Драгичевића. 

Лукач је неистине износио у континуитету, а један од врхунаца његовог непрофесионалног дјеловања је и иступ у Народној скупштини РС, одржаној 10. маја ове године, на којој се расправљало о случају “Давид Драгичевић”. 

Лукач је тада јавно изрекао ноторну лаж о томе одакле долазе два НН лица која пресрећу Давида, 18.03. у 02 часа 25 минута 15 секунди, 18.03. на Тргу Крајине.

Лукач је устврдио да та два НН лица долазе “Низ Господску, из занатског центра”, што је, према снимцима са кафеа “Цитy”, ноторна неистина. 

“Давид излази из сутерена Боске. Прелази преко Трга иде према Господској улици. Два лица сједе на оним канделаберима тамо. То је снимак који је Васковић касније пустио и који је направио конструкцију о великој отмици. Тачно је, види се то на снимку, Давид долази, пролази поред тих лица. Они га заустављају нешто га питају. Он се са њима поздравља, другарски кратко прича и наставља даље да одлази. Низ Господску улицу, из занатског центра излазе одређена лица која се виде такође на камери. Давид стаје са њима, нешто прича. Једно ауто се појављује негдје на главној улици тамо…”, рекао је, између осталог, Лукач на сједници Народне скупштине РС.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/В6БГљрП3вг" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Лукач је свјесно изрекао лаж, јер та лица долазе из Јеврејске улице, што је потпуно јасно са снимка направљеног камерама видео надзора кафеа “Цитy”. Та два НН лица се појављују у 02 часа 25 минута и 06 секунди из Јеврејске улице.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/wзxоНЦ-Х0Г0" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/9_Г2трНф030" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Снимак у потпуности демантује Лукачеве наводе о томе одакле излазе та два НН лица, али побија и његове тврдње да “Давид стаје са њима, нешто прича”!

Давид не “стаје са њима, нешто прича”, већ га те Двије особе у 2 часа 25 минута и 15 секунди пресрећу на Тргу и одмах потом га снажно гурају ка зиду зграде у којој се налази “Оффице схоес”, гдје га притишћу уза зид. 

То је више него јасно из снимка са Трга Крајине, 18.03.2018.., што се види на увећаном и успореном дијелу видео записа, који свједочи о догађајима из те ноћи.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/5ХбР9wИ7WеА" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Кад се пажљиво погледа тренутак кад су га пресрела поменута двојица, види се да је то било јако грубо и да се Давид десном нападачу покушао одупријети; Управо тај га је грубо зауставио, окренуо га око себе, након чега је пришао и Нападач који је стајао лијево. Потом су Давида прикљештили уза зид! По мишљењу стручних лица која су анализирала снимак, то могу бити само обучени инспектори - специјалци у цивилу!

Нико од оних који наводно истражују случај Организованог Убиства Давида Драгичевића није поменуо овај детаљ, а они који су организовали отмицу, касније и ликвидацију двадесетједногодишњег младића, као и заташкавање злочина, итекако су знали распоред камера и веома пажљиво испланирали све што се десило те ноћи.

Давид је од двојице непознатих лица физички притиснут на зид крај улаза у “Оффице схоес”, како би избјегли да тај насилни акт сниме камере са објекта гдје се налази та радња, али и са кафеа “Цитy”!

Да су знали распоред камера и гдје да тачно прикљеште Давида, а да не буду снимљени камером која се налази на “Оффице схоес”, свједоче и фотографије о томе шта та камера “види”. 

Са фотографија је јасно да камера “не види” шта се дешава на зиду, крај улаза (када гледате на улаз)! Упркос томе и снимци са тих камера су “нестали”, јер се нигдје не помиње да су изузети!

Насилници су, засад, успјели сакрити идентитет, али не и сам чин физичког атака на Давида.

Свему наведеном свједочили су “Малољетници” са бетонске коцке, испред "Боске", са којима се Давид поздравио по доласку на Трг, али и они који су давали свјетлосне сигнале са клупе.

Свједочило је томе и НН лице које шепа, а које је у 2.26 часова из Јеврејске улице дошао до двојице “Малољетника” и неколико минута стајао са њима.

Веома важно је примијетити да НН лице које шепа долази из Јеврејске улице и стаје са двојицом “Малољетника”, који су, након што су се поздравили са Давидом док су сједили на бетонској коцки, кренули за њим, како би гледали његово пресретање од два НН лица, која су, по свему судећи, инспектори.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/СхВ7ајОј63ц" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

“Малољетницима” се на Тргу придружује НН лице које шепа и које на Трг долази из Јеврејске улице. Из те улице он излази у 02.25.55 часова, а “Малољетницима се придружује у 02.26.04. часова.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/0абЗ-yхмЗ_с" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Оно што је веома важно нагласити јесте да НН лице које шепа долази без ичега у рукама, односно да су му руке у џеповима.

Док је Давид притиснут уз зид, а “Малољетници” стоје са НН особом која шепа, на снимку се виде и двије групе Батинаша (њих једанаест укупно) како прелазе преко Трга, носећи у рукама “кишобране”. Наравно да ту није ријеч ни о каквим кишобранима, већ палицама у њима.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/р9ЗјБСЗзцНг" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Још је битно примијетити да прва група прилази “Малољетницима”, један од њих само размијени пар ријечи и наставља даље. “Малољетници”, према догађајима на Тргу, имају кључну улогу у Лову на Давида, не само као свједоци дешавања, већ као Они који воде акцију управо на том мјесту.

Са двојицом “Малољетника” НН лице које шепа стоји све до 02.29.04. да би тада, без ичега у рукама, кренуо ка Господској улици.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/ОQКт4у9уwОЕ" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/5ОбАиао7дкY" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/РмЈуФо-лГ6w" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Давид Драгичевић, након што су га два НН лица пресрела у врху Господске улице, код “Оффице Схоес”, потом грубо одгурнули и прикљештили уза зид те радње, не одлази у Господску, како то тврде из МУП РС и Тужилаштва.

Давид Драгичевић, јасно се то види са увећаних и пречишћених снимака, у 2 часа 29 минута и 30 секунди, одлази у Јеврејску улицу, а са њим иду и НН лица која су га пресрела и прикљештила уза зид.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/6тБх8YЗYСОУ" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/Б8ал0-вyхИк" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Особа која шепа се поново појављује на снимку кафеа “Цитy” у 02.29.38. часова, али сада са кесом у руци, коју му је Неко дао на почетку Господске улице.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/QЛГдс3т9Р5к" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Нажалост, тај тренутак се не види, али је кристално јасно да иста особа одлази у Господску, узима кесу, враћа се са њом и креће ка клупи на којој сједе два Младића, што су дали свјетлосне сигнале када је Давид долазио на Трг из правца “Фабрике”, односно, други сигнал, када је већ био на Тргу и разговарао са двојицом “Малољетника”, који су тада сједили на бетонској коцки.

Сасвим је реално да су Давиду одузети и телефон и лични документи док је био прикљештен уза зид од двојице Насилника и да су они дати Лицу које је извиђало када ће њихова жртва наићи. Управо то лице - Лице које извиђа, Давидове  документе, по свему судећи, у кеси, предаје Особи што шепа. 

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/хxтлqЗгWвзУ" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Свему томе свједоче и двије Особе, које су преко Трга прешле у 02 часа и 28 минута и присуствовале насиљу над Давидом.
Чак је једна од те двије особе лако препознатљива, док је особа која је лијево на снимку у једном тренутку пришао и нешто говорио Насилницима који су држали Давида прикљештеног уза зид.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/Qв3АyаФ8ТдА" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

НН лице које шепа прелази преко Трга, прилази двојици Младића који сједе на клупи и предаје им кесу, коју је непун минут прије тога добио у врху Господске улице.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/иКхХК-yдмБц" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/бмнРW7ДХ3ТМ" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Након предаје кесе у 02.29.57 часова, НН лице које шепа одлази према парку “Петар Кочић”.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/4-узЗАјрИКw" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

 Оно што је посебно интересантно је чињеница да двојица “Малољетника” контролишу/провјеравају да ли је НН лице које шепа прво преузело кесу у врху Господске улице, а потом да ли је предало кесу Младићима на клупи; Када се увјере да је то учинио, одлазе у Јеврејску улицу.  

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/XЈТ0ЦОQY5ДY" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/О-483е3ЈYWг" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Раније је Драган Лукач, министар унутрашњих послова, изјавио да је МУП РС пронашао “Малољетнике”; Рекао је да им није било дозвољено да уђу у “Фабрику” и да су због тога сједили на бетонској коцки, те да је њихово дјеловање те ноћи потпуно бенигно, а да је разговор био само захтјев за цигарету.

Међутим, дешавања на Тргу показују да Лукач није рекао истину и да је улога “Малољетника” потпуно другачија, сасвим негативна и да су они врло битан дио цијеле акције Лова на Давида, која је завршила његовим монструозним Убиством!

Остало је питање шта се десило након што Насилници одводе Давида у Јеврејску улицу?

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/6тБх8YЗYСОУ" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

Могуће је једино претпоставити да им је тада Давид покушао умаћи бјежећи из Јеврејске улице кроз први пасаж лијево, потом у занатски центар, па у Господску улицу.

<ифраме срц="//www.yоутубе.цом/ембед/Б5тб02_ОнлУ" wидтх="560" хеигхт="314" аллоwфуллсцреен="аллоwфуллсцреен">

У Господској улици Давид је, према тим ссвим реалним претпоствкама, зауставио двије дјевојке и затражио од њих телефон; Не да би позвао себе, како би му остао број једне од њих, већ да би позвао помоћ.

Нажалост, за помоћ је било прекасно. Давид је, сасвим реално, отет у сред Господске улице и потом увучен кроз пасаж поново у Занатски центар. Након тога је одведен иза Металске школе. 

(наставиће се)

Коментари / 42

Оставите коментар
Name

Неђо.18.3.2019

18.03.2019 10:20

Зашто нисте пре проследили снимке,него сте чекали толико времена да прође.Оргинал снимке задржати а копију проследити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.03.2019 10:55

ајде сад кад си тако паметан реци нама свима који смо глупи коме да прослиједе снимак?

Name

Исток

18.03.2019 11:11

Недјо конта , ваљда , да проследите министру Лукацу. Мисли Недјо да це тако нагласити да неко од остецених није направио одлуцујуци корак . Мозда недјо мисли да није касно да се пријави да је Давид нестао или је битно само да се кривица пребаци на остецене. А ови из институција , као све раде ОК. Прави се будала Недјо.

Name

РЕ НЕДЈО

18.03.2019 11:14

КОМЕ ДА ПРЕДА? ОВИМА СТО СУ ГОРЕ НАВЕДЕНИ, ЈЕЛИ? НЕМА КОМЕ ДРУГО. КОЈИ СТЕ ВИ ОГРАНИЦЕНИ МОЗГОВИ, БЛАГО ОВИМ КРИМИНАЛЦИМА НА ВЛАСТИ ДОК ЈЕ ТАКВИХ.

Name

синип

18.03.2019 11:46

Ђе "чувенИ" снимак с Рајфајзена којег је Васке спомињао раније?

Name

Вјеруј

18.03.2019 11:51

Јој, Неђо, одакле ти? Као из друге димензије? Што каже један коментатор нешто да не понављам сад.. Али ГОДИНА ПРОЂЕ?! ДОКЛЕ ВИШЕ?! НЕМА ЗАБОРАВА, НЕМА!

Name

Несреће СНСДа

18.03.2019 10:21

ЛУКАЧУ ДАЛИ СИ ВИДИО ОВЕ ДОКАЗЕ ЛУКАЧУ ВИДИШ ДАЈЕ ВРХ МУПА НАРУЧИЛАЦ УБИСТВА ВИДИШ ДАСТЕ ПОДМЕТНУЛИ ДАВИДУ ПЉАЧКУ КУЋЕ ЗЛОЧИНЦА РАЂЕНА ВИДИШ ЛИ ЛУКАЧУ ДАСТЕ УБИЛИ ДАВИДА И БАЦИЛИ У КАНАЛИЗАЦИЈУ ЛУКАЧУ ОДГОВАРАЋЕШ КАД ТАД ПРЕД НАРОДОМ ТАКОЂЕ И РОНХИЛ И БИСЕРКА КОЈИ ДОБРО ЗНАЈУ КО СУ УБИЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лепа

18.03.2019 15:11

Овде се ништа не види све нека нагађања и прича за нечије уши.

Name

киза

18.03.2019 15:46

А беле цизмице и њени наследници

Name

прес

18.03.2019 10:29

Сви други ће га некако преболити, родитељи никако!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

18.03.2019 10:30

УБИЦЕ ДОСАО ВРАГ ПО СВОЈЕ НАРОДНОМ СУДУ ЦЕТЕ ОДГОВАРАТИ ПРЕСУДА СМРТНА КАЗНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гето Бања Лука

18.03.2019 15:17

Каква страсна хронологија догадјаја! И у ста се Бања Лука претворила - сама помисао да такви монструми слободно ходају градом ми је невјероватно гадљива!

Name

синип

18.03.2019 10:39

А снимак са Рајфајзена? Ђе то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

18.03.2019 13:21

Тај снимак и ако је икад постојао, давно је унистен. Нема га ни Давор ни Васковиц нити било ко

Name

посавски гониц

18.03.2019 15:56

треба тузиту рајфајзен банку и обезбједјење они су сауцесници и требају одговарати као сауцесници у убиству

Name

синип

18.03.2019 19:33

Па јесте, сви су саучесници, ко год поставља питања која имају везе с разумом. Вјероватно по "Правдашима" и ја испаднем "саучесник". Правдаааааа...

Name

Родитељ

18.03.2019 11:00

Туга у каквој Републици живимо да РВИ убију дјете и нико не одговара. Покој ти души драги наш Давиде. А убице, саучесници и наручиоци убитства да вам се деси вашим као Давиду и вама као Сузани и Давиру ваљда би их онда можда разумјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

18.03.2019 11:20

Правда је офуцана ријеч и никиад није постојала.Само слаби моле за правду.Давор има правцо на освету.Да ли ће то бити 1 за 1 или 1 за 10 то треба он да одлучи.Док год СВИ они који су наредили и који опструишу истрагу не буду осјетили оно што је Давор осјетио губитком Давида не треба да им опрости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полицајац

18.03.2019 11:34

Па оно возило које се паркира је и слијепцу јасно да је Дастер, а зна се ко вози та возила, само слијепац или онај ко неце да види мозе тврдити да се не мозе утврдити које је возило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

18.03.2019 13:51

Па ко би једини и смио тако паркирати у улици Милана Тепића? Реално.

Name

Јеца

18.03.2019 12:33

Увазени господине Васковицу, свака вам цаст као цовјеку, па онда као новинару на свему сто сте до сада обавјеставали нас који нисмо из БЛ и незнамо све детаље несретног догадјаја. Противник са било каквог насиљ а поготово овако бруталног убиства. Али ме занима засто због цега, који разлог, да су се десиле том замене дјетету? Засто, ста је у питању????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елиот Нес

18.03.2019 13:57

Све ово што је Васковић написао добио је од "кртице"из МУП-а који је у врло блиском додиру са Гацом:уцјењује га због убиства 14.Неџада.

Name

Одговор

18.03.2019 14:49

Па не мисле сви у МУП-у као, Илић, Лукач, Бајић, Шврака...има поштених људи (још увијек), и реално је да они кажу Васковићу своја сазнања! Исто се односи и на Тужилаштво! Знате оно "Заклела се земља рају, да се тајне све сазнају"!

Name

Будимо људи

18.03.2019 13:42

Страшно људи моји оиво је недопустиво ,смјена свију пид хитно Лукача ,Ћулума ,Тегелтије и Илића одмах моментално нема истраге док они раде на пословима којим раде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сељо из Крњеуше

18.03.2019 13:51

Бањалука је град у којем мурија убија дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

синип

18.03.2019 14:45

Нема ти онда друге него да останеш у Крњеуши.

Name

за синип

20.03.2019 14:49

стварно си топ, сељо из крњеусе је лукац смислове! Мрс са нета, паметније ти је

Name

Правда БЛ

18.03.2019 14:59

Мозе ли нетко да казе засто је тај младиц како видим цело то време ходао сам од једног до другог кафица. Па зар није имао нити једног друга

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.03.2019 11:41

Не могу се овдје постављати таква питања. Ови коментатори дозвољавају само пљување и клетве на другој страни. Било ко ко постави неко рационално питање испада бездусник. Имам велику жељу за правдом, али до ње ћемо брже стићи ако нам неке ствари у вези са покојним Давидом буду јасније.

Name

симо пендрек

18.03.2019 15:02

ма ок сви ови снимци , могуце је да ту има несто и истине...али све процитах и нигдје не надјох ниста о мотиву ? засто ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

18.03.2019 15:49

Само ти САМО ПЕНДРЕК настави . Оцигледно мислис да је пендрек оно сто свако јутро вадис из гаца па да то није ниста и не мозе никоме нанети стету. Не знам да ли да те легитимисем као криво дрво или будалу јер тих и таквих никада неце нестати.

Name

дрекавац

18.03.2019 16:25

ало Кизо сто се лозис, цовјек само пита ста је мотив убиства ?

Name

симо пендрек

18.03.2019 16:38

Кизо , није "само " него "Симо" , погресно си процитао другар

Name

Борис

18.03.2019 15:07

Хиљадита теорија о "убиству". Нови "докази" о "злим" институцијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

18.03.2019 15:50

Борисе мамлазе убиство је цињеницно стање, а институције нису зле него су КРИМИНАЛНЕ.

Name

помен

18.03.2019 15:33

поцивај у миру у тудјој земљи невина дусо а твоји зликовцицесе тебе бојат даце бог додијаце њима твоја невина крв срамте било дрзаво кадате овакви зликовци воде правда за давида

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

18.03.2019 15:36

А доказа и спрдње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма да

19.03.2019 11:43

Мотив нигдје није споменут, а он је кљуцни да би се сазнало ко је убио. Откријте мотив, открићете све. А о мотиву нико не прича, барем не озбиљно.

Name

ре

20.03.2019 14:53

Мој ти тупајцу , не мозес ти добацити ста ово све горе писе. Посто ти је ИQ испод 75 мозес се пријавити у полицију јер то је горња граница да неког приме у исту!

Name

Брунетт46

18.03.2019 23:28

Оцито И јасно се Види да је уцествовало висе лица у овом убиству И намјестено му је све . Јасно то дијете да нигдје никог није било да му помогне заиста залосно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.03.2019 16:57

У пола три ноцу маса људи на тргу ко на перону и бас у моменту кад је Давид наисао. Слуцајност?

Name

Убице

20.03.2019 18:47

Који је мотив или разлог да се угаси један млади живот на овако монструозан начин? Који је разлог да власти прихватају да их се сатанизује у цијелом свијету ? Ко је тако вазан да се власт упустила у сва ова рузна догађања? Неко се штити. Син неког политицара? Постоје разне верзије, једна од њих је да је Давид још давно открио проституцију и дрогу у Хотелу Талија чији је власник Лукацеви кум. Друга је да је прије отприлике годину дана претукао неке " вазне" момке који су му се осветили. Трећа верзија је да је био специјалиста за компјутере и открио велику количину новца од дилања дроге и оружја од стране полиције и власти,и да је промјенио шифру. Наводно да су га тукли да им ода шифру, а да се није могао сјетити. Тукли су га, а као нису хтјели да убити, али им се омакло. Шта год да је у питању, власт је доказала своју умјесаност у убиство кријуци убице и затаскавањем убиства. Тако стите себе јер знају ако један проговори, пирамида на челу са Лукацем и Додиком ће се срушити и то би био њихов крај. Зато ће све урадити да се убице заштите, а много их је умјесано у ово организовано убиство. Надам се да ће се једног дана наћи истина и правда задовољити. И крупније рибе у свијету су пале, па пасце и ове јајаре које су умислили да су Богови који одлучују ко ће живјети, а ко ће умријети.

ОДГОВОРИТЕ