Lovernj ne igra za Francusku na Mundobasketu!

"Imajte razumevanja", napisao je Žofri Lovernj u šturom saopštenju.  Francuski centar već sada stavio do znanja da neće biti na raspolaganju selektoru Vensanu Koleu.

Košarka 19.03.2019 | 15:30
Lovernj ne igra za Francusku na Mundobasketu!
Dok se Žofri Lovernj oporavlja od povrede zadobijene u februaru i čeka "zeleno svetlo" za povratak u tim Fenerbahčea, saopštio je važnu vest koja se tiče narednog leta.

Lovernj je putem Twittera obavestio javnost da neće igrati za reprezentaciju Francuske na Mundobasketu u Kini, bez detaljnijeg obrazloženja svoje odluke, pošto je napisao samo da se nada da će biti razumevanja za ovakav potez.

Snažni centar Fenerbahčea Žofri Lovernj objavio je da ove godine neće biti na raspolaganju selektoru Vensanu Koleu za predstojeći Mundobasket u Kini (31. avgust - 15. septembar). 

On je u kratkom saopštenju objasnio da posle pet uzastopnih godina u nacionalnom timu ovog leta neće biti u trening kampu Francuske, mada nije izneo razlog svoje odluke.

"Nakon pet uzastopnih godina tokom kojih sam igrao za reprezentaciju i sjajnih uspomena koje nosim iz tog perioda, svih tih medalja koje sam osvojio sa selekcijom, zbog razloga u koje ne bih da ulazim, predstojećeg leta neću igrati za reprezentaciju. Nadam se da ćete imati isto razumevanje i ljubaznost prema mojoj odluci kao i prema onima koji su je doneli pre mene", napisao je Žofri Lovernj na svom zvaničnom nalogu na Twitteru.

Selektor "trikolora" Vensan Kole će tako morati da potraži nova rešenja u reketu pošto je Lovernj bio gotovo standardan u nacionalnom timu i sa Francuskom je osvojio bronzu na SP 2014. godine, odnosno zlato i bronzu na evropskim prvenstvima 2013. i 2015. godine.

Lovernj je u karijeri igrao za Šalon, Valensiju, Partizan, Himki, Denver, Oklahomu, Čikago, San Antonio i Fenerbahče, za koji ove sezone u Evroligi prosečno beleži 8,5 poena i 3,6 skokova.

Žofri Lovernj je za Galske petlove debitovao na Evrobasketu 2013. godine, kada je osvojio zlatnu medalju. Narednog leta uzeo i bronzu na Mundobasketu u Španiji, kada je beležio prosečno po devet poena i pet skokova. Bio je bronzan i na Evrobasketu u Nemačkoj i Francuskoj pre četiri godine i učesnik Olimpijskih igara u Riju 2016. godine, ali i deo tima koji je doživeo debakl na Evropskom prvenstvu u Istanbulu pre dva leta. Ove sezone u dresu Fenerbahčea ima prosek od devet poena, četiri skoka i dve asistencije u Evroligi.

Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a u subotu su određene i grupe prve faze ovog takmičenja.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar