Биће занимљиво ово око НАТО-а

- Ови који су сада на власти у предизборним кампањама су сами себи поставили тешке услове. Неко мора попустити да би дошло до формирања власти и колико толико нормалне ситуације. Посебно ће бити занимљиво видјети шта ће се десити око НАТО-а - рекао је Иванић.

Босна и Херцеговина 14.03.2019 | 11:19
Биће занимљиво ово око НАТО-а
- Једна од тема Седмог глобалног Баку форума је и Балкан, што показује да је то још простор интересовања, изјавио је новинарима у Бакуу један од учесника Седмог глобалног Баку форума, бивши члан Предсједништва Босне и Херцеговине Младен Иванић, јавља извјештач Фене из главног града Азербејџана.

Међутим, сматра Иванић, за разлику од ранијих година више се очекује од људи из региона да направе неке искораке него што постоји нека велика спремност других учесника, међународних фактора да се они активније укључе.

- Суштина је промијењени нагласак. Раније су се увијек Балканом више бавиле међународне институције, а сада су њихова јако висока очекивања да ми сами нешто урадимо. Искрено мислим да ту недостаје иницијативе, спремности и довољно политичке оријентације лидера из региона да боље међусобно сарађују - казао је Иванић.

Упитан како се у високим међународним круговима гледа на актуалну ситуацију у БиХ, каже да се сад трпе посљедице предизборне кампање.

 - Ови који су сада на власти у предизборним кампањама су сами себи поставили тешке услове. Неко мора попустити да би дошло до формирања власти и колико толико нормалне ситуације. Посебно ће бити занимљиво видјети шта ће се десити око НАТО-а - рекао је Иванић.

Седми Баку форум отворен је јутрос, а одржава се у организацији Међународног центра Низами Гањави. Догађај је окупио више од 500 учесника из 55 земаља, укључујући осам актуелних шефова држава и влада и четрдесетак бивших шефова држава и влада, министара, представника академског свијета и других гостију.

Један од говорника на отварању био је и члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић.

(Фена)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

не рамсе

14.03.2019 10:39

Господине Ивсницу уз дузно постовање имали сте цетити године сансу да несто промијените и нисте урадили ниста а сад навијате за сто веце проблеме да би ви испали добри. Како год буде радила нова власт бице боља од вас и васе минуле владавине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.03.2019 12:08

Мотиви су им слични увијек били. Не бих на Милину страну, ал ово је злурадо кикотање, јер је свјесан тежине ове ситуације.

Name

Ништа тачно

14.03.2019 10:54

Њих пуно не интересују предизборна обећања. Избори се добијају крађом на бирачким мјестима и куповином гласова. Господине Иванићу вријеме је да и ви препустите политику млађима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

14.03.2019 10:56

Није позван Рудоња ? Младен це дати велики допринос раду овог засједања .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Без Дзаферовица то није могло проци

14.03.2019 11:29

Без Дзаферовица то није могло проци. Он је добио сагласност Додикове партије када је устолицен у Предсједниxтво БиХ. Такав нам треба, неко ко је имао добар педигре у последњем градјанском рату у БиХ. Посено су му добре везе са мудзахединима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.03.2019 23:42

Цео свет зна да је била агресија друге дрзаве на БИХ и многе књиге пресуде итд су исписане и поред свега нека беда и незналица казе да је био градјански рат. Срамота и јад и зато немоземо даље и нико нас неволи јер лаземо и себе и све оне које моземо слагати.

Name

Робин Худ

14.03.2019 11:38

Па...назовимо то тако, али лично немислим да ту има ишта занимљиво ...,Зашто? ...Ово питање је започето ....давно,давно....хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=вазлyВ-Ц6мУ&феатуре=yоуту.бе...... а ови мишеви су само следили "напутке" , које им је Рудоња слао и покорно слушали;.- хттпс://www.ртвбн.цом/3918566/радмановиц-гурнуо-српску-у-нато..... .- хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=БДxxУВYЗд38....

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

14.03.2019 12:12

хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=БДxxУВYЗд38

Name

ре

14.03.2019 12:13

хттпс://www.ртвбн.цом/3918566/радмановиц-гурнуо-српску-у-нато

Name

још

14.03.2019 14:39

Давно...давно познато....... хттпс://yоуту.бе/WЗдWЗ4ец3ВА Доказ да им људски животи нису важни....све ове ратне генерације морају нестати с политичке сцене или ће круг да се врти непрестано.....

Name

007

14.03.2019 11:42

Одаво је Балкан у жижи интереса великих сила,а то ће бити и убудуће.шлаг на торту је и неслога народа на овим просторима.Али живот тече даље....

ОДГОВОРИТЕ