УИО: Ако не купе, градиће зграду

Управа за индиректно опорезивање (УИО) БиХ ће и ове године објавити оглас за куповину зграде у Бањалуци, а ако им ни четврти, након три пропала покушаја, не уроди плодом, не искључују могућност да сами себи граде објекат.

Босна и Херцеговина 12.03.2019 | 07:34
УИО: Ако не купе, градиће зграду
Наиме, УИО је до сада већ три пута расписивао јавни оглас за куповину зграде за смјештај сједишта УИО и Регионалног центра Бањалука, али им се на огласе нико није пријављивао. УИО ће стога, како поручују, и ове године објавити оглас за куповину зграде у Бањалуци, јер средства у буџету имају, а ако ни то не буде дало резултате, тражиће резервно рјешење.

"Уколико и у наредном периоду не буде могуће да се ријеши овај проблем и купи задовољавајући објекат, свакако је једна од опција да УИО о свему информише Управни одбор УИО, те да тражи сагласност да се евентуално измијени одлука Савјета министара БиХ на начин да се иде у куповину земљишта и да сами градимо нови објекат", рекао је за "Независне" Ратко Ковачевић, начелник Одјељења за комуникације и међународну сарадњу УИО БиХ.

У овом тренутку службеници УИО у Бањалуци смјештени су на пет локација, а та дислоцираност, како наводе, веома отежава комуникацију и ствара знатне трошкове, будући да се одређени простори и изнајмљују од трећих лица.

"Куповином једног објекта у Бањалуци, а ради се о објекту који би морао имати око 10.000 метара квадратних пословног простора, сви би службеници УИО били смјештени у истом објекту. Лакша би била комуникација и сарадња, а знатно би се смањили и трошкови", наглашава Ковачевић.

Подсјетимо, УИО је у ранијим годинама ријешио смјештај службеника у новим објектима у Сарајеву, Мостару и Тузли. Према одлуци Савјета министара, УИО има на располагању 35 милиона КМ за куповину објекта у Бањалуци, који ће реално бити и највећи, јер се у тај објекат морају смјестити централна канцеларија УИО и Регионални центар Бањалука.

УИО је у потрази за самосталном пословном грађевином у граду на Врбасу, на удаљености не већој од три километра од садашњег сједишта, које се налази у Улици бана Лазаревића. Право да се пријаве, током ранијих јавних огласа, имали су сви власници некретнине без терета, с тим што су морали да испуне и неке услове, али и доставе доказе прописане тендерском документацијом. Рок за понуде у трећем покушају да купе зграду истекао је 12. априла прошле године у подне, али до тог момента није стигла ниједна пријава.

Подсјећамо, 2014. године Управа је расписивала јавни оглас за куповину пословног објекта у Бањалуци, који је поништен, јер није достављена ниједна прихватљива понуда. Ниједна прихватљива понуда није достављена ни када је Управа 2017. расписивала поновни јавни оглас за куповину пословног објекта у Бањалуци, па је и он поништен.

(Независне)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Педјони

12.03.2019 07:06

Радишићу ... шта чекаш... у акцију...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милее

12.03.2019 08:35

У Радишићеву зграду, која се интензивно гради селе се, а зоља се потрудила да дисквалификује небодер на Источном транзиту.

Name

Референт

12.03.2019 08:40

Тузилство вец прати да ли це се купити зграда од Радисица,односно Игора Додика

Name

Предузетник

12.03.2019 10:28

Јест радисиц има нос за бизнис. Направи зграду у право вријеме, бас кад треба телекому и лутрији. Сад прави другу зграду бас кад треба уио. И не био успјесан кад је такав визионар. Свака му цаст, не завидите му Срби сто је тако способан. А тек какоње згодан, казу зене медју наоцитијим у БЛ. И он сам поцео вјеровати у све ово

Name

Новинар

12.03.2019 07:34

КОГА ВИ ФОЛИРАТЕ КАДА СВИ ЗНАЈУ ДА КУПУЈЕТЕ ЗГРАДУ КОД МИЛЕ РАДИСИЦА ПОРЕД ТЕЛЕКОМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

гуз

12.03.2019 07:51

Тако је то када дрзава зиви од пореза,царине,такси и дознака из иностранства.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

12.03.2019 09:11

Само бјежати одавде, ово је зло , зато се и одгађа док Радишић недоврши објекат а неби се неко могао казнити због тога што паре постоје а плаћа се закуп на пет мјеста ето како се штеде државне паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чекајући ОЛАФ-а

12.03.2019 09:28

Кад ће и овдје да се почне санкционисати злоупотреба власти и овласти..?? И остале силне злоупотребе, корупција, присвајања државне, ентитетске, јавне имовине. пљачка невиђена. Шта је са ОЛАФ-ом..?? Споро долази, оглода банда све живо, све што се очима види и не види.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

12.03.2019 17:57

Кум није дугме.Миле је договорио са Човицем.Миле Радисиц има везе са тим објектом колико имају свиостали Бањалуцани.Удри Милокраде муски.

ОДГОВОРИТЕ