Kad je teniski svijet upoznao Miomira Kecmanovića...

. . . trećeg najboljeg tinejdžera na ATP turu! Velike su šanse da naša mlada teniska nada zaigra u četvrtfinalu Indijan Velsa!

Tenis 13.03.2019 | 18:50
Kad je teniski svijet upoznao Miomira Kecmanovića...
Nije ni bio planiran da zaigra u glavnom delu žreba prvog Mastersa u sezoni. Amerikanac Markos Džironje Miomira Kecmanovića savladao u poslednjem kolu kvalifikacija, ali se potom Kevin Andersonneočekivano povukao sa turnira što je automatski dalo šansu našem teniseru da preskoči prvo kolo i od druge stepenice krene ka završnici Indijan Velsa.

Nije je prokockao. Krenuo je pobedom nad Martererom, a potom je u srpskom okršaju savladao LaslaĐerea kojeg je očigledno sustigao umor nakon naporne turneje po Brazilu. Nije Kecmanović mogao da veruje šta ga je snašlo, zna i on da je sve ovo plod lude sreće. Mada ne samo toga...

“Stvarno nije normalno da laki luzer ima šansu da se izbori za plasman u četvrtfinale masters turnira“, izjavio je Miomir nakon pobede nad Đereom.

Malo ko zna, ali Miomir Kecmanović je trenutno treći najbolji tinejdžer na ATP turu. Ispred njega su samo još 19-godišnji Denis Šapovalov i godinu mlađi Feliks Ože-Alijasim. Naš teniser je u mlađim kategorijama dva puta osvajao prestižni Oranž Boul, a uz to je jednom godinu završio na prvom mestu. Između ostalog i zbog toga zaslužio je poveliki tekst u današnjem izdanju francuskog Ekipa.

U razgovoru za taj list direktor turnira u Lionu Lionel Ru priseća se kako je među prvima na internacionalnoj sceni učio Miomirov talenat i pozvao da bude učesnik tog čelindžera još prošlog leta, kada većina ljubitelja tenisa van Srbije nije ni čula za Kecmanovića.

“Naš turnir pokušava da privuče igrače koji će jednoga dana postati velike teniske zvezde. Smatram da je Kecmanović jedan od njih i znao sam da dobro igra na šljaci, pa sam zbog toga pozvao njegovom treneru.“

Polufinale tog čelendžera prošle godine je donelo okršaj između Ože-Alijasima i Kecmanovića. Za Kanađanina se kod nas pročulo nedavno, pošto ga je naš Laslo Đere dva puta u dve nedelje savladao u Riju i u Sao Paolu. U Lionu na leto 2018. Feliks savladao Kecmanovića, ali je Ru ipak primetio nešto što drugi još nisu...

“Tada sam shvatio koliko je jak fizički i da će moći da nastavi ovako i u seniorskoj karijeri. Imate igrače koji odlično igraju kao juniori i onda samo nestanu kada treba da se desi taj prelaz. Kecmanovićeva igra je sjajna kada igra na visokom nivou i gotovo da je nemoguće pronaći neku slabu tačku. Neverovatan je uzimajući u obzir koliko je mlad“, dodao je Ru.

Trebalo je istina Kecmanoviću malo više vremena da se probije do vrha u odnosu na Ože-Alijasima iŠapovalova, ali možda je konačno došao taj trenutak? Pobedom nad Nišiokom bi ušao među 100 najboljih igrača na ATP listi, što bi bio neverovatan uspeh za tako mladog tenisera.

Izgleda je da je dala rezultate odluka da Kecmanović ove zime počne da trenira sa Dominikom Timom iErnestsom Gulbisom.

“Treninzi su bili znatno naporniji nego ranije. Uvek sam se dobro pripremao i pokušavao da sve kvalitetno odradim između dve sezone, ali nikada to nisam radio na ovako visokom nivou. Mislim da su mi ti treninzi samo pokazali koliko sam spreman da idem daleko u karijeri i šta treba da uradim da bih stigao do samog vrha“, prenosi Ekip Kecmanovićeve reči.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar