Prijava protiv službenika MUP RS

Nakon što su policijski službenici Policijske uprave Banjaluka podnijeli krivične prijave za „neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje“ protiv narodog poslanika Draška Stanivukovića i njegovog saradnika, Ivan Begić odgovorio je krivičnom prijavom protiv inspektora Miloša Bandića. Od MUP-a RS očekuju da Bandić bude adekvatno sankcionican.

Republika Srpska 11.03.2019 | 14:47
Prijava protiv službenika MUP RS
Saradnik Draška Stanivukovića, Ivan Begić, u pratnji advokata, Okružnom javnom tužilaštvu podnio je krivičnu prijavu protiv policijskog inspektora Miloša Bandića. Na ovaj korak se, kako navodi, odlučio zbog prijetnji smrću koje su mu upućene 13. februara kada je bio na saslušanju u Policijskoj upravi Banjaluka, a nakon čega je i objavio sporni audio snimak.

„Želim da poručim da se ovdje ne radi o Ivanu Begiću. Ovdje je Ivan vaš sin, komšija, unuk, sugrađanin koji je vrlo lako da nije bilo ovog snimka mogao postati David, Arbutina, Vukelić ili neko treći“, ističe Begić.

“Javnost je čula ono što je rekao Miloš Bandić na snimku i jasno je da se tu radi o ozbiljnim prijetnjama. Čak četiri puta kaže da će ga lišiti slobode, da je od države dobio palicu i pištolj. Mislim da je i previše rečeno“, navodi advokat Smiljana Moravac Babić.

Draško Stanivuković upozorio je da u MUP-u RS ima još Bandića, te naveo da se priprema još jedan, kako kaže, montirani proces protiv njega i njegovog saradnika.

"Od drugih inspektora koji su bili u prostoriji tokom saslušanja tražili su da svojim potpisom potvrde da su Bandić i Begić bili sami, kako bi se ispostavilo da je snimak napravio Begić, a ne neko iz njihove službe", ističe Stanivuković. Dodaje da je poražavajuća činjenica i ta što će Bandić zbog prijetnji biti samo nagrađen, a ne kažnjen.

„Imam informaciju da njemu tapšu po ramenu i da se hvali da ima zaštitu sa vrha MUP-a, kako će on za ovo biti nagrađen i kako mu niko ništa ne može. Ta disciplinska će ići u javnost, a u suštini to nije nikakva disciplinska nego nagrada. Mi to vrlo dobro znamo i mene do te mjere ljuti ta bahatost i taj bezobrazluk, jer on njima čini uslugu“, naglašava Stanivuković.

Stanivuković i njegovi saradnici poručili su da imaju i video zapis koji će objaviti ukoliko MUP RS ne bude adekvatno reagovao i ukoliko načelnik Odjeljenja za imovinske delikte, prevare i falsifikate ne bude sakcionisan onako kako je i zaslužio.

(BN TV)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Sandokan

11.03.2019 13:54

BRAVO MOMCI. SVANUCE I NAS DAN ,KAD CE OTPOCETI SA PRAVDOM. UBICE GDJE CE TE SE ONDA SAKRITI?! PRAVDA ZA DAVIDA

ODGOVORITE
Name

Re

11.03.2019 15:07

Svanuće ili nestajemo zauvijek.

Name

grga

11.03.2019 14:14

Hrabri momci nemam riječi osim riječi hvale. Kad odlučiš da se uhvtiš u koštac sa sistemom tada treba srce kao u slona. Izgleda da ga imaju.

ODGOVORITE
Name

Snaga

11.03.2019 14:56

Istjerajte momci na cistac. Dosta nam je fraza i lazi neka institucije rade svoj posao.

Name

Kale

11.03.2019 15:02

Bravo momci samo naprijed,niste sami,do kraja u borbi protiv ovog zla!!!

ODGOVORITE
Name

Svaka čast

11.03.2019 15:12

Podrška.

ODGOVORITE
Name

Seljo iz Krnjeuše

11.03.2019 15:22

Istjerati provincijalce iz mup-a pod hitno.

ODGOVORITE
Name

Zato smo gdje jesmo, u septičkoj!

11.03.2019 15:42

Samo naprijed hrabri, pošteni ljudi kojih imamo tako malo!

ODGOVORITE
Name

Milan Radman

11.03.2019 16:22

Sramota je da porodica treba da se plasi za svoju decu da bi ih institucije nebi ubile, krivno optuzile, nevine u zatvor strpale. Zastrasusju nas na nacine koje nas najivise podgadjaju, da na uzimaju decu, nasu buducnost, nasu dusu. Netreba da se bojimo nego da se borimo na dostojan nacin protiv institucioni lopova i kriminalaca jer narod nema kuda da ide, nema hljeba da jede, nema sigurnosti od zakona. Mart 18, 2019 na TRG Krajine za nasu djecu.

ODGOVORITE
Name

BS

11.03.2019 17:26

Svaka cast omladinci. Naklon do poda. Vi ste svjetlo na kraju tunela sto bi se reklo. Jedina nada za omladinu ove zemlje..

ODGOVORITE
Name

@Роки

12.03.2019 07:27

Велики мислиоц је рекао: Најгора власт је смјешна власт. Ова власт у мени готово увјек буди хумор као и црни хумор.

ODGOVORITE