Produžen rok za okončanje studija

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o visokom obrazovanju kojim je produžen rok za okončanje studija do kraja ove, odnosno naredne godine za studente koji su upisani na dodiplomske studije i stekli status apsolventa u 2017/2018. akademskoj godini.

Republika Srpska 14.03.2019 | 16:13
Produžen rok za okončanje studija
Do 2021, odnosno 2022. godine produžen je rok za studente koji su na studijskim programima od pet ili šest godina.

U danu za glasanje usvojen je Nacrt zakona o likvidacionom postupku čiji je cilj efikasniji, ekonomičniji i brži likvidacioni postupak sa što manjim troškovima.

Poslanici su usvojili Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit s ciljem uvođenja poreskih olakšica po osnovu ulaganja, pospješivanja investiranja u proizvodne djelatnosti i njeno stimulisanje.

Usvojen je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjem platnom prometu čiji je cilj olakšanje poslovanja privrednih subjekata i unapređenje sprovođenja postupka prinudne naplate potraživanja na novčanim sredstvima radi veće zaštite povjerilaca.

Poslanici su primili k znanju specijalni izvještaj institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH o stanju u oblasti migracija u BiH.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Marko

14.03.2019 16:38

Nije za njih fakultet!

ODGOVORITE
Name

Ma pu, pu

14.03.2019 17:48

A šta je sa onima koji prepisuju na ispitima i koriste se bubicaa koje stave u uho??? TAKVI ZAVRŠE FAKULTET U TOKU I IMAJU IZVANREDNE OCJENE! Okačite svoje diplome o da ne kažem šta!!!

ODGOVORITE
Name

Za Ma pu pu

14.03.2019 18:54

A šta je sa onima koji kupe diplomu na privatnom fakultetu, a takvih je najviše?!

Name

Da ti kažem šta...

14.03.2019 21:59

Isto što i sa prepisivačima koji odu u službu i ne znaju raditi svoj posao, pa ti se rugaju kako su sve prepisali.. Onda počnu raditi, zaposle se nekako preko veze, sole ti pamet! Eto ti naše institucije pune takvih, ništa naučili nisu.