БиХ: Изазови мигрантске кризе

Министар безбједности БиХ Драган Мектић и амбасадор Швајцарске у БиХ Андреа Раубер Саxер разговарали су данас у Сарајеву о сарадњи у области миграција, безбједносним изазовима и размјени информација између полицијских агенција.

Босна и Херцеговина 11.03.2019 | 15:47
БиХ: Изазови мигрантске кризе
Министар Мектић је истакао да ће због непостојања заједничког рјешења на нивоу ЕУ, али и слабе сарадње између земаља региона, у овој години вјероватно доћи до повећања броја миграната који желе отићи у Западну Европу.

Током састанка је разговарано о кориштењу механизма добровољног повратка миграната, гдје је претходних година постојала изузетно добра и ефикасна сарадња између БиХ и Швајцарске.

Наглашено је да је потребно већу пажњу посветити и безбједносним аспектима мигрантске кризе те је подржано успостављање директне размјене података између надлежних безбједносних агенција двије земље.

Министар Мектић и амбасадор Саxер су разговарали и о безбједносним изазовима при повратку лица која су се борила као припадници терористичких организација у Сирији и Ираку.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кратко памцење

12.03.2019 22:12

Мектицу, па зар до сада ниси безброј пут рекао да "нема избјеглицке кризе", да избјеглице само "пролазе кроз БиХ". Нисмо заборавили кад си рекао новинарома "вама је пуна глава избјеглица".

ОДГОВОРИТЕ