Под хитно осуђен због упада у РТС

Прекршајни суд у Београду изрекао је казну до 30 дана затвора 19-годишњем младићу због кршења Закона о јавном реду и миру у вези са синоћним упадом у зграду РТС-а.

Србија 17.03.2019 | 15:50
Под хитно осуђен због упада у РТС
Предсједник Прекршајног суда Милан Мариновић рекао је Тањугу да је младић осуђен по хитном поступку због прекршаја "дрско и безобзирано понашање извршено у групи".

"Он ће одмах бити упућен у затвор на извршење казне, јер жалба на ову одлуку не одлаже извршење, али свакако има право да се жали", додао је Мариновић.

Напоменуо је да су још четири особе приведен Прекршајном суду и да до краја дана суд треба да донесе одлуке и о њиховим случајевима.

Припадници Министарства унутрашњих послова идентификовали су и привели више особа због сумње да су извршиле више различитих кривичних дјела и прекршаја током синоћњег насилног упада присталица опозиционог Савеза за Србију у зграду Радио-телевизије Србије и током данашњег скупа испред зграде Предсједништва Србије.

Због сумње да су синоћ унијели моторну тестеру у зграду РТС-а и махали њом пред запосленима у овој медијској кући, приведени су М.Ч. (42) и М.П. (43), саопштио је МУП.

Полиција је привела и У.С. (25) који се сумњичи да је синоћ разбио стакло на улазу у зграду Радио-телевизије Србије.

Такође, због напада на овлашћено службено лице приведени су А. Н. (35), В. Ј. (43) и М.М. (23. Они се сумњиче да су синоћ, у згради РТС-а, физички насрнули на полицијске службенике и нанијели им више удараца.

Приведен је и С.С. (27) који је, како се сумња, данас на углу лица краља Милана и кнеза Милоша физички насрнуо на полицијског службеника.

О свему су обавијештена надлежна тужилаштва, као и судије за прекршаје, навео је МУП у саопштењу.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Фабрика кекса

17.03.2019 16:22

Да је добро, није!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баштован

17.03.2019 16:35

Елекрична моторка. Мора да вуче агрегат за собом. Добар штос. Морам да одам признање генију Великог вође. Како раде ова двојица Бошко и Ђилас за њега, па то ће ући у уџбенике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

17.03.2019 16:55

Ко је осудјени са моторком мора да је неки високопозиционирани припадник владе или опозиције.?Увијек се надје неки сељацина кога треба осудити због моторке.Ко је убио Оливера Давида Вукелица итд.сигорно их није побио овај са моторком

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

17.03.2019 18:21

Како се само мозе неко осудити по хитном поступку, хммм...

ОДГОВОРИТЕ