Раднички преко Војводине, до полуфинала Купа!

Фудбалери Радничког пласирали су се у полуфинале Купа Србије, пошто су у Нишу с 2:1 победили Војводину.  Хаскић бриљира и у Купу - Раднички у полуфиналу! Десета узастопна победа Радничког у свим такмичењима и приближавање утакмици за трофеј у Купу Србије. Војводина ОПЕТ без Европе.  Хаскић одвео Раднички после 13 година у полуфинале Купа.  Најбољи стрелац лиге постигао оба гола за победу Нишлија.

Фудбал 13.03.2019 | 19:20
Раднички преко Војводине, до полуфинала Купа!
Екипа Ненада Лалатовића је повела голом Нермина Хаскића у 40. минуту из једанаестерца који је скривио Арандјел Стојковић фаулом над Лазаром Рандјеловићем.

Раднички је пред око 1.500 гледалаца на стадиону Чаир повео с 2:0 поготком Хаскића у 63. минуту, да би у последњим секундама меча Огњен Дјуричин поставио коначан резултат.

Раније током среде Младост је са 2:1 победила Спартак из Суботице, док јеПартизан са 4:0 био бољи од Напретка, а Црвена звезда игра против Радника.

Није на списку Роберта Просинечког, али га је можда и то мотивисало!

Босанскохерцеговачки нападач Нермин Хаскић је са два гола против Војводине на "Чаиру" (2:1) одвео Раднички у полуфинале Купа Србије, а уједно тако продужио низ победа Нишлија на десет у свим такмичењима.

Хаскић је први стрелац Суперлиге са 17 погодака, још по два је постигао у европским квалификацијама и сада у Купу Србије, тако да је његов укупни учинак 21 гол и осам асистенција.

Арбитар Петар Пипер из Чачка показао је на "белу тачку" у 39. минуту након дуела Аранђела Стојковића и Лазара Ранђеловића, да би најстрожу казну сигурно реализовао Нермин Хаскић, који се потом у стрелце уписао и у 63. минуту, на асистенцију Лазара Ранђеловића.

Утешни гол за Војводину у четвртом минуту надокнаде дао је Огњен Ђуричин.

С обзиром на то да се финале Купа игра на "Чаиру", и да је Ненад Лалатовић више пута истицао како је остао да би донео трофеј у Ниш, јасно је колико ће бити мотивисани у полуфиналу.

Играју се два меча, а на жребу ћемо сазнати и против кога ће то бити...

Војводина је овим поразом остала без шансе да заигра Европу следеће сезоне, други пут узастопно, а не треба говорити колико ће им ово тешко пасти с обзиром на финансијске проблеме за које је, уз продају играча, готово једини спас такмичење на међународној сцени.

Без изненађења у Нишу! Фудбалери Радничког су оправдали очекивања и елиминисали Војводину у четвртфиналу Купа Србије и још корак их дели од историјског финала, које ће се играти управо на Чаиру – 2:1 (1:0).

Нишлије су се домогле полуфинала најмасовнијег такмичења први пут после 13 година. Последњи пут када је тим са Чаира био међу четири најбоља у Купу, испао је од Црвене звезде. Видећемо кога ће им жреб овог пута намерити...

Раднички је против Војводине повео голом из пенала, који је искористио најбољи стрелац Суперлиге Нермин Хаскић у 40. минуту. Средином другог полувремена, у 61. минуту, погодио је поново Хаскић на центаршут Ранђеловића и решио све дилеме око победника. Новосађани су у последњем минуту судијске надокнаде постигли почасни погодак. Ђуричин је после корнера, који је извео Милојевић, послао лопту у мрежу.

ПАРОВИ И РЕЗУЛТАТИ ЧЕТВРТФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ:

Спартак - Младост 1:2 (1:0)
Напредак - Партизан 0:4 (0:2)
Раднички - Војводина 2:1 (1:0)
Црвена звезда - Радник [УЖИВО]

Термини полуфиналних дуела су 17. априла и 15. маја, док је финале заказано за 30. мај и биће одиграно на нишком "Чаиру".

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар