ИВ: Миомиру српски окршај против Ђереа!

Кецмановић надиграо Ђереа за осмину финала Индијан Велса! У дуелу српских тенисера у трећем колу Мастерса у Индијан Велсу Миомир Кецмановић је победио Ласла Ђереа са 2-0 у сетовима.  Монфис чека да заврши Ђоковић, Јапанац на Кецмановића! Француски тенис Гаел Монфис чека у осмини финала Индијан Велса бољег из дуела између Новака Ђоковића и Филипа Колшрајбера.

Тенис 12.03.2019 | 09:45
ИВ: Миомиру српски окршај против Ђереа!
Српски дерби у Индијан Велсу: Миомир изненадио! На Ласла утицали и здравствени проблеми...

Фаворит ипак није победио у дуелу наших тенисера у Калифорнији.

Млади српски тенисер Миомир Кецмановић савладао је у српском дербију у Индијан Велсу Ласла Ђереа резултатом 6:2, 7:6 (7:3) и пласирао се у осмину финала првог Мастерса у сезони.

Ђереу, 32. играчу на АТП листи, даване су очекивано веће шансе за тријумф и због форме и због тренутног пласмана, али је Кецмановић, 130. на свету, био бољи ривал током већег дела меча.

Додуше, на исход је сигурно утицало и то да се Ђере није осећао најбоље, па је неколико пута узимао медицински тајм-аут.

Кецмановић, који је као "лаки лузер" упао у главни жреб турнира након одустајања Кевина Андерсона, у следећем колу (осмини финала) играће против Јапанца Јошихита Нишиоке, а тријумф у том мечу вероватно ће га одвести у меч против Милоша Раонића.

Пласманом у 4. коло, Кецмановић је остварио најбољи резултат у каријери на турнирима "Мастерс 1.000" серије. А, вреди подсетити да је у главни жреб ушао као "лаки лузер"; јер је имао среће да је један од носилаца одустао...

Нишиока, његов наредни противник, тренутно је 74. тенисер на свету.

Кецмановић је славио против Ђереа после једног часа и 40 минута игре са 6:2, 7:6(3).

Талентовани 19-годишњи Србин, тренутно 130. тенисер планете, пласирао се у осмину финала, у којој ће за ривала имати Јапанца Јошихиту Нишиоку.

Кецмановић је боље ушао у меч и кренуо јако од самог старта. Изгледало је као да је све у реду са Ђереом у првом гему у сету, али се није тако испоставило у наставку. 

Кецмановић је у трећем гему меча дошао до брејка и експресно га потврдио. Наставио је да игра добро, да притиска сервис ривала, а Ђере је ишао из грешке у грешку. 

Током сета се видело да Ђере има неки проблем, а то је потврђивала и његова игра. Кецмановић је поставио добру тактику, чекао грешке Ђереа којих је било много, а затим дошао до првог сета после само 33 минута тениса. 

У другом сету играло се као на шљаци, са пуно брејкова. Први је направио Кецмановић, али је Ђере одмах затим узвратио истом мером. 

Ђере је поново изгубио сервис, а онда и затражио медицински тајм-аут јер се није добро осећао. Доктор је изашао на терен и помогао Ласлу, који се видно боље осећао на терену после паузе.

Ласло је вратио брејк, повео са 3:2, што му је било прво вођство од почетка првог сета, и заиграо много боље. Ипак, Кецмановић се није предавао. 

Прва драматична ситуација у другом сету виђена је када је на 5:4 Ђере имао сет лопту приликом сервиса ривала. Ипак, Миомир је остао смирен и успео да "извуче" један веома напоран поен, а затим и добрим сервисима дође до гема. 

Кецмановић је могао да направи брејк у наредном гему, имао је прилику, али није био довољно сконцентрисан у том поену и Ђере је повео са 6:5, па се недуго затим отишло у тај-брејк. 

Млађи Србин је повео са 3:0, после два добра сервиса и једне грешке Ђереа. Кецмановић је наставио да игра одлични и после једног поена за Ђереа одиграо два нестварно добра дефанзивна поена, па повео са 5:1. 

До краја сета, то јест меча, Кецмановић је држао веома висок ниво игре и успео да спречи Ђереа да дође до преокрета, па се пласирао у своју прву осмину финала Мастерса у каријери. 

Монфис чека да заврши Ђоковић, Јапанац на Кецмановића! Француски тенис Гаел Монфис чека у осмини финала Индијан Велса бољег из дуела између Новака Ђоковића и Филипа Колшрајбера.

Монфис је био силовит у дуелу са Шпанцем Албертом Рамос-Вињоласом 6:0, 6:3 у трећем колу првог Мастерса сезоне.

Убедљиво је до осмине финала турнира у Калифорнији стигао и Аустријанац Доминик Тим победом над Жилом Симоном 6:3, 6:1.

Даље је прошао и Јошито Нишиока из Јапана, после преокрета против младог Канађанина Феликса Оже-Алијасима са 6:7, 6:4, 7:6. 

Нишиока ће у осмини финала играти против 19-годишњег Србина Миомира Кецмановића. 

Резултати:

Гирон – Раонић 6:4, 4:6, 4:6
Карловић – Гунесваран 6:3, 7:6
Зверев – Штруф 3:6, 1:6
Ђере – Кецмановић 2:6, 6:7
Монфис – Рамос 6:0, 6:3
Симон – Тим 3:6, 1:6
Оже-Алијасим – Нишиока 7:6, 4:6, 6:7
Ђоковић – Колшрајбер 1:0 - прекид због кише

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар