Продужен рок за окончање студија

Народна скупштина Републике Српске усвојила је данас Закон о измјенама и допуни Закона о високом образовању којим је продужен рок за окончање студија до краја ове, односно наредне године за студенте који су уписани на додипломске студије и стекли статус апсолвента у 2017/2018. академској години.

Република Српска 14.03.2019 | 16:13
Продужен рок за окончање студија
До 2021, односно 2022. године продужен је рок за студенте који су на студијским програмима од пет или шест година.

У дану за гласање усвојен је Нацрт закона о ликвидационом поступку чији је циљ ефикаснији, економичнији и бржи ликвидациони поступак са што мањим трошковима.

Посланици су усвојили Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о порезу на добит с циљем увођења пореских олакшица по основу улагања, поспјешивања инвестирања у производне дјелатности и њено стимулисање.

Усвојен је Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о унутрашњем платном промету чији је циљ олакшање пословања привредних субјеката и унапређење спровођења поступка принудне наплате потраживања на новчаним средствима ради веће заштите повјерилаца.

Посланици су примили к знању специјални извјештај институције Омбудсмана за људска права БиХ о стању у области миграција у БиХ.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Марко

14.03.2019 16:38

Није за њих факултет!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма пу, пу

14.03.2019 17:48

А шта је са онима који преписују на испитима и користе се бубицаа које ставе у ухо??? ТАКВИ ЗАВРШЕ ФАКУЛТЕТ У ТОКУ И ИМАЈУ ИЗВАНРЕДНЕ ОЦЈЕНЕ! Окачите своје дипломе о да не кажем шта!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Ма пу пу

14.03.2019 18:54

А шта је са онима који купе диплому на приватном факултету, а таквих је највише?!

Name

Да ти кажем шта...

14.03.2019 21:59

Исто што и са преписивачима који оду у службу и не знају радити свој посао, па ти се ругају како су све преписали.. Онда почну радити, запосле се некако преко везе, соле ти памет! Ето ти наше институције пуне таквих, ништа научили нису.