Bruno Soareš je uz Novaka!

Svaki član ATP Saveta ima svoju ulogu.  Brazilski teniser Bruno Soareš, član ATP Saveta igrača, izjavio je da ne treba kriviti Novaka Đokovića za smenu prvog čoveka ATP, Krisa Kermoda.

Tenis 14.03.2019 | 21:30
Bruno Soareš je uz Novaka!
Savet koji broji ukupno 12 igrača i kojim predsedava Đoković, glasao je jednoglasno za smenu Kermoda, što se nije dopalo Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru.

Oni su indirektno zamerili članovima Saveta i Novaku Đokoviću da navodno nisu čuli sva mišljenja u vezi toga da li dati podršku Kermodu ili ne, međutim, Soareš, koji igra u dublu sa Džejmijem Marijem je drugačijeg stava.

"Svaki član Saveta ima svoju ulogu. Jako je teško razgovarati sa svakim igračem ponaosob. Ako neko ima bilo kakve sumnje, na njemu je da potraži svog predstavnika u Savetu, postavi pitanja ili da određene sugestije. Mi jednostavno ne možemo naći svakoga. Džejmi i ja predstavljamo igrače od prvog do stotog mesta u konkurenciji dublova. Zamislite šta treba da kontaktirate stotinu igrača. Mnogo toga smo radili mejlom, ali mnogo toga je na onima koji su zainteresovani da nas potraže i kažu šta imaju", rekao je Soareš za "Globoesporte".

Federer i Nadal su smatrali da je Kermod dobro radio svoj posao i da nije bilo razloga da mu se izglasa nepoverenje. Njih dvojica su se proteklih dana sastali kako bi razgovarali o svemu.

S druge strane, Novak Đoković nije želeo da dodatno objašnjava odluku Saveta pozivajući se na "poverljive dogovore".

"Nije baš da je poverljivost obavezna, ali mi pre svega radimo timski. Nije u redu reći taj i taj je glasao tako, a onaj drugi onako i tako iskomplikovati situaciju. Jeko je teško doneti odluku jednoglasno. Nije reč samo o poverljivosti, već o grupnom delovanju, u jedinstvenom nastupu za dobrobit sporta", zaključio je Soareš.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar