Пријава против службеника МУП РС

Након што су полицијски службеници Полицијске управе Бањалука поднијели кривичне пријаве за „неовлаштено прислушкивање и тонско снимање“ против народог посланика Драшка Станивуковића и његовог сарадника, Иван Бегић одговорио је кривичном пријавом против инспектора Милоша Бандића. Од МУП-а РС очекују да Бандић буде адекватно санкционицан.

Република Српска 11.03.2019 | 14:47
Пријава против службеника МУП РС
Сарадник Драшка Станивуковића, Иван Бегић, у пратњи адвоката, Окружном јавном тужилаштву поднио је кривичну пријаву против полицијског инспектора Милоша Бандића. На овај корак се, како наводи, одлучио због пријетњи смрћу које су му упућене 13. фебруара када је био на саслушању у Полицијској управи Бањалука, а након чега је и објавио спорни аудио снимак.

„Желим да поручим да се овдје не ради о Ивану Бегићу. Овдје је Иван ваш син, комшија, унук, суграђанин који је врло лако да није било овог снимка могао постати Давид, Арбутина, Вукелић или неко трећи“, истиче Бегић.

“Јавност је чула оно што је рекао Милош Бандић на снимку и јасно је да се ту ради о озбиљним пријетњама. Чак четири пута каже да ће га лишити слободе, да је од државе добио палицу и пиштољ. Мислим да је и превише речено“, наводи адвокат Смиљана Моравац Бабић.

Драшко Станивуковић упозорио је да у МУП-у РС има још Бандића, те навео да се припрема још један, како каже, монтирани процес против њега и његовог сарадника.

"Од других инспектора који су били у просторији током саслушања тражили су да својим потписом потврде да су Бандић и Бегић били сами, како би се испоставило да је снимак направио Бегић, а не неко из њихове службе", истиче Станивуковић. Додаје да је поражавајућа чињеница и та што ће Бандић због пријетњи бити само награђен, а не кажњен.

„Имам информацију да њему тапшу по рамену и да се хвали да има заштиту са врха МУП-а, како ће он за ово бити награђен и како му нико ништа не може. Та дисциплинска ће ићи у јавност, а у суштини то није никаква дисциплинска него награда. Ми то врло добро знамо и мене до те мјере љути та бахатост и тај безобразлук, јер он њима чини услугу“, наглашава Станивуковић.

Станивуковић и његови сарадници поручили су да имају и видео запис који ће објавити уколико МУП РС не буде адекватно реаговао и уколико начелник Одјељења за имовинске деликте, преваре и фалсификате не буде сакционисан онако како је и заслужио.

(БН ТВ)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Сандокан

11.03.2019 13:54

БРАВО МОМЦИ. СВАНУЦЕ И НАС ДАН ,КАД ЦЕ ОТПОЦЕТИ СА ПРАВДОМ. УБИЦЕ ГДЈЕ ЦЕ ТЕ СЕ ОНДА САКРИТИ?! ПРАВДА ЗА ДАВИДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.03.2019 15:07

Свануће или нестајемо заувијек.

Name

грга

11.03.2019 14:14

Храбри момци немам ријечи осим ријечи хвале. Кад одлучиш да се ухвтиш у коштац са системом тада треба срце као у слона. Изгледа да га имају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Снага

11.03.2019 14:56

Истјерајте момци на цистац. Доста нам је фраза и лази нека институције раде свој посао.

Name

Кале

11.03.2019 15:02

Браво момци само напријед,нисте сами,до краја у борби против овог зла!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака част

11.03.2019 15:12

Подршка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сељо из Крњеуше

11.03.2019 15:22

Истјерати провинцијалце из муп-а под хитно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зато смо гдје јесмо, у септичкој!

11.03.2019 15:42

Само напријед храбри, поштени људи којих имамо тако мало!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан Радман

11.03.2019 16:22

Срамота је да породица треба да се пласи за своју децу да би их институције неби убиле, кривно оптузиле, невине у затвор стрпале. Застрасусју нас на нацине које нас најивисе подгадјају, да на узимају децу, насу будуцност, насу дусу. Нетреба да се бојимо него да се боримо на достојан нацин против институциони лопова и криминалаца јер народ нема куда да иде, нема хљеба да једе, нема сигурности од закона. Март 18, 2019 на ТРГ Крајине за насу дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БС

11.03.2019 17:26

Свака цаст омладинци. Наклон до пода. Ви сте свјетло на крају тунела сто би се рекло. Једина нада за омладину ове земље..

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Роки

12.03.2019 07:27

Велики мислиоц је рекао: Најгора власт је смјешна власт. Ова власт у мени готово увјек буди хумор као и црни хумор.

ОДГОВОРИТЕ