Mur u Beogradu sa Vučićem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa generalnim direktorom Forin Ofisa za politička pitanja Ričardom Murom.

  • Vijesti
  • Srbija


Vučić će se sa Murom sastati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je Pres služba Predsednika.

Kako je saopšteno ranije, Mur će u Beogradu imati i odvojene razgovore sa premijerkom Anom Brnabić i potpredsednikom vlade i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem. 

Mur će u Beograd doputovati iz Prištine, gde je u sredu razgovarao sa predstavnicima prištinskog tima za dijalog i premijerom privremenih prištinskih institucija Ramušem Haradinajem. 

Haradinaj je na svom fejsbuk profilu objavio da je sa Murom razgovarao o političkoj situaciji na Kosovu i Zapadnom Balkanu, ali ne i o nametnutim sto odsto uvećanim taksima na proizvode iz Srbije i BiH. 

Kopredsedavajući prištinskog tima za dijalog, Fatmir Ljimaj, izjavio je da je sa Murom razgovarao o nastavku dijaloga i ukidanju nametnutih taksi. 

Ljimaj je rekao da je Mur, kao i svi njegovi prethodnici iz SAD i Nemačke, tražio da Priština suspenduje tu meru.

(Tanjug)

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

pravda

14.03.2019 07:12

nema resenja kosovskog problema bez bratske rusije kada rujo blagosovi i kozaci odobre i overe tadacese znati kom opanci a kom obojci

Imaju Rusi vec lose iskustvo sa Cecenima,tako da ih zaboli za Srbe na Kosovu,a vi idalje mastajte o Ruskoj pmoci.

boticeli

14.03.2019 09:15

Rusija brine svoje brige i ne želi da se dodatno konfrontira za Zapadom i Amerikom, te zato, osim vermalne podrške Srbija od Rusa ništa drugo ne može očekivati.Uostalom, jasno je ko pitanja Kosova na ovaj ili onaj način angažovale samo zapadne zemlje koje su veoma tolerantne prema Albancima.

Re

14.03.2019 09:26

Dzoo

14.03.2019 07:13

Dosadni ste vise Vu ic i Haranidaj daj nas malo postedi te od njihovih lazi.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.