IV: Nadal i Federer sigurni, Serenu napao virus!

Prvi nastup Amerikanke posle Australijan opena završen je povlačenjem zbog zdravstvenih problema.  Nadal prepustio samo dva gema, Vavrinka se namučio.  Rafel Nadal počeo je nastup na Indijan Velsu ubedljivom pobedom.  Serena povela 3:0, pa predala Mugurusi: Ne mogu da dišem! Serena Vilijams završila je nastup na Indijan Velsu u trećoj rundi turnira.

Tenis 11.03.2019 | 13:15
IV: Nadal i Federer sigurni, Serenu napao virus!
Nadal je u drugom kolu prvog Mastersa sezone počistio Džareda Donaldsona sa 6:1, 6:1.

Špancu je bilo dovoljno 75 minuta za pobedu nad 192. igračem sveta koji mu nijednom nije ugrozio servis.

Nadala u trećem kolu očekuje 25. igrač sveta Dijego Sebastijan Švarcman. Argentinac je izgubio svih šest dosadašnjih susreta sa Špancem, od čega tri prošle godine. 

U narednu rundu plasirao se i Švajcarac Sten Vavrinka koji se namučio dok je savladao Mađara Martona Fučoviča 6:4, 6:7 (5), 7:5. 

Karen Hačanov je u tri seta pobedio Felisijana Lopesa 6:3, 1:6, 6:4, dok je iznenađenje večeri priredio Poljak Hubert Hurkač pobedom nad Francuzom Lukom Pujem 6:2, 3:6, 6:4. 

Problema nisu imali Denis Šapovalov protiv Stiva Džonsona 6:3, 6:4 ni Džon Izner protiv Alekseja Popirina sa 6:0, 6:2.

Garbinje Muguruza plasirala se u osminu finala turnira u Indijan Velsu, pošto joj je Serena Vilijams predala meč početkom drugog seta.

Vilijams je posle pobede nad Viktorijom Azarenkom dobro počela i ovaj meč. Vodila je 3:0, a onda izgubila sedam gemova zaredom i odlučila da se povuče.

Amerikanka je nakon pobede nad Viktorijom Azarenkom predala meč Garbinji Mugurusi u drugom setu.

Serena je povela 3:0, ali je brzo pala u igri, pa je Špankinja preokrenula prvi set na 6:3. Nakon što je Mugurusa dobila uvodni gem drugog seta, Amerikanka se požalila na problem s disanjem.

"Nisam se osećala dobro pre meča, a posle se samo pogoršavalo. Ekstremna vrtoglavica i zamor. Možda je izgledalo da sam počela dobro meč, ali se uopšte nisam osećala dobro fizički. Fokusiraću se na oporavak i pripremu za Majami", saopštila je Amerikanka. 

Mugurusa će u osmini finala Indijan Velsa igrati sa Holanđankom Kiki Bentens koja je posle velike borbe pobedila Britanku Džoanu Kontu 7:6 (10), 6:4. 

Dalje su prošle i dve najbolje teniserke sveta Naomi Osaka i Simona Halep, kao i Elina Svitolina.

Objasnila je da je zbog virusa bila iscrpljena i da joj se na terenu vrtelo u glavi.

"Po rezultatu je možda delovalo da sam spremna ušla u meč, ali uopšte se nisam osećala dobro. Gledaću da se oporavim i pripremim za turnir u Majamiju", rekla je 37-godišnja Serena, koja nije igrala od januara i ispadanja u četvrtfinalu Australijan opena od Karoline Pliškove.

U konkurenciji tenisera, Rodžer Federer i Rafael Nadal su rutinski otpisali svoje protivnike i plasirali se u treće kolo.

Federer je bio bolji od Nemca Gojovčika (6:1, 7:5), nakon čega će se sastati sa zemljakom Stenom Vavrinkom, a Nadal od Amerikanca Donaldsona (6:1, 6:1).

Ako obojica ostvare nove pobede, u utorak ili sredu gledaćemo Rafin duel sa Filipom Krajinovićem, koji je u nedelju nadigrao Davida Gofana.

Parovi 1/16 finala su: Đoković - Kolšrajber, Monfis - Ramos, Karlović - Gunesvaran, Tim - Simon, Zverev - Štruf, Raonić - Giron, Ože Alijasim - Nišioka, Đere - Kecmanović, Nišikori - Hurkač, Čilić - Šapovalov, Edmund - Albot, Federer - Vavrinka, Izner - Pelja, Hačanov - Rubljev, Medvedev - Krajinović i Nadal - Švarcman.

Pobednici prvog i drugog, trećeg i četvrtog, petog i šestog para (i tako dalje) odmeriće snage u osmini finala.

U ponedeljak uveče na programu je srpski okršaj Đere – Kecmanović od 22h, dok od 4 časa ujutru po našem vremenu Novak Đoković igra protiv Filipa Kolšrajbera.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar