Бруно Соареш је уз Новака!

Сваки члан АТП Савета има своју улогу.  Бразилски тенисер Бруно Соареш, члан АТП Савета играча, изјавио је да не треба кривити Новака Ђоковића за смену првог човека АТП, Криса Кермода.

Тенис 14.03.2019 | 21:30
Бруно Соареш је уз Новака!
Савет који броји укупно 12 играча и којим председава Ђоковић, гласао је једногласно за смену Кермода, што се није допало Рафаелу Надалу и Роџеру Федереру.

Они су индиректно замерили члановима Савета и Новаку Ђоковићу да наводно нису чули сва мишљења у вези тога да ли дати подршку Кермоду или не, међутим, Соареш, који игра у дублу са Џејмијем Маријем је другачијег става.

"Сваки члан Савета има своју улогу. Јако је тешко разговарати са сваким играчем понаособ. Ако неко има било какве сумње, на њему је да потражи свог представника у Савету, постави питања или да одређене сугестије. Ми једноставно не можемо наћи свакога. Џејми и ја представљамо играче од првог до стотог места у конкуренцији дублова. Замислите шта треба да контактирате стотину играча. Много тога смо радили мејлом, али много тога је на онима који су заинтересовани да нас потраже и кажу шта имају", рекао је Соареш за "Глобоеспорте".

Федерер и Надал су сматрали да је Кермод добро радио свој посао и да није било разлога да му се изгласа неповерење. Њих двојица су се протеклих дана састали како би разговарали о свему.

С друге стране, Новак Ђоковић није желео да додатно објашњава одлуку Савета позивајући се на "поверљиве договоре".

"Није баш да је поверљивост обавезна, али ми пре свега радимо тимски. Није у реду рећи тај и тај је гласао тако, а онај други онако и тако искомпликовати ситуацију. Јеко је тешко донети одлуку једногласно. Није реч само о поверљивости, већ о групном деловању, у јединственом наступу за добробит спорта", закључио је Соареш.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар