Biće zanimljivo ovo oko NATO-a

- Ovi koji su sada na vlasti u predizbornim kampanjama su sami sebi postavili teške uslove. Neko mora popustiti da bi došlo do formiranja vlasti i koliko toliko normalne situacije. Posebno će biti zanimljivo vidjeti šta će se desiti oko NATO-a - rekao je Ivanić.

Bosna i Hercegovina 14.03.2019 | 11:19
Biće zanimljivo ovo oko NATO-a
- Jedna od tema Sedmog globalnog Baku foruma je i Balkan, što pokazuje da je to još prostor interesovanja, izjavio je novinarima u Bakuu jedan od učesnika Sedmog globalnog Baku foruma, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić, javlja izvještač Fene iz glavnog grada Azerbejdžana.

Međutim, smatra Ivanić, za razliku od ranijih godina više se očekuje od ljudi iz regiona da naprave neke iskorake nego što postoji neka velika spremnost drugih učesnika, međunarodnih faktora da se oni aktivnije uključe.

- Suština je promijenjeni naglasak. Ranije su se uvijek Balkanom više bavile međunarodne institucije, a sada su njihova jako visoka očekivanja da mi sami nešto uradimo. Iskreno mislim da tu nedostaje inicijative, spremnosti i dovoljno političke orijentacije lidera iz regiona da bolje međusobno sarađuju - kazao je Ivanić.

Upitan kako se u visokim međunarodnim krugovima gleda na aktualnu situaciju u BiH, kaže da se sad trpe posljedice predizborne kampanje.

 - Ovi koji su sada na vlasti u predizbornim kampanjama su sami sebi postavili teške uslove. Neko mora popustiti da bi došlo do formiranja vlasti i koliko toliko normalne situacije. Posebno će biti zanimljivo vidjeti šta će se desiti oko NATO-a - rekao je Ivanić.

Sedmi Baku forum otvoren je jutros, a održava se u organizaciji Međunarodnog centra Nizami Ganjavi. Događaj je okupio više od 500 učesnika iz 55 zemalja, uključujući osam aktuelnih šefova država i vlada i četrdesetak bivših šefova država i vlada, ministara, predstavnika akademskog svijeta i drugih gostiju.

Jedan od govornika na otvaranju bio je i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

(Fena)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

ne ramse

14.03.2019 10:39

Gospodine Ivsnicu uz duzno postovanje imali ste cetiti godine sansu da nesto promijenite i niste uradili nista a sad navijate za sto vece probleme da bi vi ispali dobri. Kako god bude radila nova vlast bice bolja od vas i vase minule vladavine.

ODGOVORITE
Name

Re

14.03.2019 12:08

Motivi su im slični uvijek bili. Ne bih na Milinu stranu, al ovo je zlurado kikotanje, jer je svjesan težine ove situacije.

Name

Ništa tačno

14.03.2019 10:54

Njih puno ne interesuju predizborna obećanja. Izbori se dobijaju krađom na biračkim mjestima i kupovinom glasova. Gospodine Ivaniću vrijeme je da i vi prepustite politiku mlađima

ODGOVORITE
Name

Pero

14.03.2019 10:56

Nije pozvan Rudonja ? Mladen ce dati veliki doprinos radu ovog zasjedanja .

ODGOVORITE
Name

Bez Dzaferovica to nije moglo proci

14.03.2019 11:29

Bez Dzaferovica to nije moglo proci. On je dobio saglasnost Dodikove partije kada je ustolicen u Predsjednixtvo BiH. Takav nam treba, neko ko je imao dobar pedigre u poslednjem gradjanskom ratu u BiH. Poseno su mu dobre veze sa mudzahedinima.

ODGOVORITE
Name

re

14.03.2019 23:42

Ceo svet zna da je bila agresija druge drzave na BIH i mnoge knjige presude itd su ispisane i pored svega neka beda i neznalica kaze da je bio gradjanski rat. Sramota i jad i zato nemozemo dalje i niko nas nevoli jer lazemo i sebe i sve one koje mozemo slagati.

Name

Robin Hud

14.03.2019 11:38

Pa...nazovimo to tako, ali lično nemislim da tu ima išta zanimljivo ...,Zašto? ...Ovo pitanje je započeto ....davno,davno....https://www.youtube.com/watch?v=vazlyV-C6mU&feature=youtu.be...... a ovi miševi su samo sledili "naputke" , koje im je Rudonja slao i pokorno slušali;.- https://www.rtvbn.com/3918566/radmanovic-gurnuo-srpsku-u-nato..... .- https://www.youtube.com/watch?v=BDxxUVYZd38....

ODGOVORITE
Name

...

14.03.2019 12:12

https://www.youtube.com/watch?v=BDxxUVYZd38

Name

re

14.03.2019 12:13

https://www.rtvbn.com/3918566/radmanovic-gurnuo-srpsku-u-nato

Name

još

14.03.2019 14:39

Davno...davno poznato....... https://youtu.be/WZdWZ4ec3VA Dokaz da im ljudski životi nisu važni....sve ove ratne generacije moraju nestati s političke scene ili će krug da se vrti neprestano.....

Name

007

14.03.2019 11:42

Odavo je Balkan u žiži interesa velikih sila,a to će biti i ubuduće.šlag na tortu je i nesloga naroda na ovim prostorima.Ali život teče dalje....

ODGOVORITE