Ловерњ не игра за Француску на Мундобаскету!

"Имајте разумевања", написао је Жофри Ловерњ у штуром саопштењу.  Француски центар већ сада ставио до знања да неће бити на располагању селектору Венсану Колеу.

Кошарка 19.03.2019 | 15:30
Ловерњ не игра за Француску на Мундобаскету!
Док се Жофри Ловерњ опоравља од повреде задобијене у фебруару и чека "зелено светло" за повратак у тим Фенербахчеа, саопштио је важну вест која се тиче наредног лета.

Ловерњ је путем Тwиттера обавестио јавност да неће играти за репрезентацију Француске на Мундобаскету у Кини, без детаљнијег образложења своје одлуке, пошто је написао само да се нада да ће бити разумевања за овакав потез.

Снажни центар Фенербахчеа Жофри Ловерњ објавио је да ове године неће бити на располагању селектору Венсану Колеу за предстојећи Мундобаскет у Кини (31. август - 15. септембар). 

Он је у кратком саопштењу објаснио да после пет узастопних година у националном тиму овог лета неће бити у тренинг кампу Француске, мада није изнео разлог своје одлуке.

"Након пет узастопних година током којих сам играо за репрезентацију и сјајних успомена које носим из тог периода, свих тих медаља које сам освојио са селекцијом, због разлога у које не бих да улазим, предстојећег лета нећу играти за репрезентацију. Надам се да ћете имати исто разумевање и љубазност према мојој одлуци као и према онима који су је донели пре мене", написао је Жофри Ловерњ на свом званичном налогу на Тwиттеру.

Селектор "триколора" Венсан Коле ће тако морати да потражи нова решења у рекету пошто је Ловерњ био готово стандардан у националном тиму и са Француском је освојио бронзу на СП 2014. године, односно злато и бронзу на европским првенствима 2013. и 2015. године.

Ловерњ је у каријери играо за Шалон, Валенсију, Партизан, Химки, Денвер, Оклахому, Чикаго, Сан Антонио и Фенербахче, за који ове сезоне у Евролиги просечно бележи 8,5 поена и 3,6 скокова.

Жофри Ловерњ је за Галске петлове дебитовао на Евробаскету 2013. године, када је освојио златну медаљу. Наредног лета узео и бронзу на Мундобаскету у Шпанији, када је бележио просечно по девет поена и пет скокова. Био је бронзан и на Евробаскету у Немачкој и Француској пре четири године и учесник Олимпијских игара у Рију 2016. године, али и део тима који је доживео дебакл на Европском првенству у Истанбулу пре два лета. Ове сезоне у дресу Фенербахчеа има просек од девет поена, четири скока и две асистенције у Евролиги.

Светско првенство у Кини игра се од 31. августа до 15. септембра, а у суботу су одређене и групе прве фазе овог такмичења.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар