"Будућност ће тек сад показати праву снагу!"

"Ми смо испунили све циљеве, а чак и ако не освојимо АБА лигу, не можемо бити губитник", поручио Гаврило Пајовић, спортски директор Подгоричана.

Кошарка 21.03.2019 | 14:30
"Будућност ће тек сад показати праву снагу!"
Будућност је ове сезоне у Евролиги остварила само шест победа, уз 20 пораза, а у АБА лиги, где брани трофеј, изборила је пласман у плеј-оф, као трећепласирани тим.

Многи досадашње резултате оцењују као неуспех, али не и Гаврило Пајовић, спортски директор Подгоричана.

"Због чега би ово била ово изгубљена, пропала или скупа сезона? Да ли је то ово кад је Будућност међу европским дивовима, или су то оне године којих се нерадо сећамо? Ми смо испунили све циљеве, а чак и ако не освојимо АБА лигу, не можемо бити губитник. Будућност, Подгорица и Црна Гора нису добили изгубљену, него незаборавну кошаркашку и спортску годину", оценио је за портал цдм.ме Пајовић.

Он је додао да су на евро сцени остварене важне победе, а у АБА лиги Будућност тек очекују најважније битке.

"У сезони наступа у највећем и најбољем европском такмичењу остварили смо великих шест победа, и то над ЦСКА, прваком Европе Реалом, Барселоном, Басконијом, Гран Канаријом и Дарушафаком. Четири од шест тих тимова у овом моменту су пред вратима четвртфинала. Најмање два од њих су фаворити за освајање. У АБА смо дефинитивно међу учесницима плеј-офа, са најмање једнаким шансама као остали. Нисмо ни прошлу сезону у завршницу АБА кренули са прве позиције па смо ипак дошли до титуле", рекао је Пајовић.

Црногорски тим ове сезоне направио је много промена, осим смене тренера Александра Џикића, доведен је велики број странаца, због чега је упућено највише критика на рачун руководства Подгоричана.

"И поред ангажовања значајног броја странаца није отпуштен ниједан црногорски играч. Нажалост, два домаћа играча Ивановић и ллић, који су прошле сеоне били међу носиоцима игре, од којих се много очекивало у овој сезони, су због повреда спречени да покажу колико вреде и помогну тиму. А играчи из иностранства били су избор стручног штаба који једини има овлашћења да постави концепцију игре и одреди какви су играчи потребни. Водило се рачуна о томе да је ово прва сезона у којој је клуб требало да одигра више од 60 утакмица у три такмичења у оквиру осам месеци", напоменуо је спортски директор Будућности.

Пајовић каже да Будућност сада очекују финиш сезоне и да верује да ће екипа показати квалитет.

"Сигурни смо да ће клуб у наредних, нешто више од месец, показати играчку, спортску и организациону снагу. Да смо већ оствареним успехом, а то је слика о целокупном напретку клуба, демантовали душебрижнике, који су кроз дуге спортске каријере морали научити да се европски резултати, макар били и туђи, у малој држави попут наше морају поштовати. А да ли те успехе неко жели и прима са одушевљењем, то је њихова ствар и избор", закључио је Пајовић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар