ИВ: Надал и Федерер сигурни, Серену напао вирус!

Први наступ Американке после Аустралијан опена завршен је повлачењем због здравствених проблема.  Надал препустио само два гема, Вавринка се намучио.  Рафел Надал почео је наступ на Индијан Велсу убедљивом победом.  Серена повела 3:0, па предала Мугуруси: Не могу да дишем! Серена Вилијамс завршила је наступ на Индијан Велсу у трећој рунди турнира.

Тенис 11.03.2019 | 13:15
ИВ: Надал и Федерер сигурни, Серену напао вирус!
Надал је у другом колу првог Мастерса сезоне почистио Џареда Доналдсона са 6:1, 6:1.

Шпанцу је било довољно 75 минута за победу над 192. играчем света који му ниједном није угрозио сервис.

Надала у трећем колу очекује 25. играч света Дијего Себастијан Шварцман. Аргентинац је изгубио свих шест досадашњих сусрета са Шпанцем, од чега три прошле године. 

У наредну рунду пласирао се и Швајцарац Стен Вавринка који се намучио док је савладао Мађара Мартона Фучовича 6:4, 6:7 (5), 7:5. 

Карен Хачанов је у три сета победио Фелисијана Лопеса 6:3, 1:6, 6:4, док је изненађење вечери приредио Пољак Хуберт Хуркач победом над Французом Луком Пујем 6:2, 3:6, 6:4. 

Проблема нису имали Денис Шаповалов против Стива Џонсона 6:3, 6:4 ни Џон Изнер против Алексеја Попирина са 6:0, 6:2.

Гарбиње Мугуруза пласирала се у осмину финала турнира у Индијан Велсу, пошто јој је Серена Вилијамс предала меч почетком другог сета.

Вилијамс је после победе над Викторијом Азаренком добро почела и овај меч. Водила је 3:0, а онда изгубила седам гемова заредом и одлучила да се повуче.

Американка је након победе над Викторијом Азаренком предала меч Гарбињи Мугуруси у другом сету.

Серена је повела 3:0, али је брзо пала у игри, па је Шпанкиња преокренула први сет на 6:3. Након што је Мугуруса добила уводни гем другог сета, Американка се пожалила на проблем с дисањем.

"Нисам се осећала добро пре меча, а после се само погоршавало. Екстремна вртоглавица и замор. Можда је изгледало да сам почела добро меч, али се уопште нисам осећала добро физички. Фокусираћу се на опоравак и припрему за Мајами", саопштила је Американка. 

Мугуруса ће у осмини финала Индијан Велса играти са Холанђанком Кики Бентенс која је после велике борбе победила Британку Џоану Конту 7:6 (10), 6:4. 

Даље су прошле и две најбоље тенисерке света Наоми Осака и Симона Халеп, као и Елина Свитолина.

Објаснила је да је због вируса била исцрпљена и да јој се на терену вртело у глави.

"По резултату је можда деловало да сам спремна ушла у меч, али уопште се нисам осећала добро. Гледаћу да се опоравим и припремим за турнир у Мајамију", рекла је 37-годишња Серена, која није играла од јануара и испадања у четвртфиналу Аустралијан опена од Каролине Плишкове.

У конкуренцији тенисера, Роџер Федерер и Рафаел Надал су рутински отписали своје противнике и пласирали се у треће коло.

Федерер је био бољи од Немца Гојовчика (6:1, 7:5), након чега ће се састати са земљаком Стеном Вавринком, а Надал од Американца Доналдсона (6:1, 6:1).

Ако обојица остваре нове победе, у уторак или среду гледаћемо Рафин дуел са Филипом Крајиновићем, који је у недељу надиграо Давида Гофана.

Парови 1/16 финала су: Ђоковић - Колшрајбер, Монфис - Рамос, Карловић - Гунесваран, Тим - Симон, Зверев - Штруф, Раонић - Гирон, Оже Алијасим - Нишиока, Ђере - Кецмановић, Нишикори - Хуркач, Чилић - Шаповалов, Едмунд - Албот, Федерер - Вавринка, Изнер - Пеља, Хачанов - Рубљев, Медведев - Крајиновић и Надал - Шварцман.

Победници првог и другог, трећег и четвртог, петог и шестог пара (и тако даље) одмериће снаге у осмини финала.

У понедељак увече на програму је српски окршај Ђере – Кецмановић од 22х, док од 4 часа ујутру по нашем времену Новак Ђоковић игра против Филипа Колшрајбера.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар