IV: Miomiru srpski okršaj protiv Đerea!

Kecmanović nadigrao Đerea za osminu finala Indijan Velsa! U duelu srpskih tenisera u trećem kolu Mastersa u Indijan Velsu Miomir Kecmanović je pobedio Lasla Đerea sa 2-0 u setovima.  Monfis čeka da završi Đoković, Japanac na Kecmanovića! Francuski tenis Gael Monfis čeka u osmini finala Indijan Velsa boljeg iz duela između Novaka Đokovića i Filipa Kolšrajbera.

Tenis 12.03.2019 | 09:45
IV: Miomiru srpski okršaj protiv Đerea!
Srpski derbi u Indijan Velsu: Miomir iznenadio! Na Lasla uticali i zdravstveni problemi...

Favorit ipak nije pobedio u duelu naših tenisera u Kaliforniji.

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović savladao je u srpskom derbiju u Indijan Velsu Lasla Đerea rezultatom 6:2, 7:6 (7:3) i plasirao se u osminu finala prvog Mastersa u sezoni.

Đereu, 32. igraču na ATP listi, davane su očekivano veće šanse za trijumf i zbog forme i zbog trenutnog plasmana, ali je Kecmanović, 130. na svetu, bio bolji rival tokom većeg dela meča.

Doduše, na ishod je sigurno uticalo i to da se Đere nije osećao najbolje, pa je nekoliko puta uzimao medicinski tajm-aut.

Kecmanović, koji je kao "laki luzer" upao u glavni žreb turnira nakon odustajanja Kevina Andersona, u sledećem kolu (osmini finala) igraće protiv Japanca Jošihita Nišioke, a trijumf u tom meču verovatno će ga odvesti u meč protiv Miloša Raonića.

Plasmanom u 4. kolo, Kecmanović je ostvario najbolji rezultat u karijeri na turnirima "Masters 1.000" serije. A, vredi podsetiti da je u glavni žreb ušao kao "laki luzer"; jer je imao sreće da je jedan od nosilaca odustao...

Nišioka, njegov naredni protivnik, trenutno je 74. teniser na svetu.

Kecmanović je slavio protiv Đerea posle jednog časa i 40 minuta igre sa 6:2, 7:6(3).

Talentovani 19-godišnji Srbin, trenutno 130. teniser planete, plasirao se u osminu finala, u kojoj će za rivala imati Japanca Jošihitu Nišioku.

Kecmanović je bolje ušao u meč i krenuo jako od samog starta. Izgledalo je kao da je sve u redu sa Đereom u prvom gemu u setu, ali se nije tako ispostavilo u nastavku. 

Kecmanović je u trećem gemu meča došao do brejka i ekspresno ga potvrdio. Nastavio je da igra dobro, da pritiska servis rivala, a Đere je išao iz greške u grešku. 

Tokom seta se videlo da Đere ima neki problem, a to je potvrđivala i njegova igra. Kecmanović je postavio dobru taktiku, čekao greške Đerea kojih je bilo mnogo, a zatim došao do prvog seta posle samo 33 minuta tenisa. 

U drugom setu igralo se kao na šljaci, sa puno brejkova. Prvi je napravio Kecmanović, ali je Đere odmah zatim uzvratio istom merom. 

Đere je ponovo izgubio servis, a onda i zatražio medicinski tajm-aut jer se nije dobro osećao. Doktor je izašao na teren i pomogao Laslu, koji se vidno bolje osećao na terenu posle pauze.

Laslo je vratio brejk, poveo sa 3:2, što mu je bilo prvo vođstvo od početka prvog seta, i zaigrao mnogo bolje. Ipak, Kecmanović se nije predavao. 

Prva dramatična situacija u drugom setu viđena je kada je na 5:4 Đere imao set loptu prilikom servisa rivala. Ipak, Miomir je ostao smiren i uspeo da "izvuče" jedan veoma naporan poen, a zatim i dobrim servisima dođe do gema. 

Kecmanović je mogao da napravi brejk u narednom gemu, imao je priliku, ali nije bio dovoljno skoncentrisan u tom poenu i Đere je poveo sa 6:5, pa se nedugo zatim otišlo u taj-brejk. 

Mlađi Srbin je poveo sa 3:0, posle dva dobra servisa i jedne greške Đerea. Kecmanović je nastavio da igra odlični i posle jednog poena za Đerea odigrao dva nestvarno dobra defanzivna poena, pa poveo sa 5:1. 

Do kraja seta, to jest meča, Kecmanović je držao veoma visok nivo igre i uspeo da spreči Đerea da dođe do preokreta, pa se plasirao u svoju prvu osminu finala Mastersa u karijeri. 

Monfis čeka da završi Đoković, Japanac na Kecmanovića! Francuski tenis Gael Monfis čeka u osmini finala Indijan Velsa boljeg iz duela između Novaka Đokovića i Filipa Kolšrajbera.

Monfis je bio silovit u duelu sa Špancem Albertom Ramos-Vinjolasom 6:0, 6:3 u trećem kolu prvog Mastersa sezone.

Ubedljivo je do osmine finala turnira u Kaliforniji stigao i Austrijanac Dominik Tim pobedom nad Žilom Simonom 6:3, 6:1.

Dalje je prošao i Jošito Nišioka iz Japana, posle preokreta protiv mladog Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 6:7, 6:4, 7:6. 

Nišioka će u osmini finala igrati protiv 19-godišnjeg Srbina Miomira Kecmanovića. 

Rezultati:

Giron – Raonić 6:4, 4:6, 4:6
Karlović – Gunesvaran 6:3, 7:6
Zverev – Štruf 3:6, 1:6
Đere – Kecmanović 2:6, 6:7
Monfis – Ramos 6:0, 6:3
Simon – Tim 3:6, 1:6
Ože-Alijasim – Nišioka 7:6, 4:6, 6:7
Đoković – Kolšrajber 1:0 - prekid zbog kiše

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar