Мур у Београду са Вучићем

Председник Србије Александар Вучић састаће се данас са генералним директором Форин Офиса за политичка питања Ричардом Муром.

Србија 14.03.2019 | 07:09
Мур у Београду са Вучићем
Вучић ће се са Муром састати у згради Генералног секретаријата председника Републике, саопштила је Прес служба Председника.

Како је саопштено раније, Мур ће у Београду имати и одвојене разговоре са премијерком Аном Брнабић и потпредседником владе и шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем. 

Мур ће у Београд допутовати из Приштине, где је у среду разговарао са представницима приштинског тима за дијалог и премијером привремених приштинских институција Рамушем Харадинајем. 

Харадинај је на свом фејсбук профилу објавио да је са Муром разговарао о политичкој ситуацији на Косову и Западном Балкану, али не и о наметнутим сто одсто увећаним таксима на производе из Србије и БиХ. 

Копредседавајући приштинског тима за дијалог, Фатмир Љимај, изјавио је да је са Муром разговарао о наставку дијалога и укидању наметнутих такси. 

Љимај је рекао да је Мур, као и сви његови претходници из САД и Немачке, тражио да Приштина суспендује ту меру.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

правда

14.03.2019 06:12

нема ресења косовског проблема без братске русије када рујо благосови и козаци одобре и овере тадацесе знати ком опанци а ком обојци

ОДГОВОРИТЕ
Name

ботицели

14.03.2019 08:15

Имају Руси вец лосе искуство са Цеценима,тако да их заболи за Србе на Косову,а ви идаље мастајте о Руској пмоци.

Name

Ре

14.03.2019 08:26

Русија брине своје бриге и не жели да се додатно конфронтира за Западом и Америком, те зато, осим вермалне подршке Србија од Руса ништа друго не може очекивати.Уосталом, јасно је ко питања Косова на овај или онај начин ангажовале само западне земље које су веома толерантне према Албанцима.

Name

Дзоо

14.03.2019 06:13

Досадни сте висе Ву иц и Харанидај дај нас мало постеди те од њихових лази.

ОДГОВОРИТЕ