Формиран предмет у Тужилаштву БиХ

У Тужилаштву БиХ форимиран је предмет који је дат у рад тужиоцу Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, који ће подузети хитне активности, како би се утврдиле све околности и наводи изнесени у медијима, који се односе на наводно врбовање припадника селефијског покрета за кријумчарење наоружања у БиХ.

Босна и Херцеговина 14.03.2019 | 13:04
Формиран предмет у Тужилаштву БиХ
У оквиру предмета биће испитане све особе које су износиле наводе и сазнања о наведеним активностима а о којима тужилаштво није информисано нити су дешавања пријављена Тужилаштву БиХ.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић биће позван и саслушан о свим детаљима које је изнио у медијским изјавама, а о којима тужилаштву није поднесена никаква пријава нити извјештај од надлежних агенција за провођење закона.

Тужилаштво БиХ одлучно је у борби против свих видова кривичних дјела из своје надлежности а посебно кривичних дјела која имају регионални или међународни карактер и која се односе на сигурност грађана БиХ.

Министар безбједности Босне и Херцеговине Драган Мектић потврдио је информације да су хрватски обавјештајци покушавали врбовати селефије да преносе оружје у месџиде како би покушали дискредитовати БиХ.

- Могу потврдити информације такве врсте, да располажемо таквим информацијама да је хрватска служба (Сигурносно-обавјештајна агенција (СОА), оп.а.) покушала да заврбује један број особа, да тако кажем, селефијског опредјељења. Покушали су да комбинују једну обавјештајну операцију таквог типа, послије, прије свега, изјава предсједница Хрватске Колинде Грабар-Китаровић да је БиХ пуна терориста и оружја и да из Босне пријети тероризам, а које сам ја демантовао као неистину и небулозу. Онда да би се потврдила и оправдавала њена теза, те се покушала исконструисати једна таква прича… – казао је Мектић.

Према наводима портала Журнал.инфо, обавјештајци и дипломате Репулике Хрватске покушали су најмање два пута врбовати припаднике селефијског покрета из БиХ за преношење оружја и експлозива у месџиде на подручју Зеничко-добојског кантона.

Портал даље тврди да је цијелом операцијом координирао хрватски конзул у Тузли Иван Бандић, иначе дугогодишњи службеник хрватске обавјештајне службе којег су, наводно, чак и холандске власти протјерале због параобавјештајног дјеловања.

У све су, према писању Журнала.инфо биле умијешане и особе из политичког и медијског живота БиХ.

БН ТВ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Кнеле

14.03.2019 12:10

Мектић је краљ,браво мајсторе,раскринкај багруи да смо такорећи хрватски ентитет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фат

14.03.2019 12:17

Засто нема предмета,о криминалу, Милорада Додика,убиства ДАВИД,а кад је у питању мектиц,у року дан, формира се предмет,где предмет о референдуму,који је спровео најлоси медју људима,Додик, отцепљења РС,сотоне

ОДГОВОРИТЕ
Name

сека

14.03.2019 12:53

џаба Мектић прича кад су у тужилаштву родбински и криминално сви увезани као и у судству. Жао ми Мектића, јер овако крупне оптужбе, као и многе до сада не би изговорио да нема доказе. Мектићу свака част. Видјећемо исход ове приче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Осица

14.03.2019 13:01

Јао цовјеце, који су ово криминалци, дакле три пута се у саопстењу оградјују као "нисмо ми ниста примили, Мектић нас није обавијестио" па онда малетене говоре да це њега привести на саслусање јер их је исфурао цовјек, па наравно да вам Министар сигурности и ОСА неце ниста реци јер знају предобро да сте упетљани до грла и од врха самог ЈЕР ГОРДАНА ТАДИЋ је једна од тотално и од самог старта упетљаних у све ово из хрватске сто су извели! Играли смо се мало спијуна па смо се заиграли ради папанке чоколинде и само да БиХ гурају на дно да би тамо и остала. Фуј стоко устаска, све це вам се вратит!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сабахудин

14.03.2019 13:02

Да је висе мектица за све нас у БиХ било много боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.03.2019 13:07

Вероватно за тебе.

Name

Ре

14.03.2019 15:59

Моја није накарадна беиха нити ће бити.