Pod hitno osuđen zbog upada u RTS

Prekršajni sud u Beogradu izrekao je kaznu do 30 dana zatvora 19-godišnjem mladiću zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru u vezi sa sinoćnim upadom u zgradu RTS-a.

Srbija 17.03.2019 | 15:50
Pod hitno osuđen zbog upada u RTS
Predsjednik Prekršajnog suda Milan Marinović rekao je Tanjugu da je mladić osuđen po hitnom postupku zbog prekršaja "drsko i bezobzirano ponašanje izvršeno u grupi".

"On će odmah biti upućen u zatvor na izvršenje kazne, jer žalba na ovu odluku ne odlaže izvršenje, ali svakako ima pravo da se žali", dodao je Marinović.

Napomenuo je da su još četiri osobe priveden Prekršajnom sudu i da do kraja dana sud treba da donese odluke i o njihovim slučajevima.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova identifikovali su i priveli više osoba zbog sumnje da su izvršile više različitih krivičnih djela i prekršaja tokom sinoćnjeg nasilnog upada pristalica opozicionog Saveza za Srbiju u zgradu Radio-televizije Srbije i tokom današnjeg skupa ispred zgrade Predsjedništva Srbije.

Zbog sumnje da su sinoć unijeli motornu testeru u zgradu RTS-a i mahali njom pred zaposlenima u ovoj medijskoj kući, privedeni su M.Č. (42) i M.P. (43), saopštio je MUP.

Policija je privela i U.S. (25) koji se sumnjiči da je sinoć razbio staklo na ulazu u zgradu Radio-televizije Srbije.

Takođe, zbog napada na ovlašćeno službeno lice privedeni su A. N. (35), V. J. (43) i M.M. (23. Oni se sumnjiče da su sinoć, u zgradi RTS-a, fizički nasrnuli na policijske službenike i nanijeli im više udaraca.

Priveden je i S.S. (27) koji je, kako se sumnja, danas na uglu lica kralja Milana i kneza Miloša fizički nasrnuo na policijskog službenika.

O svemu su obaviještena nadležna tužilaštva, kao i sudije za prekršaje, naveo je MUP u saopštenju.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Fabrika keksa

17.03.2019 16:22

Da je dobro, nije!

ODGOVORITE
Name

Baštovan

17.03.2019 16:35

Elekrična motorka. Mora da vuče agregat za sobom. Dobar štos. Moram da odam priznanje geniju Velikog vođe. Kako rade ova dvojica Boško i Đilas za njega, pa to će ući u udžbenike.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

17.03.2019 16:55

Ko je osudjeni sa motorkom mora da je neki visokopozicionirani pripadnik vlade ili opozicije.?Uvijek se nadje neki seljacina koga treba osuditi zbog motorke.Ko je ubio Olivera Davida Vukelica itd.sigorno ih nije pobio ovaj sa motorkom

ODGOVORITE
Name

Veteran

17.03.2019 18:21

Kako se samo moze neko osuditi po hitnom postupku, hmmm...

ODGOVORITE