Кад је тениски свијет упознао Миомира Кецмановића...

. . . трећег најбољег тинејџера на АТП туру! Велике су шансе да наша млада тениска нада заигра у четвртфиналу Индијан Велса!

Тенис 13.03.2019 | 18:50
Кад је тениски свијет упознао Миомира Кецмановића...
Није ни био планиран да заигра у главном делу жреба првог Мастерса у сезони. Американац Маркос Џироње Миомира Кецмановића савладао у последњем колу квалификација, али се потом Кевин Андерсоннеочекивано повукао са турнира што је аутоматски дало шансу нашем тенисеру да прескочи прво коло и од друге степенице крене ка завршници Индијан Велса.

Није је прокоцкао. Кренуо је победом над Мартерером, а потом је у српском окршају савладао ЛаслаЂереа којег је очигледно сустигао умор након напорне турнеје по Бразилу. Није Кецмановић могао да верује шта га је снашло, зна и он да је све ово плод луде среће. Мада не само тога...

“Стварно није нормално да лаки лузер има шансу да се избори за пласман у четвртфинале мастерс турнира“, изјавио је Миомир након победе над Ђереом.

Мало ко зна, али Миомир Кецмановић је тренутно трећи најбољи тинејџер на АТП туру. Испред њега су само још 19-годишњи Денис Шаповалов и годину млађи Феликс Оже-Алијасим. Наш тенисер је у млађим категоријама два пута освајао престижни Оранж Боул, а уз то је једном годину завршио на првом месту. Између осталог и због тога заслужио је повелики текст у данашњем издању француског Екипа.

У разговору за тај лист директор турнира у Лиону Лионел Ру присећа се како је међу првима на интернационалној сцени учио Миомиров таленат и позвао да буде учесник тог челинџера још прошлог лета, када већина љубитеља тениса ван Србије није ни чула за Кецмановића.

“Наш турнир покушава да привуче играче који ће једнога дана постати велике тениске звезде. Сматрам да је Кецмановић један од њих и знао сам да добро игра на шљаци, па сам због тога позвао његовом тренеру.“

Полуфинале тог челенџера прошле године је донело окршај између Оже-Алијасима и Кецмановића. За Канађанина се код нас прочуло недавно, пошто га је наш Ласло Ђере два пута у две недеље савладао у Рију и у Сао Паолу. У Лиону на лето 2018. Феликс савладао Кецмановића, али је Ру ипак приметио нешто што други још нису...

“Тада сам схватио колико је јак физички и да ће моћи да настави овако и у сениорској каријери. Имате играче који одлично играју као јуниори и онда само нестану када треба да се деси тај прелаз. Кецмановићева игра је сјајна када игра на високом нивоу и готово да је немогуће пронаћи неку слабу тачку. Невероватан је узимајући у обзир колико је млад“, додао је Ру.

Требало је истина Кецмановићу мало више времена да се пробије до врха у односу на Оже-Алијасима иШаповалова, али можда је коначно дошао тај тренутак? Победом над Нишиоком би ушао међу 100 најбољих играча на АТП листи, што би био невероватан успех за тако младог тенисера.

Изгледа је да је дала резултате одлука да Кецмановић ове зиме почне да тренира са Домиником Тимом иЕрнестсом Гулбисом.

“Тренинзи су били знатно напорнији него раније. Увек сам се добро припремао и покушавао да све квалитетно одрадим између две сезоне, али никада то нисам радио на овако високом нивоу. Мислим да су ми ти тренинзи само показали колико сам спреман да идем далеко у каријери и шта треба да урадим да бих стигао до самог врха“, преноси Екип Кецмановићеве речи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар