Radnički preko Vojvodine, do polufinala Kupa!

Fudbaleri Radničkog plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, pošto su u Nišu s 2:1 pobedili Vojvodinu.  Haskić briljira i u Kupu - Radnički u polufinalu! Deseta uzastopna pobeda Radničkog u svim takmičenjima i približavanje utakmici za trofej u Kupu Srbije. Vojvodina OPET bez Evrope.  Haskić odveo Radnički posle 13 godina u polufinale Kupa.  Najbolji strelac lige postigao oba gola za pobedu Nišlija.

Fudbal 13.03.2019 | 19:20
Radnički preko Vojvodine, do polufinala Kupa!
Ekipa Nenada Lalatovića je povela golom Nermina Haskića u 40. minutu iz jedanaesterca koji je skrivio Arandjel Stojković faulom nad Lazarom Randjelovićem.

Radnički je pred oko 1.500 gledalaca na stadionu Čair poveo s 2:0 pogotkom Haskića u 63. minutu, da bi u poslednjim sekundama meča Ognjen Djuričin postavio konačan rezultat.

Ranije tokom srede Mladost je sa 2:1 pobedila Spartak iz Subotice, dok jePartizan sa 4:0 bio bolji od Napretka, a Crvena zvezda igra protiv Radnika.

Nije na spisku Roberta Prosinečkog, ali ga je možda i to motivisalo!

Bosanskohercegovački napadač Nermin Haskić je sa dva gola protiv Vojvodine na "Čairu" (2:1) odveo Radnički u polufinale Kupa Srbije, a ujedno tako produžio niz pobeda Nišlija na deset u svim takmičenjima.

Haskić je prvi strelac Superlige sa 17 pogodaka, još po dva je postigao u evropskim kvalifikacijama i sada u Kupu Srbije, tako da je njegov ukupni učinak 21 gol i osam asistencija.

Arbitar Petar Piper iz Čačka pokazao je na "belu tačku" u 39. minutu nakon duela Aranđela Stojkovića i Lazara Ranđelovića, da bi najstrožu kaznu sigurno realizovao Nermin Haskić, koji se potom u strelce upisao i u 63. minutu, na asistenciju Lazara Ranđelovića.

Utešni gol za Vojvodinu u četvrtom minutu nadoknade dao je Ognjen Đuričin.

S obzirom na to da se finale Kupa igra na "Čairu", i da je Nenad Lalatović više puta isticao kako je ostao da bi doneo trofej u Niš, jasno je koliko će biti motivisani u polufinalu.

Igraju se dva meča, a na žrebu ćemo saznati i protiv koga će to biti...

Vojvodina je ovim porazom ostala bez šanse da zaigra Evropu sledeće sezone, drugi put uzastopno, a ne treba govoriti koliko će im ovo teško pasti s obzirom na finansijske probleme za koje je, uz prodaju igrača, gotovo jedini spas takmičenje na međunarodnoj sceni.

Bez iznenađenja u Nišu! Fudbaleri Radničkog su opravdali očekivanja i eliminisali Vojvodinu u četvrtfinalu Kupa Srbije i još korak ih deli od istorijskog finala, koje će se igrati upravo na Čairu – 2:1 (1:0).

Nišlije su se domogle polufinala najmasovnijeg takmičenja prvi put posle 13 godina. Poslednji put kada je tim sa Čaira bio među četiri najbolja u Kupu, ispao je od Crvene zvezde. Videćemo koga će im žreb ovog puta nameriti...

Radnički je protiv Vojvodine poveo golom iz penala, koji je iskoristio najbolji strelac Superlige Nermin Haskić u 40. minutu. Sredinom drugog poluvremena, u 61. minutu, pogodio je ponovo Haskić na centaršut Ranđelovića i rešio sve dileme oko pobednika. Novosađani su u poslednjem minutu sudijske nadoknade postigli počasni pogodak. Đuričin je posle kornera, koji je izveo Milojević, poslao loptu u mrežu.

PAROVI I REZULTATI ČETVRTFINALA KUPA SRBIJE:

Spartak - Mladost 1:2 (1:0)
Napredak - Partizan 0:4 (0:2)
Radnički - Vojvodina 2:1 (1:0)
Crvena zvezda - Radnik [UŽIVO]

Termini polufinalnih duela su 17. aprila i 15. maja, dok je finale zakazano za 30. maj i biće odigrano na niškom "Čairu".

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar