BiH: Izazovi migrantske krize

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić i ambasador Švajcarske u BiH Andrea Rauber Saxer razgovarali su danas u Sarajevu o saradnji u oblasti migracija, bezbjednosnim izazovima i razmjeni informacija između policijskih agencija.

Bosna i Hercegovina 11.03.2019 | 15:47
BiH: Izazovi migrantske krize
Ministar Mektić je istakao da će zbog nepostojanja zajedničkog rješenja na nivou EU, ali i slabe saradnje između zemalja regiona, u ovoj godini vjerovatno doći do povećanja broja migranata koji žele otići u Zapadnu Evropu.

Tokom sastanka je razgovarano o korištenju mehanizma dobrovoljnog povratka migranata, gdje je prethodnih godina postojala izuzetno dobra i efikasna saradnja između BiH i Švajcarske.

Naglašeno je da je potrebno veću pažnju posvetiti i bezbjednosnim aspektima migrantske krize te je podržano uspostavljanje direktne razmjene podataka između nadležnih bezbjednosnih agencija dvije zemlje.

Ministar Mektić i ambasador Saxer su razgovarali i o bezbjednosnim izazovima pri povratku lica koja su se borila kao pripadnici terorističkih organizacija u Siriji i Iraku.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kratko pamcenje

12.03.2019 22:12

Mekticu, pa zar do sada nisi bezbroj put rekao da "nema izbjeglicke krize", da izbjeglice samo "prolaze kroz BiH". Nismo zaboravili kad si rekao novinaroma "vama je puna glava izbjeglica".

ODGOVORITE